Kombo na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Diamant

Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Příspěvek od Diamant »

Fořt píše:
Diamant píše:Prosím, přestaňme tady rozebírat, jakou aparaturu používali Beatles....Je jisté že Beatles normálně vystupovali jen do roku 1966...pak už jen Rooftop....a do roku 1966 právě spíš používali lampy Vox AC-30, 100, Vox T-60, Super Beatle atd atd...ale používali i např. Fender Showman, Fender Blackface Deluxe apod.
Ale moje otázka spíš zněla, kterým z novodobých komb se člověk může přiblížit zvuku jako měli Beatles v letech 1963-1965. Zároveň ale netoužím po nějakém modelingu, který bude mít k tomu ještě 20 zvuků dalších aparátů v sobě :D
Sorry za špatné vyjádření se a ten posun cca 3 let, nejsem žádný znalec Beatles. Ale Vox T-60 a Super Beatle nejsou lampové, ale tranzistorové zesilovače. Ale samozřejmě fakt je ten, že takhle hrající tranzistorový zesilovač dnes asi za rozumnou cenu neseženeš.
Díky za opravu, já jsem zase spíš "znalec" Beatles než zesilovačů :D
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)

Příspěvek od Latam »

Diamant píše:
Díky za opravu, já jsem zase spíš "znalec" Beatles než zesilovačů :D
Pokud ti jde opravdu o zvuk ala beatles, tak bych z toho, co už jsem doporučoval vypíchl vox AC4. To bude téměř tutovka :)
Diamant

Re: Kombo na doma

Příspěvek od Diamant »

Nejsou ty 4 W trošku málo? Měl bych ho sice převážně na domácí hraní a cvičení, ale mám strach aby to nebyla taková katastrofa, jako když jsem zkoušel u kámoše jeho nové kombo Behringer myslím, že 10 W:-)...takový hrozný zvuk...
jastud

Příspěvek od jastud »

To se budeš divit jakej rachot umí udělat 4W :-) 4 Watty nejsou málo. Na doma je to až moc.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Diamant píše:Nejsou ty 4 W trošku málo? Měl bych ho sice převážně na domácí hraní a cvičení, ale mám strach aby to nebyla taková katastrofa, jako když jsem zkoušel u kámoše jeho nové kombo Behringer myslím, že 10 W:-)...takovový hrozný zvuk...
Přečti ty příslušné témata ;) Na čistý zvuk naprosto OK, na zkreslený příliš hlasité. Lampový zesák hraje podstatně hlasitěji (většinou i díky lepšímu repru) než ty levné tranďáky. Proč myslíš, že by AC4 měl ještě zabudovanou výkonovou brzdu (nebo přepínač výkonu? teď nevím, jak přesně to tam funguje)? Pokud to budeš chtít tavit do zkreslení, je na doma u zesilovače bez master volume hodně i jeden nebo někdy dokonce i ten čtvrt watt, na který jde AC4 přepnout. Pokud ti jde o čisté a mírně nakřáplé zvuky, měly by být 4 watty ok (ale rozhodně je větší riziko, že to bude moc, než že málo :) ) Měl jsem doma spoustu těchhle malých lampiček (vht, blackheart, AC4, lil night train,...) a co se týče čistého zvuku s voxovským charakterem, byl ac4 nejlepší (kecám, lepší byl bad cat mini cat, ale ten taky stojí třikrát tolik). Troufnu si tady vykolejit z takového toho "vyzkoušej co sedne" atd. Ber AC4, tvým požadavkům bude vyhovovat dokonale.

Ale tohohle je plné forum, tak hledej.
Diamant

Příspěvek od Diamant »

Tak jsem se po té AC 4 díval (konkrétně po AC 4TV), ale všude o něm píšou v minulém čase a nenarazil jsem na žádné stránky kde by ho prodávali..jenom nabízejí ručně letovaný za 21 tis. a pak fialovej a krémovej....jak to teda s ním je?
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Diamant píše:Tak jsem se po té AC 4 díval (konkrétně po AC 4TV), ale všude o něm píšou v minulém čase a nenarazil jsem na žádné stránky kde by ho prodávali..jenom nabízejí ručně letovaný za 21 tis. a pak fialovej a krémovej....jak to teda s ním je?
Sleduj bazar, je tam co chvílu a beztak je to nejvýhodnější možnost, jak ho koupit.
Diamant

Příspěvek od Diamant »

To je jisté, protože stejnak bych za nový ty peníze nechtěl dávat:-) Díky Latame za rady myslím, že se už nějak rozhodnu sám. Ještě jenom bych se chtěl zeptat na tvůj názor k tomu Laney CUB.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Diamant píše:To je jisté, protože stejnak bych za nový ty peníze nechtěl dávat:-) Díky Latame za rady myslím, že se už nějak rozhodnu sám. Ještě jenom bych se chtěl zeptat na tvůj názor k tomu Laney CUB.
Ten jsem bohužel neměl, nicméně jsem zkoušel cube head (což je teda 15w model) a moc mě nezaujal. Navíc o toho cube 8 bude dost limitující 8 palcové repro. I u voxu bych pak šel do varianty s 10 palcem, případně hlavu (nebo i kombo, to je fuk, má výstup na ext. repro) + nějaký 1x10 reprobox. 1. desetipalec zní (většinou) mnohem líp 2. je snáze upgreadovatelné - kvalitní 8 palec se shání blbě, desetipalec mnohem líp.
Diamant

Příspěvek od Diamant »

Ok, jsem takový hráč, který je poměrně nenáročný, razím teorii, že dobrý hráč zahraje na jakýkoliv nástroj a jakýkoliv aparát. Znám takové ty situace, kdy si člověk nakoupí spoustu příslušenství, krabiček a hejblat a pak mu to leží doma...protože stejnak je nedokáže naplno využít... Když jsi aspoň zkoušel ten cube head, dokázal bys to s AC4 porovnat?
Naposledy upravil(a) Diamant dne 9.01.2014 19:41, celkem upraveno 1 x.
José

Příspěvek od José »

@Latam: Ono hrálo docela poslouchatelně i to stock 8'' repro, pokud člověk hrál přiměřeně - slabší snímače bez nakopávadel, neměl volume naplno.. (Zkrátka není stavěné na DM X2N napájené rovnou na výstup prohnané TS, ale zvuk byl taky zajímavý..). Oni ty malé repra mají své výhody - jsou rychlejší (zdali se to tak dá napsat?), a nějak líp hrajou v nížších hlasitostech - přímé porovnání s 2*12 G12-100..
A když tak, ani nákup těch osmiček není problém, často lítají i na bazaru a když tak, třeba na thomannovi mají Jenseny P8R, C8R..
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

No, ono dost možná popisuješ i můj případ :)

Nicméně cub vs. vox - cube víc nosový (klasicky pro laney), jakoby zastřené středy a ne tak jasné výšky. Taky mi přišel "měkčí" co se týče attacku. AC4 tam má poměrně dost toho typicky skleněného zvuku ve výškach.
Diamant

Příspěvek od Diamant »

Ale říkáš, že by ten Voxík byl více podobný zvuku Beatles než ten Laney, že?
A ještě jedna věc, za kolik se tak prodává cca v těch bazarech ten Vox AC4/AC4TV?
torchie!

Příspěvek od torchie! »

Diamant píše:Ale říkáš, že by ten Voxík byl více podobný zvuku Beatles než ten Laney, že?
A ještě jedna věc, za kolik se tak prodává cca v těch bazarech ten Vox AC4/AC4TV?
Podobnější by podle mně byl téměř určitě. Jinak v bazaru se většinou vyskytuje kolem čtyřky, možná až 4 a půl, často i po servisu lamp nebo třeba výměně repra.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

torchie! píše:
Diamant píše:Ale říkáš, že by ten Voxík byl více podobný zvuku Beatles než ten Laney, že?
Podobnější by podle mně byl téměř určitě. Jinak v bazaru se většinou vyskytuje kolem čtyřky, možná až 4 a půl, často i po servisu lamp nebo třeba výměně repra.
Určitě bude podobnější. Jinak myslím, že i za 3,5 není problém. Nový stál s 10 reprem tuším kolem pětky,takže já osobně bych víc jak 3 nedal :)
jastud

Příspěvek od jastud »

Nedávno ho tady na tržišti prodával McKozias a nakonec ho nechal snad za 2500 (to už byl extrém). Myslím že slušná cena je lehce přes 3000.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Diamant

Příspěvek od Diamant »

Smím se tady v tomto vláknu zeptat, na co bych si měl pří koupi bazarového Vox AC4/TV (i obecně u lamp) dát pozor?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nesmíš.
.
.
.
:twisted: Dělám si srandu, můžeš...
Ale z moderátorského hlediska budu radši, když se na AC4TV zeptáš zde komba-zesilovace-reproboxy/vox-ac4tv-t19158.html.
Obecné věci o kombech/lampových kombech hledej zde
komba-zesilovace-reproboxy/to-zakladni- ... 20315.html,
komba-zesilovace-reproboxy/fakta-o-rozd ... t7010.html,
komba-zesilovace-reproboxy/zachazeni-s- ... t8048.html.

PS:
Diamant píše:Nejsou ty 4 W trošku málo? Měl bych ho sice převážně na domácí hraní a cvičení, ale mám strach aby to nebyla taková katastrofa, jako když jsem zkoušel u kámoše jeho nové kombo Behringer myslím, že 10 W:-)...takový hrozný zvuk...
Fakt jsem se po ránu s chutí pobavil při představě (reálné) jak můj Voxík s attenuatorem na 0,25W v pohodě přeřve ten Behršitinger :). Srovnáváš lampu a trand (rozuměj jabka s hruškama). A udaný výkon rozhodně neznamená hlasitost ;).
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar všem, Diamante dosud jsi neuvedl z kterého období Beatles se chceš přiblížit jejich zvuku. Jak jistě, coby znalec, připustíš se jejich zvuk vyvíjel. Dále chceš se přiblížit Harrisonovu nebo Lennonovu zvuku.
Zesilovač Vox AC4 je jistě dobrá volba pro Tvůj záměr, jenže zvuk určuje z velké části i nástroj. Máš tedy ty různé Rickenbackery a Gretsche na které hráli v první polovině šedesátých let? Bez toho nástroje to nebude nikdy "ono" :) .
Kéž by Ti v Tvém záměru aspoň trochu pomohly následující odkazy:
http://www.beatlesfabgear.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_th ... nstruments
http://www.voxamps.com/legends/paulmcca ... hebeatles/
http://www.vmirocks.com/the-beatles-amp ... r-bassman/
Když zrovna nepomůžou, aspoň si počteš :D .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Diamant

Příspěvek od Diamant »

Tube Guru, již jsem uváděl, že bych se chtěl přiblížit zvuku Beatles z let 1963-1965, myslím si, že podobný sound mělo i spoustu jiných kapel z těch let a je mi ten zvuk příjemný. Ale o dost mě více zajímá Beatles hudba z let 66-68/69, ale zatím většinou jen poslechově. Domnívám se, že některé aparáty použival jak Harrison tak Lennon, ale obecně bych řekl, že ten zvuk není zas tak mezi nima rozdílný:-)
Rickenbackery ani Gretsche se mi doma neválí (ale v mých snech jo:-D), takže je jisté, že se nemůžu zcela připodobnit Beatles. Na druhou stranu to není ani můj záměr....chci hrát i jinou hudbu než hráli Beatles, ale většinou z té jejich vychází, takže mám pocit že ten Vox AC4, je ideální. Nejsem vyznavačem zkreslené hudby a když už, tak můj vrchol je asi někde u Led Zeppelin:-)
P.S. Nenazívejte mě znalcem, nechci tu být za nějakého machra. Zkrátka jenom mám rád Beatles, jejich hudbu, hodně jsem o nich přečetl, hodně jsem toho slyšel....ale mám rád i spoustu jiných kapel, ale která hudba nešla přes Beatles, nemám pravdu?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“