Pearl Masters aneb Windy kaufy a postřehy

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Windy

Re: Nové javorové bicí - nevrtaný kopák

Příspěvek od Windy »

myslím spíš ty bicí... :-D o důchodu si můžeme všichni nechat jen zdát...
ale zpět k tématu.
Zkouším sonor sq konfigurátor... dost by mě zajímalo jestli tu někdo tuhle sadu má a jak je s ní spokojený.
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Windy píše:Zkouším sonor sq konfigurátor... dost by mě zajímalo jestli tu někdo tuhle sadu má a jak je s ní spokojený.
SQ2 nemám, ale párkrát jsem na ně hrála (na dvě různé sady, obě javorové) a i je slyšela naživo. Musím říci, že to je prostě jiná liga. Ale tam se obávám, že se do požadované ceny nevlezeš (?).
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Windy

Příspěvek od Windy »

tak nějak mi to došlo hned po složení prvního bubnu :-D
nicméně nechci zavrhovat apriori žádnou značku. A Sama mi nějaké doporučení dát nemůžeš? Livobolný typ javorových - něco co tě oslovilo... :-) děkuji
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Osobně mám soupravu Mapex Orion, což byla nejvyšší řada Mapexu, než ji nahradily řady Black Panther. Přešla jsem na ni z Mapex Birch a rozdíl tam byl teda znát, hlavně v tlaku, co z bubnů lezl. Což mi potvrdili i spoluhráči :wink:
Ale asi to není moje "konečná stanice".
Radit Ti nemůžu. Já bych si za ty peníze zkusila počkat na nějakou profi soupravu z druhé ruky (třeba Tama Starclassic Maple, něco od Pearlu, nebo prostě jakoukoliv vysokou řadu od různých zavedených značek, nechci také žádnou apriori zavrhovat), ale ty chceš nové bicí. Což je samozřejmě naprosto v pořádku, máš záruku, můžeš si vybrat přesnou konfiguraci a barvu jakou chceš.
Si právě uvědomuji, že jsem všechny 4 soupravy (které jsem během let vlastnila) měla z druhé ruky :D
Kolik tedy vlastně míníš do té soupravy bez bubínku a HW investovat?
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

necibici píše:Tomy na stojanech jsou prej lepší kvůli zvuku kopáku,ale z vlastní zkušenosti mám radši klasiku s téčkem.Mám jasně danou polohu tomů,když nehejbu s kloubama,což nemusim,zas tolik víc místa nesložený téčko nezabírá.Když hraju na kámošovo Saturny,tak vždycky hledám tu svojí polohu tomů,problém je,že hejbu s celýma stojanama,takže i s činelama,je to o zvyku.Ty je ale budeš mít víceméně doma,tak by ti to nevadilo.To kejvání volně zavěšených tomů není nijak velký a nikdy mi nepřekáželo,akorát musim nechat tak cenťák mezeru nad kopákem.
Měla jsem na nevrtaném kopáku kolejnici s téčkem. Pak jsem ji sundala a tomy pověsila na clampy na činelové stojany. A musím říci, že někdy je to fakt trošku opruz to všechno porovnat, jak píše necibici. Při častějším stěhování se rampa asi rozhodně vyplatí ... to Ti ale popíše spíš Monikad, která ji (a často :D ) používá ;-)
Jestli Ti budou bubny stát doma na jednom místě, tak Tě to zatím trápit nemusí.
Windy píše:Neumím si ale představit jestli budou znít bicí v cenové kategorii o řekněme 20 tisíc výš stejným poměrem lépe jako je vyšší cena. Pokud nebudou dvakrát lepší, nevím nevím... Zajímá mě především totiž zvuk. HW ani ne, protože bicí nestěhuji a stěhovat nebudu!
Ony se dají i levné bicí naladit tak, že budou znít lépe, než špatně naladěné drahé bubny. Jak už tady tolikrát v různých tématech padlo, zvuk bubnů tvoří dohromady kvalita a materiál bubnů, výběr blan, um ladění a hráčova technika!
Rozdíl mezi slušnou a profi soupravou je hlavně ten, že levnější bicí nemají takové rozpětí, ve kterém se dají pěkně naladit. A samozřejmě také kvalitu zpracování, držení ladění atd.
pehve

Příspěvek od pehve »

Windy píše:... začínám váhat. Nevrtaný kopák jedině s rampou - na činelových stojanech se mi tomy nezdají dost stabilní!
Máte někdo bicí bez rampy a tomy na stojanech k činelům? Prosím o zkušenosti!
Potvrdím to co bylo napsáno - jen to tak vypadá, většinou ta stabilita je o nastavení clampů a nohou s ohledem na rovnováhu. To že musíš štelovat kopák, tom1 a tom2 každý zvlášť je pouze malá nevýhoda, pokud je vše v rovnováze a stojany nejsou šmejdy nastavíš jednou a vše drží.

Kdysi jsem věšel na stojany tyhle kotle a vydrželo to rockový koncert bez posunutí. Takže žádný strach!
Obrázek

Windy píše: P.S.:
Abych ale učinila zadost své potřebě vylepšení, prozatím jsem vybavila soupravu dalším snare bubínkem. Je to TAMA PBC 146 MNC bubingový snare http://kytary.cz/tama-pbc-146-mnc/HN120498/. Stojánek k tomu přijde kloubový od Mapexu. A ke kopáku přijde nový pedál od Pearlu. Klidně mi řekněte že to je každý pes jiná ves, ale já na to s dovolením kašlu ;-) Vybrala jsem si to, co mi bude vyhovovat. :D
Kašli, v týhle kategorii je to o něčem jiným. Tady jde bud o osobní vztah nebo lásku na 1.p :D Nemusím samozřejmě psát že ti toho krasavce ukrutně závidím a ano - jak naštvat umíš :)
Kruciš, na tomhle ty etudky musí jít samy :!:

K výběru soupravy - děláš to dobře, uvažuješ nahlas takže víme "co se děje" :) a nakupuješ přímo ukázkově - přinést si svůj nástroj k porovnání až do prodejny je něco co každý neumí.
K těm Gretschům - když jsem vybíral ty bubny tak mě už vloni zarazila nová nabídka kat. renown maple - opravdu barvy nic moc.Nedivím se že se ti barvy nelíbí, mně taky ne . Uchycení tomů je v pohodě, rozkmit na stojanech - to je téma výše a platí i u těchto bubnů - kdo si stěžuje používá šmejdy, kvalitní stojan je nezbytný!
Přeji dobrý výběr a jelikož jsi už připustila i slova jiná než NOVÉ, připojuji se ke Kajdě a ostatním a doporučuji sledovat i bubenické sekáče :)
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Takhle jsem to měla dřív ...
bubínky 2.jpg
A takhle to mám teď, už se sundanou kolejnicí z kopáku (používám víceméně stejně akorát jeden přechod)
bubínky1.jpg
Obojí má své výhody i nevýhody :wink:
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Tak jsem koukal,kde je co k mání v tý tvý cenový hladině a fakt mi nejlíp vychází ty Saturny. :wink:
Zajímalo by mě,jaký HW k nim dávají v ceně setu a ještě je tu nesrovnalost se snare,je nebo není?
Tyhle by krásně ladili s tim virblem.. a vůbec,jakou máš představu o barvě? :lol:
http://kytary.cz/mapex-snm524x-ew-satur ... /HN138421/
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Tyhle saturny jsou podle všeho bez virblu a HW jsou pouze držáky tomů + clampy
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pehve

Příspěvek od pehve »

co tak koukám, zrovna tyhle Renowny vypadají dobře, asi výprodej, ...ladily by ti k snare bubingu, za ty prachy dost dobrý kup!
Tak co? Dostane tě nevrtaný kopák, celojavor, lité ráfky? :lol:

http://www.bici.cz/Bici/Bici-soupravy/B ... E824QG-BSV

Obrázek
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Ještě jsem našel tuhle zajímavou sestavu v luxusním looku,ale je to mix bříza/javor. :wink:
http://www.bici.cz/Bici/Ludwig/Ludwig-b ... c-Power-BB
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Předně chválím Windy s rozhodnutím jít do kvalitní javorové sady (y)

Co se týče nabídky konkrétně GRETSCH tak musím říct že ten popisovaný "rozkmit tomů" je jen nevhodně nazvané celkem dobře vymyšlené uložení tomů letmo a že nejde o nic, co by se mělo nějak viditelně hýbat víc než podobné uchycení u jiných firem.
měla jsem možnost si osahat několikrát řadu Removn Maple a je to hodně dobrá volba. Sama mám sice o třídu níže (Catalina Maple první generace) ale i tahle sada není zlá. Pochopitelně ten cenový rozdíl tak trošku kopíruje i rozdíl v hutnosti zvuku, no není to tak zásadní a když se to trošku dožene blánami, tak je to slušný myslím;)
Jinak u mé sady je kopák vrtaný, nicméně to téčko jsem tam nikdy nepoužila a celé to vrtání jsem zaslepila.
Používám už spoustu let rampu. Detailně jsem o tom celém co to přináší, psala na jiných tématech, no zjednodušeně řečeno jediný nešvat je víc materiálu na přepravu. Jinak je to jen a jen PRO! Stabilní, variabilní, opakovaně přesně a rychle poskládaný nástroj na milimetr identicky........ to se stojeny nikdy nešlo. Už bych od rampy neustoupila nikdy. ;)

Takhle to mám já:

http://monikad.rajce.idnes.cz/EPITAF_Ch ... G_2782.jpg

Co se týče těch Windy uvažovaných Sonor SQ........ opět jsem měla možnost "ochutnat" a pochopitelně se nezapře top řada špičkové firmy;) Stejně jako kajdiny Oriony;) Pro mě by to snad i konečná stanice ýt mohla.... rwrespektive tedy současné Black Panthery:)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Windy

Příspěvek od Windy »

Takhle to mám zatím já :-) a pro Ty z vás Koho by to zajímalo... je skvělý a dneska v noci bude spinkat se mnou ! :-D
Přílohy
20131213_205128.jpg
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Hezký nástroj, útulný cvičící koutek Windy (y)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

A na pultíku Etudy pro soupravu od Miloše Veselého :wink:
Windy

Příspěvek od Windy »

Moniko děkuji moc :-) a máš moc hezkou soupravu!
Kajdo... i tobě moc děkuji za fotky tvé soupravy ale:
prosím tě, tohle mi řekni. jak jsi z té rozmazané směsi poznala že mám na pultíku tyhle etudy? :shock: :D

Mimochodem, mám i akcenty a koordinace... a za všeho momentálně něco cvičím. Sice zatím začátky ale víc fakt nedávám časově :-( chtěla jsem za rok zvládnout celou učebnici základů ale teprve jsem začala 23lekci a už je to osm měsíců a kousek :-( ani etudy nezvládám tak rychle, jsem teprve u 13. Zdržely mě asi nejvíc koordinace... :-D

ale zpět k těm bicím.
Všem moc děkuji za tipy. Fakt pečlivě jsme si je prohlédla.
Ty Gretsch...
Cena není vůbec zlá. je to dobrá značka a je to celojavor. To je paráda. Jenže já bych asi ráda lité ráfky. No což - bez těch bych se třeba obešla, ale kotel rozhodně 14. 16 je moc. To se mi už nelíbí. Naprosto mi vyhovuje 10,12,14,22 a 14 snare. Spíš bych tedy viděla jako možného kandidáta tyhle:
http://www.bici.cz/Bici/Bici-soupravy/B ... N-E624-DWG

A ty mapexy? http://kytary.cz/mapex-snm524x-ew-satur ... /HN138421/
nevím jak zní javor a ořech. Pokud to bude hlučné, nepůjdu do toho. Ale myslím že mám šanci si je vyzkoušet.
Potíž je zase s tou barvou. U obou souprav!

Porostě kdyby byly v jiné barvě... Chápu že bubínek mám dřevěný. jenže Celé čistě hnědé bicí? Já nevím. nejsem si vůbec jistá, že něco takového chci... :-(
Když už hnědá, tak něco takového: jako je to brown galaxy sparkle
http://www.rockemmusic.com/files/produc ... colors.jpg

Nevím jestli se vám nebudu zdát směšná a možná ano, ale pro mě je vzhled bicích nesmírně důležitý. Vyvolává to ve mě náladu, se kterou k nim přistupuji. Pokud se mi nebudou líbit vzhledem, nebude se mi na ně dobře hrát. Virblík holt bude jiný. S tím dokážu žít, protože už jsem si ho oblíbila při nákupu.

Pokud byste mi mohli poradit... tak můj vkus: miluji růžovou a pastelové barvy. Sparkle a přechody... to by se mi líbilo asi moc! Prostě raději světlé...
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Windy píše:prosím tě, tohle mi řekni. jak jsi z té rozmazané směsi poznala že mám na pultíku tyhle etudy? :shock: :D
Poznala, protože tu knížku moc dobře znám ;-)
I ostatní učebnice od MV.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Jo Kajda...už teda "bývalá" slečna učitelka tyhle knížky pozná i po slepu.... nebo po kalbě :twisted:

WINDY: jasně že i barva rozhodne, muzika je show a tak i design prodává nejen nástroj, no i umělce a kapelu. přesně si ale napsala to o tom, že pokud ti to bude nesympatické, bude tě to psychicky nějak blokovat.... a muzikant by měl na svoji hru být co nejvíc uviolněný a v pohodě, takže jen do toho!!! Sice by si byla asi první koho znám s tou růžovou barvou na bubnech (a to tu barvu taky docela můžu) ale proč ne?! 8)
barva je taky jeden z argumentů při nákupu.... asi ne ten nejhlavnější, ale je to také důležité. A nejen pro holky;)

Co se týče litých ráfků, myslím že na snare už je to dnes skoro standard a z toho bych už neslevila, no máš-li možnost tu soupravu mít komplet s liťákama, pak to je velké plus!! A ty Gretsch Remown to mají!! je dobře že máš i jasno ohledně těch rozměrů a víš přibližně po čem koukat.......... tak by to mělo vypadat a každý to nějak máme;)
Že je snare jiný než zbytek sady?? To je běžná věc!! Spousta lepších souprav se prodává nejen bez železa ale i bez snare. A nebo i když ano, hodně často se snare mění za jiný!!!!
za sebe můžu říct že od dob AMATI jsem vlastně nikdy nehrála na snare koupený s tou kterou soupravou (tedy asi pár týdnů po nákupu třeba jo, než jsem našla ten správný, co mi k té sadsě seděl lépe. Mám totiž tendenci mít vždy snare kvalitativně o chlup lepší než tomy a kotle! přecejen je to srdíčko soupravy;)
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Taky jsem při výběru koukal po barvách,ale nakonec zvítězila lepší nabídka a midnight blue byla jedna z favoritů,takže se mi to spojilo ještě navíc s liťákama a HW v ceně do ideální koupě(až na tu břízu). :lol:
Jestli pořád uvažuješ o těch Sonorech selectech,tak tady jsou barvy..
Sonor force select barvy.jpg
To,že nemají liťáky by zas tak nevadilo,když už máš ten super virbl. :wink:
Já si nemůžu dovolit ten luxus koupit lepší virbl,protože bych šel jedině do Tamy a asi bubinga,no alespoň mám pořád nějaký cíl do důchodu..zatím to řeším hledáním pro mě ideální blány a myslim,že už jsem našel,lepší zvuk už z něj asi nedostanu. 8)
pehve

Příspěvek od pehve »

Windy píše:Takhle to mám zatím já :-) a pro Ty z vás Koho by to zajímalo... je skvělý a dneska v noci bude spinkat se mnou ! :-D
tak co? jak vám to šlo? :mrgreen:

koukám na tvoje postavení plechů, C1 a C2, proč je máš otočené?

vidím že Miloš Veselý je náš společný bůh :)

koukni na tyhle saturny, u Mapexů mají akci
http://www.mapex-centrum.cz/mapex-satur ... alnut-8001

ps: saturnů se neboj, mají kombinované tenké korpusy které mohou při různém ladění více či méně proznívat, ty škopky prostě hrají celým tělem více než jiné a rozhodně to není handycap. Když zvolíš tenší tlumenější blány a bubnovat budeš normálně dynamicky budou mít nádherný zvuk v celé škále různých úderů, i těch tichých. Proto to tak udělali, budeme-li chtít a obujeme je do "pořádné kůže", můžou být i hodně výrazně znělé. Nabízí více možností, je to špičkový nástroj, výborný do studia, na více stylů.
Té kombinace dřev se taky neboj, myslím že se dřevu přikládá více důležitosti než je třeba, stejně to máme všechno z 90 % v rukách.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“