ale zpět k tématu.
Zkouším sonor sq konfigurátor... dost by mě zajímalo jestli tu někdo tuhle sadu má a jak je s ní spokojený.
SQ2 nemám, ale párkrát jsem na ně hrála (na dvě různé sady, obě javorové) a i je slyšela naživo. Musím říci, že to je prostě jiná liga. Ale tam se obávám, že se do požadované ceny nevlezeš (?).Windy píše:Zkouším sonor sq konfigurátor... dost by mě zajímalo jestli tu někdo tuhle sadu má a jak je s ní spokojený.
Měla jsem na nevrtaném kopáku kolejnici s téčkem. Pak jsem ji sundala a tomy pověsila na clampy na činelové stojany. A musím říci, že někdy je to fakt trošku opruz to všechno porovnat, jak píše necibici. Při častějším stěhování se rampa asi rozhodně vyplatí ... to Ti ale popíše spíš Monikad, která ji (a častonecibici píše:Tomy na stojanech jsou prej lepší kvůli zvuku kopáku,ale z vlastní zkušenosti mám radši klasiku s téčkem.Mám jasně danou polohu tomů,když nehejbu s kloubama,což nemusim,zas tolik víc místa nesložený téčko nezabírá.Když hraju na kámošovo Saturny,tak vždycky hledám tu svojí polohu tomů,problém je,že hejbu s celýma stojanama,takže i s činelama,je to o zvyku.Ty je ale budeš mít víceméně doma,tak by ti to nevadilo.To kejvání volně zavěšených tomů není nijak velký a nikdy mi nepřekáželo,akorát musim nechat tak cenťák mezeru nad kopákem.
Ony se dají i levné bicí naladit tak, že budou znít lépe, než špatně naladěné drahé bubny. Jak už tady tolikrát v různých tématech padlo, zvuk bubnů tvoří dohromady kvalita a materiál bubnů, výběr blan, um ladění a hráčova technika!Windy píše:Neumím si ale představit jestli budou znít bicí v cenové kategorii o řekněme 20 tisíc výš stejným poměrem lépe jako je vyšší cena. Pokud nebudou dvakrát lepší, nevím nevím... Zajímá mě především totiž zvuk. HW ani ne, protože bicí nestěhuji a stěhovat nebudu!
Potvrdím to co bylo napsáno - jen to tak vypadá, většinou ta stabilita je o nastavení clampů a nohou s ohledem na rovnováhu. To že musíš štelovat kopák, tom1 a tom2 každý zvlášť je pouze malá nevýhoda, pokud je vše v rovnováze a stojany nejsou šmejdy nastavíš jednou a vše drží.Windy píše:... začínám váhat. Nevrtaný kopák jedině s rampou - na činelových stojanech se mi tomy nezdají dost stabilní!
Máte někdo bicí bez rampy a tomy na stojanech k činelům? Prosím o zkušenosti!

Kašli, v týhle kategorii je to o něčem jiným. Tady jde bud o osobní vztah nebo lásku na 1.pWindy píše: P.S.:
Abych ale učinila zadost své potřebě vylepšení, prozatím jsem vybavila soupravu dalším snare bubínkem. Je to TAMA PBC 146 MNC bubingový snare http://kytary.cz/tama-pbc-146-mnc/HN120498/. Stojánek k tomu přijde kloubový od Mapexu. A ke kopáku přijde nový pedál od Pearlu. Klidně mi řekněte že to je každý pes jiná ves, ale já na to s dovolením kašluVybrala jsem si to, co mi bude vyhovovat.
![]()

Poznala, protože tu knížku moc dobře známWindy píše:prosím tě, tohle mi řekni. jak jsi z té rozmazané směsi poznala že mám na pultíku tyhle etudy?![]()
![]()
tak co? jak vám to šlo?Windy píše:Takhle to mám zatím jáa pro Ty z vás Koho by to zajímalo... je skvělý a dneska v noci bude spinkat se mnou !