Kytary pro děti nebo menší dospělé

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Rapunzel

Kytara pro prcka

Příspěvek od Rapunzel »

Jelikož jsem v hraní na elektrickou kytaru absolutní začátečník, předem se omlouvám, pokud je můj dotaz natolik blbý, že někomu zkušenějšímu způsobí nějakou nervovou poruchu.

Už dlouho sním o pořízení elektrické kytary a konečně nadešla doba, kdy si po finanční stránce mohu dovolit přejít od slov k činu. Našla jsem tu desítky žádostí o rady ohledně kytar pro začátečníky, ale můj dotaz je trochu konkrétnější. Ráda bych se zeptala, jakou kytaru si pořídit, pokud mám krátké prsty a jsem celkově hodně drobné postavy (cca 160 cm, do normální váhy daleko). Mohu si pořídit "normální" kytaru, nebo jsou i kytary pro "prcky"? Nějak si neumím představit, že bych hrála na ten samý nástroj jako můj dvoumetrový a metrákový známý, který má dvakrát tak delší ruku než já. Ale to je samozřejmě představa vycházející z mé nezkušenosti. :)

Co se financí týče, ráda bych investovala zhruba do osmi tisíc (v případě nutnosti bych holt musela našetřit něco navíc). Hrát bych chtěla tvrdší hudbu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Kytary pro děti nebo menší dospělé

Příspěvek od Nero »

Sloučeno se starším tématem.

Nemyslím si, že je nutné kupovat menší nástroje. Vše je o cviku a zvyku. Navíc menší kytary jsou často méně kvalitní a není u nich takový výběr.

Pokud jde o výběr nástroje v určité cenové kategorii: elektricke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-k ... ml#p272725
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pavel2
Odborník

Re: Kytary pro děti nebo menší dospělé

Příspěvek od pavel2 »

Možná bych uvažoval o kytaře odlehčené, ale rozhodně s normální menzurou.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“