Funguje to tak? A je jistý, že ten nástroj, který napíšu v midi, pak zahraje ten drummer? Chtěl bych si to složit na notebooku (ono to řekněme by mohlo v GP jít i líp než to kostičkovat v pianorollu v FL) a pak to tam jen natáhnout. Ale nechtěl bych se s tím dělat, kdyby to pak hrálo jiný nástroje
Tvorba bicích přes midi
Pravidla fóra
- DaveMurray
Tvorba bicích přes midi
Dobrý den, dobrý večer a dobrou chuť, pokud právě obědváte
Někde jsem slyšel, že to je možné, ale nevím, nevím. Jde o to, že budu pár dní bez velkého PC a chtěl bych si připravit v notebooku třeba v Guitarpru stopy bicích ke svým písním, převést to do midi, a až budu u PC, tak to midi načíst do drummer pluginu ve FL studiu, a měl bych tam ty bicí? 
Funguje to tak? A je jistý, že ten nástroj, který napíšu v midi, pak zahraje ten drummer? Chtěl bych si to složit na notebooku (ono to řekněme by mohlo v GP jít i líp než to kostičkovat v pianorollu v FL) a pak to tam jen natáhnout. Ale nechtěl bych se s tím dělat, kdyby to pak hrálo jiný nástroje
Nebo kdyby to vůbec nešlo 
Re: Tvorba bicích přes midi
Funguje to tak, dělám bicí v GP 5 a pak to exportuju jako midi soubor...v Reaperu to jen doladím, aby měly všechny údery správný zvuk.
- DaveMurray
Děkuji. Vážně to funguje
ale má to veliký problém. Možná se to dá nějak vyřešit, ale nevím....
Standardně má to importované midi pak ve FL strašně malou hlasitost, nebo chcete-li sílu úderu, potažmo nízký "velocity" parametr.
No, a když vyberu vše a dvojkliknu se shiftem, aby se mi zobrazily vlastnosti těch not, a otočím kolečkem "velocity" vpravo, je to pak vše hlasitější, ale něco je opět hlasitější než něco jiného
Čili mi například zní crashe a snare buben příliš hlasitě až do červeného a ostatní věci jsou tišší a některé ještě tišší.
Dá se nějak zařídit ve FL piano rollu, abych vybral vše a nastavil všem konstantní parametr "velocity" na nějakou hodnotu stejnou pro všechny???? Děkuji
EDIT: Aha, no.... Vyberu vše, bez shiftu poklikám, změním velocity a rázem to mají všichni stejně. Nechápu, proč s shiftem jen někteří
No, a když vyberu vše a dvojkliknu se shiftem, aby se mi zobrazily vlastnosti těch not, a otočím kolečkem "velocity" vpravo, je to pak vše hlasitější, ale něco je opět hlasitější než něco jiného
Dá se nějak zařídit ve FL piano rollu, abych vybral vše a nastavil všem konstantní parametr "velocity" na nějakou hodnotu stejnou pro všechny???? Děkuji
EDIT: Aha, no.... Vyberu vše, bez shiftu poklikám, změním velocity a rázem to mají všichni stejně. Nechápu, proč s shiftem jen někteří
Netuším, s FL Studiem jsem nikdy nedělal. Co používáš na ty bicí? EZ Drummer?
Edit: Aha, promiň..asi používáš jen ty bicí z FL Studia.. špatná otázka
Edit: Aha, promiň..asi používáš jen ty bicí z FL Studia.. špatná otázka
- DaveMurray
Funguje to bez toho shiftu, ani nevím, proč jsem ho mačkal. Asi jsem to někde četl
Tak bez shiftu poklikám na označené noty, zvednu velocity a změní se u všech.