Linux - 2v1 - zvuková karta a kytarový multiefekt

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Infernits
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/infernits
Kontaktovat uživatele:

Linux - 2v1 - zvuková karta a kytarový multiefekt

Příspěvek od Infernits »

Kytarových multiefektů, které dokáží fungovat i jako zvuková karta už výrobci několik vyplodili, ale chci se zeptat, máte-li někdo zkušenost s nějakým takovým, který funguje bez boje i pod Linuxem? Díky moc.
trsátko: SOLIDWAY UltraPick 5 mm | struny: RotoSound MAS11 0.011-0.059 + Daddario 0.074 | kytara: Bernie Rico Jr. Jekyll 727 (na prodej) | vysílačka: Shure PG1 + PG4 | ladička: Yamaha YT-250 | zesilovač: Bugera 6234 (6260 s EL34) | reprobox: handmade celouzavřený s 2x12" Celestion V12-60 | efekty na prodej
bambas

Re: Linux - 2v1 - zvuková karta a kytarový multiefekt

Příspěvek od bambas »

TRochu mi unika smysl toho, pripojovat multiefekt k PC, kdyz si muzu v nejakym DAW studiu primo oefekt nahodit. Tzn, hraju cistej kanal na kytaru, ale v sw udelam zkresleni. A to jde i pod linuxem, stacim mit RT kernel a zpozdeni je minimalni....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Protože někdy třeba platí, že "HW je HW" 8) a nebo se daný zvuk prostě líbí a SW náhrada (z pozice autora) je prostě neuspokojivá.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Myslím, že dotaz měl být spíše "Existuje nějaký multiefekt, který se po připojení k PC chová jako zvuková karta a který má ovladače i pro Linux?".
Infernits
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/infernits
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Infernits »

rotten77: jo jo, přesne takhle jsem to myslel, krásně jsi to shrnul .)

Mmj. nějaký tajný tip na takové zařízení by jsi neměl?
trsátko: SOLIDWAY UltraPick 5 mm | struny: RotoSound MAS11 0.011-0.059 + Daddario 0.074 | kytara: Bernie Rico Jr. Jekyll 727 (na prodej) | vysílačka: Shure PG1 + PG4 | ladička: Yamaha YT-250 | zesilovač: Bugera 6234 (6260 s EL34) | reprobox: handmade celouzavřený s 2x12" Celestion V12-60 | efekty na prodej
Moleek

Příspěvek od Moleek »

A neexistuje pro linux nějaká univerzální obdoba ASIO4ALL ?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Moleek píše:A neexistuje pro linux nějaká univerzální obdoba ASIO4ALL ?
Asio4All nejsou ovladače pro hardware, je to takové "rozhraní" pro zvukovky, které nemají ASIO a navíc tu jde jen o nízkou latenci (zn. pokud nemáš ovladače pro zvukovku, jsou ti ASIO4ALL k ničemu).
A problém je ten, že výrobci HW moc Linux neřeší a i když se ti podaří zvukovku do systému dostat, nebude ti fungovat obslužný software (editory efektů, aktualizace firmware, ...).
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Infernits píše:Mmj. nějaký tajný tip na takové zařízení by jsi neměl?
To bohužel ne. Spíš nám ale napiš, proč to chceš, jaké bude využití a co od toho očekáváš za funkčnost? (klidně to popiš krok od kroku: zapojím kytaru, připojím k PC, spustím program, ... atd)
bambas

Příspěvek od bambas »

pavlii píše:Protože někdy třeba platí, že "HW je HW" 8) a nebo se daný zvuk prostě líbí a SW náhrada (z pozice autora) je prostě neuspokojivá.

P.
No vzhledem k tomu, ze drtiva vetsina multiefektu je delana digitalne, tak bych zas tak velky rozdil oproti sw efektu nevidel. Ale to je samozrejme vec nazoru. :)
rotten77 píše:Myslím, že dotaz měl být spíše "Existuje nějaký multiefekt, který se po připojení k PC chová jako zvuková karta a který má ovladače i pro Linux?".
Tak tomu uz rozumim :) No ja sam jsem se po takovem zarizeni pidil a nic takove jsem nenasel. Jen keybordy. Ale prijde mi trochu cenove nevyhodne pripojovat kytaru do preampu klaves a vystup pak do PC :) Nicmene si myslim, ze spojenim kytara - multiefekt - externi zvukovka a pak vyuziti JACK rozhrani tazatel nemuze nic pokazit...
Naposledy upravil(a) MilanT dne 7.01.2014 21:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

bambas píše:Nicmene si myslim, ze spojenim kytara - multiefekt - externi zvukovka a pak vyuziti JACK rozhrani tazatel nemuze nic pokazit...
Jj, akorát že musíš koupit multiefekt a k tomu i tu zvukovku (pokud nemáš dobrou). A jak jsem psal - nemůžeš ten efekt přes PC ovládat.

Btw, já stejně tyhle multiefekt+zvukovky nemám rád :-) Podle mě je lepší mít stejně i dobrou zvukovku, protože to má větší využití.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

bambas píše:
pavlii píše:Protože někdy třeba platí, že "HW je HW" 8) a nebo se daný zvuk prostě líbí a SW náhrada (z pozice autora) je prostě neuspokojivá.

P.
No vzhledem k tomu, ze drtiva vetsina multiefektu je delana digitalne, tak bych zas tak velky rozdil oproti sw efektu nevidel. Ale to je samozrejme vec nazoru. :)
Ano, to máš pravdu. Jenomže zvuk HW dělají i ty komponenty okolo, čili převodník (hlavně). Proto (minimálně) hraje HW jinak než jeho SW emulace.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
bambas

Příspěvek od bambas »

pavlii píše:
bambas píše:

P.
Ano, to máš pravdu. Jenomže zvuk HW dělají i ty komponenty okolo, čili převodník (hlavně). Proto (minimálně) hraje HW jinak než jeho SW emulace.

P.
Tak to samzorejme nepopiram, nicmen pokud mam zvukovku, ktera ma HW prevodni 24bit/96kHz a velice nizkou latenci, myslim, ze nejaky multiefekt strci do kapsy ;) Ale to je na jine vlakno, nebudem to tu spamovat. Kazdopadne si myslim, ze se shodneme.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

bambas píše:Tak to samzorejme nepopiram, nicmen pokud mam zvukovku, ktera ma HW prevodni 24bit/96kHz a velice nizkou latenci, myslim, ze nejaky multiefekt strci do kapsy ;) Ale to je na jine vlakno, nebudem to tu spamovat. Kazdopadne si myslim, ze se shodneme.
To už jsme trochu off-topic, ale nejde o kvalitu zvuku jako takového nebo latenci, ale spíš o kvalitu "kytarového zvuku". SW efekty (především simulace) na Linuxu nejsou nic moc.
bambas

Příspěvek od bambas »

rotten77 píše:
bambas píše:Nicmene si myslim, ze spojenim kytara - multiefekt - externi zvukovka a pak vyuziti JACK rozhrani tazatel nemuze nic pokazit...
......A jak jsem psal - nemůžeš ten efekt přes PC ovládat...........
Porad mi unika smysl ovladat krabicku, multiefekt, ovladat pres PC. To musi byt znacne nepohodlne. Predstava , ze neco hraju na kytaru a jeste pri tom hrabat na PC...
Samzorejme chapu, ze z multiefektu pres USB/Fireware mijde uz zkresleny signal do PC, ktery se mi tam nahrava...ale to ovladani...nevim nevim. Kazdopadne, pokud existuje multiefekt, ktery ma slusny prevodnik a jde pripojit k PC, bude podle me drazsi, nez Multiefekt + kvalitni zvukovka.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

bambas píše:Porad mi unika smysl ovladat krabicku, multiefekt, ovladat pres PC. To musi byt znacne nepohodlne. Predstava , ze neco hraju na kytaru a jeste pri tom hrabat na PC...
Přečti si, co jsem psal - jedná se o to, že si přes PC můžeš nastavit presety (nebo stáhnout hotové), aktualizace firmware, ...
bambas

Příspěvek od bambas »

rotten77 píše:
bambas píše:Tak to samzorejme nepopiram, nicmen pokud mam zvukovku, ktera ma HW prevodni 24bit/96kHz a velice nizkou latenci, myslim, ze nejaky multiefekt strci do kapsy ;) Ale to je na jine vlakno, nebudem to tu spamovat. Kazdopadne si myslim, ze se shodneme.
To už jsme trochu off-topic, ale nejde o kvalitu zvuku jako takového nebo latenci, ale spíš o kvalitu "kytarového zvuku". SW efekty (především simulace) na Linuxu nejsou nic moc.
Mno ja nevim, ale napriklad tahle banka zvuku mi prijde celkem kvalitni (ftp://ftp.personalcopy.net/pub/PC51f.sf2.gz) Tady (http://linuxaria.com/article/music-prod ... -1?lang=en) je i celkem obstojny postup krok-za-krokem, ja nainstalovat RT kernel, zminenou banku zvuku, apod.
Ale jinak samozrejme souhlas s tim, ze na Linuxu je to porad jeste problem (ale ne takovy jako pre 5 lety, dost se to posunulo dopredu), preci jen komercni produkty maj lepsi podporu a bohuzel jejich vyrobci mysli jen na Mac a Win...
rotten77 píše:
bambas píše:Porad mi unika smysl ovladat krabicku, multiefekt, ovladat pres PC. To musi byt znacne nepohodlne. Predstava , ze neco hraju na kytaru a jeste pri tom hrabat na PC...
Přečti si, co jsem psal - jedná se o to, že si přes PC můžeš nastavit presety (nebo stáhnout hotové), aktualizace firmware, ...
Oh, jasne. No taky o nicem takovym nevim. No uvidime, az nam tazatel upresni pozadavky o co mu presne jde a treba se naskytne nejake rozumne reseni.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 7.01.2014 21:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“