Noise reduction VST

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
switchfoot
Kontaktovat uživatele:

Noise reduction VST

Příspěvek od switchfoot »

Zdravím,

na editaci hudby používám Cubase LE4 a jsem v tom stále docela zelenáč, tak se mi moc nesmějte :) Chtěl bych se zeptat na nějaký plug in pro odstranění šumu z nahrávky, nemůžu žádnej nikde najít. Byl bych moc vděčný za jakékoli nasměrování :)

Switchfoot.
http://www.youtube.com/user/SFmajkl - trocha mojí originální hudby :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Noise reduction VST

Příspěvek od pavlii »

Například toto. Pro další eventuality prozkoumat zbytek v kategorii "Noise Removal" apod.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Kemot

Příspěvek od Kemot »

Můžeš mi prosím říct jak to mám nainstalovat aby mi to fungovalo v Cubase ? hodil jsem to do VST plugins v Cubase složce, updatoval plugin list a nic.. :(
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nojo chlape, to by taky chtělo ten ".7z" archiv rozbalit 8) teda ne, že bych tě nějak podceňoval.... Podstatný je pouze ten ".dll" soubor.

P.

Kemot

Příspěvek od Kemot »

pavlii píše:Nojo chlape, to by taky chtělo ten ".7z" archiv rozbalit 8) teda ne, že bych tě nějak podceňoval.... Podstatný je pouze ten ".dll" soubor.

P.
No moment :D zas takový pako nejsem.. samozřejmě, že jsem tam dal dllčko :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Asi takhle: než jsme odepsal, tak jsme si to zkusil - a bez problémů (kupodivu) 8) Instaloval jsem defaultně, čili /ProgramFiles/Steinberg/Cubase 7/VSTPlugins/Internet/NoiseGate (ty poslední dva adresáře mám udělané z důvodu přehlednosti plug-in modulů z netu).

Pak jsme spustil Cubase a voila - jako fík (aniž bych musel něco dělat - čili Add Audio Track > Inserts > Noise Gate). Verze 32 nebo 64 bit?

P.

Kemot

Příspěvek od Kemot »

64bit, Cubase legální, stále nejde :D
Ale spíš se zeptám, jestli je to dobré.. sháněl jsem nějaké další free VST ale nic pořádnýho jsem nenašel.. nemáte někdo zkušenosti ?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm - u 64b verze má poznámku "beta", takže v tomhle konkrétním případě by se dalo uvažovat i o tom, že to fungovat nebude. Otázkou je, zdali by fungovala 32b verze (jestli to správně zblajzne ten VST Bridge).

Jinak může to být dobré a nemusí. Pokud nemá gate sidechain vstup nebo nemá "look-ahead" funkci, tak bude více nebo méně "požírat" transienty, což je prostě negativum. Osobně ho používám čas od času a ve většině případů ho jen zkusím a nakonec nepoužiju, protože maskování z jiného kanálu je dostatečné a tím pádem mi případný přeslech nebo šum nevadí (stejně není slyšet). V ostatních případech stříhám, je to nejčistší záležitost. Pokud je šum obecně přítomen, tak ve zvuku stejně bude Gate ti v tom případě vůbec nepomůže - musel bys nasadit typ plug-in modulu "DeNoiser" (="odšumovač").

Gate bude mít asi širší uplatnění spíš pro LIVE zvučení, ale ve studiu, jak píšu, ho alespoň já už moc nepoužívám.

P.

Kemot

Příspěvek od Kemot »

Jednoduše řečeno, se na to mám vyprdnout :D Jde mi o to, že když nahrávám přes Alphu a hodim tam nějakej heavy distortion přes Guitar rig, tak to trochu bzučí a šumí.. ale když to hodím do skladby se spoustou dalších stop, tak se to ztratí.. nebo aspoň se mi to zdá.. Nemám na to ještě pořádně vytrénovaný ucho..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

V pasážích bez hry to vystřihni a všude jinde to bude maskované vlastním distortionem.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“