Ahoj. Poslední dobou jsem si všiml, že když při hře otáčím poťákem Volume, začíná celkem nepříjemně šumět a "prskat". Děje se to hlavně při zeslabování a zrovna moc se to nehodí. Mimoto začíná šumět i "sám od sebe", při úplně zavřené pozici je v pohodě, při úplně otevřené taky v poho, ale okolo středu dráhy prostě chytá nějaký šumící pazvuky, jak kdyby už byla vyježděná drážka, nebo něco takovýho, ale dřív to zatím nedělalo (nebo jsem si toho snad jen nevšiml?). Každopádně bych ho chtěl vyměnit, jen si nejsem jistý, který potenciometr by tam měl jít. Ty současný jsou Alpha 500kΩ (jak volume, tak tone). Každopádně nevím, jestli se nějak liší to, co prodává například Bach za 70 - 200Kč, anebo to, co seženu v GME za 15Kč (např.
tento). Tak co? Mám objednat nějaký "spešl", nebo mi stačí zaběhnout do GME a problem solved?
Mimoto by mě taky zajímalo, jaký vliv na zvuk může mít takto zapájený potenciometr? (právě volume na mé X2)
Edit: Tak podařilo se mi sehnat pěknej zapouzdřenej (zalitý pryskyřicí - prachotěsnej, minimální životnost 100 000 cyklů), 500k i se správnou dýlkou závitu a hladkou hřídelkou

Už jen dokoupit knoby...