Kombo na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Diamant

Re: Kombo na doma

Příspěvek od Diamant »

Hendrek píše:
Diamant píše:Nejsou ty 4 W trošku málo? Měl bych ho sice převážně na domácí hraní a cvičení, ale mám strach aby to nebyla taková katastrofa, jako když jsem zkoušel u kámoše jeho nové kombo Behringer myslím, že 10 W:-)...takový hrozný zvuk...
Fakt jsem se po ránu s chutí pobavil při představě (reálné) jak můj Voxík s attenuatorem na 0,25W v pohodě přeřve ten Behršitinger :). Srovnáváš lampu a trand (rozuměj jabka s hruškama). A udaný výkon rozhodně neznamená hlasitost ;).
Tak jsem rád, že jsem tě pobavil :D Já jsem na lampu nkdy nehrál, takže mám srovnání jen tranzistorech a prostě jsem byl z toho Behringra tak zděšen, že jsem se musel zeptat.... :D
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 10.01.2014 23:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Není třeba citovat celý příspěvek, když reaguješ jen na část ;).
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Behringer dělal a dělá docela dobrá malá komba na doma. Na insert jistě seženeš malý (s jednou lampou) AC108 a nebo nějaký celolampáč Bugera, malý, (to dělá taky on). Zvuk je dobrý. A za málo. Zmiňuji záměrně komba, která mají obyčejný, jakoby zastaralý zvuk, prostě zní "vintage", žádná moderna, chemie, obarvené zvuky, atraktivita. Mi to vyhovovalo.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

martina72 píše:Behringer dělal a dělá docela dobrá malá komba na doma.
Tak s tím rozhodně nesouhlasím. Jediné, co by se dalo říct, že vzhledem k ceně dělá slušné kopie některých Boss krabiček.
Diamant

Příspěvek od Diamant »

Bejku, myslím si, že když má někdo hodnost nedůvěryhodný žvanil, tak ani nemá smysl rozebírat jeho názory :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

martina72 píše:Behringer dělal a dělá docela dobrá malá komba na doma. Na insert jistě seženeš malý (s jednou lampou) AC108 a nebo nějaký celolampáč Bugera, malý, (to dělá taky on). Zvuk je dobrý. A za málo. .
Zvuk moc dobrý není (zejmína u toho AC), ta lampa v Ulim je jen pro ozdobu a sice je to za málo, ale u té Bugery zejména je to kompenzováno hodně malou spolehlivostí a častou poruchovostí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Diamant: Chválím tvůj přístup, já o jeho hodnosti samozřejmě vím, ale přesto jsem tento "blud" chtěl nějak vyvrátit. Většinu věcí beru s nadhledem, ale tohle mi už nedalo :evil: .
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

V době, kdy jsem si objednával Laney LC15, mě od jeho koupě prodavač zrazoval a radil, ať si radši pořídím levnější Bugeru, že Laney jsou předražený. Když jsem si kombo byl vyzvednout, zrovna se tam s ním dohadoval chlápek, že na ten krám hrál dvakrát a potřetí se odporoučel. Chtěl vrátit peníze, což samozřejmě neprošlo a kombo šlo na reklamaci. V tu chvíli jsem opravdu "litoval", že jsem si nenechal tak dobře poradit. Některý Bugery sice nehrajou vyloženě blbě, ale při jejich reputaci bych do nich prostě nešel.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“