Narazil jsem tady na to minule a musim to uvést na pravou míru,ikdyž už to tu je dlouho,ale občas si to někdo přečte..Monikad píše:Kdepak, do poslední chvíle se Amátí sady vyráběly v CM!! věř mi, prošlo mi jich rukama několik za moji kariéru! To ovšem neznamená, že to někdy nemohlo pasovat, ono totiž byla určitá tolerance a to dokonce +/- několik milimetrů!!!mapexdrummer píše:Amati tzv. sh*t II už měly rozměry v palcích. Já jsem neměl žádný problém tam nacpat Remo Pinstripe... Jinak ke šroubům a mušlím... Mušle byly vždy v cajku, šrouby byly na hov*o to jo, ale já koupil v železářství šrouby na imbusový klíč a dvě kličky a bylo vystaráno.. Hodně mě štvalo uchycení tomů... Měl jsem chuť tam dát nějaké lepší držáky, ale to už bylo moc peněz tak sem se na to vysr....![]()
A z těma šroubama z železářství... no promiň, to se nedá ani komentovat....
Vím, účel světí prostředky, no spolehlivě ti metrické závity šroubů nemohly přesně pasovat do mušlí, ale i tak je to prasečina. Nicmně tvoje věc.... mě z toho jen naskočila husí kůže!!
Amati používalo na mušle jedině metrický závit M6,taky jsem to řešil a po koupi náhradních šroubů od Staggu zjistil,že tam nejdou,tady je důkaz,na všech třech typech Amati šroubů je lehce našroubovaná matka M6!!!: Vedle nich je palcový šroub pro srovnání,ale neni to moc vidět..
A k těm rozměrům korpusů v cm,to taky není pravda,jediný který byly v cm jsou ty první,jak píše dále Pehve s barokníma mušlema,ale na ty jdou kromě 16-tky kotle a bong 20+25cm normální palcový rozměry.
Problém je s obručema,do kterých nová blána nejde,ale to se dá řešit od Staggu a nejsou až tak drahý,akorát se musí malinko vypodložit mušle.