Tvorba bicích přes midi

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
DaveMurray

Tvorba bicích přes midi

Příspěvek od DaveMurray »

Dobrý den, dobrý večer a dobrou chuť, pokud právě obědváte :D Někde jsem slyšel, že to je možné, ale nevím, nevím. Jde o to, že budu pár dní bez velkého PC a chtěl bych si připravit v notebooku třeba v Guitarpru stopy bicích ke svým písním, převést to do midi, a až budu u PC, tak to midi načíst do drummer pluginu ve FL studiu, a měl bych tam ty bicí? :D
Funguje to tak? A je jistý, že ten nástroj, který napíšu v midi, pak zahraje ten drummer? Chtěl bych si to složit na notebooku (ono to řekněme by mohlo v GP jít i líp než to kostičkovat v pianorollu v FL) a pak to tam jen natáhnout. Ale nechtěl bych se s tím dělat, kdyby to pak hrálo jiný nástroje :D Nebo kdyby to vůbec nešlo :D
zaza_3121

Re: Tvorba bicích přes midi

Příspěvek od zaza_3121 »

Funguje to tak, dělám bicí v GP 5 a pak to exportuju jako midi soubor...v Reaperu to jen doladím, aby měly všechny údery správný zvuk.
DaveMurray

Děkuji. Vážně to funguje :D ale má to veliký problém. Možná se to dá nějak vyřešit, ale nevím.... :D Standardně má to importované midi pak ve FL strašně malou hlasitost, nebo chcete-li sílu úderu, potažmo nízký "velocity" parametr.

No, a když vyberu vše a dvojkliknu se shiftem, aby se mi zobrazily vlastnosti těch not, a otočím kolečkem "velocity" vpravo, je to pak vše hlasitější, ale něco je opět hlasitější než něco jiného :D Čili mi například zní crashe a snare buben příliš hlasitě až do červeného a ostatní věci jsou tišší a některé ještě tišší.

Dá se nějak zařídit ve FL piano rollu, abych vybral vše a nastavil všem konstantní parametr "velocity" na nějakou hodnotu stejnou pro všechny???? Děkuji :mrgreen:

EDIT: Aha, no.... Vyberu vše, bez shiftu poklikám, změním velocity a rázem to mají všichni stejně. Nechápu, proč s shiftem jen někteří :D
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Netuším, s FL Studiem jsem nikdy nedělal. Co používáš na ty bicí? EZ Drummer?

Edit: Aha, promiň..asi používáš jen ty bicí z FL Studia.. špatná otázka :)
DaveMurray

Funguje to bez toho shiftu, ani nevím, proč jsem ho mačkal. Asi jsem to někde četl :D Tak bez shiftu poklikám na označené noty, zvednu velocity a změní se u všech. :D
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“