Linux - 2v1 - zvuková karta a kytarový multiefekt
Pravidla fóra
- Infernits
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/infernits
- Kontaktovat uživatele:
Linux - 2v1 - zvuková karta a kytarový multiefekt
Kytarových multiefektů, které dokáží fungovat i jako zvuková karta už výrobci několik vyplodili, ale chci se zeptat, máte-li někdo zkušenost s nějakým takovým, který funguje bez boje i pod Linuxem? Díky moc.
trsátko: SOLIDWAY UltraPick 5 mm | struny: RotoSound MAS11 0.011-0.059 + Daddario 0.074 | kytara: Bernie Rico Jr. Jekyll 727 (na prodej) | vysílačka: Shure PG1 + PG4 | ladička: Yamaha YT-250 | zesilovač: Bugera 6234 (6260 s EL34) | reprobox: handmade celouzavřený s 2x12" Celestion V12-60 | efekty na prodej
-
bambas
Re: Linux - 2v1 - zvuková karta a kytarový multiefekt
TRochu mi unika smysl toho, pripojovat multiefekt k PC, kdyz si muzu v nejakym DAW studiu primo oefekt nahodit. Tzn, hraju cistej kanal na kytaru, ale v sw udelam zkresleni. A to jde i pod linuxem, stacim mit RT kernel a zpozdeni je minimalni....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Protože někdy třeba platí, že "HW je HW"
a nebo se daný zvuk prostě líbí a SW náhrada (z pozice autora) je prostě neuspokojivá.
P.
P.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že dotaz měl být spíše "Existuje nějaký multiefekt, který se po připojení k PC chová jako zvuková karta a který má ovladače i pro Linux?".
Hraju na kytary a mašinky
- Infernits
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/infernits
- Kontaktovat uživatele:
rotten77: jo jo, přesne takhle jsem to myslel, krásně jsi to shrnul .)
Mmj. nějaký tajný tip na takové zařízení by jsi neměl?
Mmj. nějaký tajný tip na takové zařízení by jsi neměl?
trsátko: SOLIDWAY UltraPick 5 mm | struny: RotoSound MAS11 0.011-0.059 + Daddario 0.074 | kytara: Bernie Rico Jr. Jekyll 727 (na prodej) | vysílačka: Shure PG1 + PG4 | ladička: Yamaha YT-250 | zesilovač: Bugera 6234 (6260 s EL34) | reprobox: handmade celouzavřený s 2x12" Celestion V12-60 | efekty na prodej
A neexistuje pro linux nějaká univerzální obdoba ASIO4ALL ?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Asio4All nejsou ovladače pro hardware, je to takové "rozhraní" pro zvukovky, které nemají ASIO a navíc tu jde jen o nízkou latenci (zn. pokud nemáš ovladače pro zvukovku, jsou ti ASIO4ALL k ničemu).Moleek píše:A neexistuje pro linux nějaká univerzální obdoba ASIO4ALL ?
A problém je ten, že výrobci HW moc Linux neřeší a i když se ti podaří zvukovku do systému dostat, nebude ti fungovat obslužný software (editory efektů, aktualizace firmware, ...).
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To bohužel ne. Spíš nám ale napiš, proč to chceš, jaké bude využití a co od toho očekáváš za funkčnost? (klidně to popiš krok od kroku: zapojím kytaru, připojím k PC, spustím program, ... atd)Infernits píše:Mmj. nějaký tajný tip na takové zařízení by jsi neměl?
-
bambas
No vzhledem k tomu, ze drtiva vetsina multiefektu je delana digitalne, tak bych zas tak velky rozdil oproti sw efektu nevidel. Ale to je samozrejme vec nazoru.pavlii píše:Protože někdy třeba platí, že "HW je HW"a nebo se daný zvuk prostě líbí a SW náhrada (z pozice autora) je prostě neuspokojivá.
P.
Tak tomu uz rozumimrotten77 píše:Myslím, že dotaz měl být spíše "Existuje nějaký multiefekt, který se po připojení k PC chová jako zvuková karta a který má ovladače i pro Linux?".
Naposledy upravil(a) MilanT dne 7.01.2014 21:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, akorát že musíš koupit multiefekt a k tomu i tu zvukovku (pokud nemáš dobrou). A jak jsem psal - nemůžeš ten efekt přes PC ovládat.bambas píše:Nicmene si myslim, ze spojenim kytara - multiefekt - externi zvukovka a pak vyuziti JACK rozhrani tazatel nemuze nic pokazit...
Btw, já stejně tyhle multiefekt+zvukovky nemám rád
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to máš pravdu. Jenomže zvuk HW dělají i ty komponenty okolo, čili převodník (hlavně). Proto (minimálně) hraje HW jinak než jeho SW emulace.bambas píše:No vzhledem k tomu, ze drtiva vetsina multiefektu je delana digitalne, tak bych zas tak velky rozdil oproti sw efektu nevidel. Ale to je samozrejme vec nazoru.pavlii píše:Protože někdy třeba platí, že "HW je HW"a nebo se daný zvuk prostě líbí a SW náhrada (z pozice autora) je prostě neuspokojivá.
P.
P.
-
bambas
Tak to samzorejme nepopiram, nicmen pokud mam zvukovku, ktera ma HW prevodni 24bit/96kHz a velice nizkou latenci, myslim, ze nejaky multiefekt strci do kapsypavlii píše:Ano, to máš pravdu. Jenomže zvuk HW dělají i ty komponenty okolo, čili převodník (hlavně). Proto (minimálně) hraje HW jinak než jeho SW emulace.bambas píše:No vzhledem k tomu, ze drtiva vetsina multiefektu je delana digitalne, tak bych zas tak velky rozdil oproti sw efektu nevidel. Ale to je samozrejme vec nazoru.pavlii píše:Protože někdy třeba platí, že "HW je HW"a nebo se daný zvuk prostě líbí a SW náhrada (z pozice autora) je prostě neuspokojivá.
P.
P.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To už jsme trochu off-topic, ale nejde o kvalitu zvuku jako takového nebo latenci, ale spíš o kvalitu "kytarového zvuku". SW efekty (především simulace) na Linuxu nejsou nic moc.bambas píše:Tak to samzorejme nepopiram, nicmen pokud mam zvukovku, ktera ma HW prevodni 24bit/96kHz a velice nizkou latenci, myslim, ze nejaky multiefekt strci do kapsyAle to je na jine vlakno, nebudem to tu spamovat. Kazdopadne si myslim, ze se shodneme.
-
bambas
Porad mi unika smysl ovladat krabicku, multiefekt, ovladat pres PC. To musi byt znacne nepohodlne. Predstava , ze neco hraju na kytaru a jeste pri tom hrabat na PC...rotten77 píše:......A jak jsem psal - nemůžeš ten efekt přes PC ovládat...........bambas píše:Nicmene si myslim, ze spojenim kytara - multiefekt - externi zvukovka a pak vyuziti JACK rozhrani tazatel nemuze nic pokazit...
Samzorejme chapu, ze z multiefektu pres USB/Fireware mijde uz zkresleny signal do PC, ktery se mi tam nahrava...ale to ovladani...nevim nevim. Kazdopadne, pokud existuje multiefekt, ktery ma slusny prevodnik a jde pripojit k PC, bude podle me drazsi, nez Multiefekt + kvalitni zvukovka.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přečti si, co jsem psal - jedná se o to, že si přes PC můžeš nastavit presety (nebo stáhnout hotové), aktualizace firmware, ...bambas píše:Porad mi unika smysl ovladat krabicku, multiefekt, ovladat pres PC. To musi byt znacne nepohodlne. Predstava , ze neco hraju na kytaru a jeste pri tom hrabat na PC...
-
bambas
Mno ja nevim, ale napriklad tahle banka zvuku mi prijde celkem kvalitni (ftp://ftp.personalcopy.net/pub/PC51f.sf2.gz) Tady (http://linuxaria.com/article/music-prod ... -1?lang=en) je i celkem obstojny postup krok-za-krokem, ja nainstalovat RT kernel, zminenou banku zvuku, apod.rotten77 píše:To už jsme trochu off-topic, ale nejde o kvalitu zvuku jako takového nebo latenci, ale spíš o kvalitu "kytarového zvuku". SW efekty (především simulace) na Linuxu nejsou nic moc.bambas píše:Tak to samzorejme nepopiram, nicmen pokud mam zvukovku, ktera ma HW prevodni 24bit/96kHz a velice nizkou latenci, myslim, ze nejaky multiefekt strci do kapsyAle to je na jine vlakno, nebudem to tu spamovat. Kazdopadne si myslim, ze se shodneme.
Ale jinak samozrejme souhlas s tim, ze na Linuxu je to porad jeste problem (ale ne takovy jako pre 5 lety, dost se to posunulo dopredu), preci jen komercni produkty maj lepsi podporu a bohuzel jejich vyrobci mysli jen na Mac a Win...
Oh, jasne. No taky o nicem takovym nevim. No uvidime, az nam tazatel upresni pozadavky o co mu presne jde a treba se naskytne nejake rozumne reseni.rotten77 píše:Přečti si, co jsem psal - jedná se o to, že si přes PC můžeš nastavit presety (nebo stáhnout hotové), aktualizace firmware, ...bambas píše:Porad mi unika smysl ovladat krabicku, multiefekt, ovladat pres PC. To musi byt znacne nepohodlne. Predstava , ze neco hraju na kytaru a jeste pri tom hrabat na PC...
Naposledy upravil(a) MilanT dne 7.01.2014 21:37, celkem upraveno 1 x.