na editaci hudby používám Cubase LE4 a jsem v tom stále docela zelenáč, tak se mi moc nesmějte Chtěl bych se zeptat na nějaký plug in pro odstranění šumu z nahrávky, nemůžu žádnej nikde najít. Byl bych moc vděčný za jakékoli nasměrování
Můžeš mi prosím říct jak to mám nainstalovat aby mi to fungovalo v Cubase ? hodil jsem to do VST plugins v Cubase složce, updatoval plugin list a nic..
Asi takhle: než jsme odepsal, tak jsme si to zkusil - a bez problémů (kupodivu) Instaloval jsem defaultně, čili /ProgramFiles/Steinberg/Cubase 7/VSTPlugins/Internet/NoiseGate (ty poslední dva adresáře mám udělané z důvodu přehlednosti plug-in modulů z netu).
Pak jsme spustil Cubase a voila - jako fík (aniž bych musel něco dělat - čili Add Audio Track > Inserts > Noise Gate). Verze 32 nebo 64 bit?
P.
Skype: studio_kappka home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
64bit, Cubase legální, stále nejde
Ale spíš se zeptám, jestli je to dobré.. sháněl jsem nějaké další free VST ale nic pořádnýho jsem nenašel.. nemáte někdo zkušenosti ?
Mhm - u 64b verze má poznámku "beta", takže v tomhle konkrétním případě by se dalo uvažovat i o tom, že to fungovat nebude. Otázkou je, zdali by fungovala 32b verze (jestli to správně zblajzne ten VST Bridge).
Jinak může to být dobré a nemusí. Pokud nemá gate sidechain vstup nebo nemá "look-ahead" funkci, tak bude více nebo méně "požírat" transienty, což je prostě negativum. Osobně ho používám čas od času a ve většině případů ho jen zkusím a nakonec nepoužiju, protože maskování z jiného kanálu je dostatečné a tím pádem mi případný přeslech nebo šum nevadí (stejně není slyšet). V ostatních případech stříhám, je to nejčistší záležitost. Pokud je šum obecně přítomen, tak ve zvuku stejně bude Gate ti v tom případě vůbec nepomůže - musel bys nasadit typ plug-in modulu "DeNoiser" (="odšumovač").
Gate bude mít asi širší uplatnění spíš pro LIVE zvučení, ale ve studiu, jak píšu, ho alespoň já už moc nepoužívám.
P.
Skype: studio_kappka home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Jednoduše řečeno, se na to mám vyprdnout Jde mi o to, že když nahrávám přes Alphu a hodim tam nějakej heavy distortion přes Guitar rig, tak to trochu bzučí a šumí.. ale když to hodím do skladby se spoustou dalších stop, tak se to ztratí.. nebo aspoň se mi to zdá.. Nemám na to ještě pořádně vytrénovaný ucho..