AMATI - šrouby, CV a strojařina obecně

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

AMATI - šrouby, CV a strojařina obecně

Příspěvek od necibici »

Monikad píše:
mapexdrummer píše:Amati tzv. sh*t II už měly rozměry v palcích. Já jsem neměl žádný problém tam nacpat Remo Pinstripe... Jinak ke šroubům a mušlím... Mušle byly vždy v cajku, šrouby byly na hov*o to jo, ale já koupil v železářství šrouby na imbusový klíč a dvě kličky a bylo vystaráno.. Hodně mě štvalo uchycení tomů... Měl jsem chuť tam dát nějaké lepší držáky, ale to už bylo moc peněz tak sem se na to vysr.... :)
Kdepak, do poslední chvíle se Amátí sady vyráběly v CM!! věř mi, prošlo mi jich rukama několik za moji kariéru! To ovšem neznamená, že to někdy nemohlo pasovat, ono totiž byla určitá tolerance a to dokonce +/- několik milimetrů!!! :idea:

A z těma šroubama z železářství... no promiň, to se nedá ani komentovat....
Vím, účel světí prostředky, no spolehlivě ti metrické závity šroubů nemohly přesně pasovat do mušlí, ale i tak je to prasečina. Nicmně tvoje věc.... mě z toho jen naskočila husí kůže!! :shock:
Narazil jsem tady na to minule a musim to uvést na pravou míru,ikdyž už to tu je dlouho,ale občas si to někdo přečte..
Amati používalo na mušle jedině metrický závit M6,taky jsem to řešil a po koupi náhradních šroubů od Staggu zjistil,že tam nejdou,tady je důkaz,na všech třech typech Amati šroubů je lehce našroubovaná matka M6!!!:
12012014880.jpg
Vedle nich je palcový šroub pro srovnání,ale neni to moc vidět..
A k těm rozměrům korpusů v cm,to taky není pravda,jediný který byly v cm jsou ty první,jak píše dále Pehve s barokníma mušlema,ale na ty jdou kromě 16-tky kotle a bong 20+25cm normální palcový rozměry. :wink:
Problém je s obručema,do kterých nová blána nejde,ale to se dá řešit od Staggu a nejsou až tak drahý,akorát se musí malinko vypodložit mušle. :wink:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
RonnieCZ

Re: Folie-lak

Příspěvek od RonnieCZ »

Ženská a strojařina... :D

Nic ve zlém Moniko, ale proč prasečina? Amátky měly (jak píše kolega) v mušlích klasické metrické závity M6, a proč kupovat drahé šrouby které by tam ani nepasovaly, když za šrouby na celou sadu jsem dal tuším. maximálně 50kč?
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

RonnieCZ píše:Ženská a strojařina... :D

Nic ve zlém Moniko, ale proč prasečina? Amátky měly (jak píše kolega) v mušlích klasické metrické závity M6, a proč kupovat drahé šrouby které by tam ani nepasovaly, když za šrouby na celou sadu jsem dal tuším. maximálně 50kč?
když pominu marnost toho počínání, jakým je snaha udělat z Amátek nějak funkčně hrající nástroj co může konkurovat alespoň průměrným soudobým bubnům..... tak nevím co to teda mé kolega, nebo co jsem měla já, za typ amátek, ale klasický metrický závit s běžným stoupáním to rozhodně nebyl. nepasoval mi do závitu žádný metrický šroub.
(stranou nechme i to, jakou hlavičku šroub má pro případné ladění blány)

A ten rejpanec o ženách a strojařině... jak myslíš. Sice jsem docela alergická na takovýhle "macho kecy pánů tvorstva", ale budiž. jen se zeptám: Proč si myslíš že se vyznáš ve strojařině víc?? Co děláš za práci nebo jaké máš vzdělání a praxi ty??
Já jsem odmaturovná slaboproudařka, s nedokončenou ČVUT... a skoro 9 let se živím montáží automobilů v mezinárodní firmě. tedy strojařina, šrouby, závity a autodíly jsou mým denním chlebem.......

Ty teda děláš co, drahý kolego RONNIE CZ? :roll:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
RonnieCZ

Příspěvek od RonnieCZ »

Takze nedokoncena vysoka skola, praxe X let, delas auta a neumis nasroubovat sroub? Usmevne. Mam vystudovanou Střední elektro, VŠ VUT FSI v Brně (4.rok), praxi cca 2 roky při práci ve strojařině, mám svařovací průkaz, vyhláška 50, a další.

Nechci te nejak urazit, to ani nahodou, jen se divim tomu, ze s CVUT a tolika letou praxi Ti tam nesel zasroubovat sroub. Tehdy jsem byl jeste mladoch, myslim, ze jsem byl v prvaku na stredni a jako poznal jsem metrickej závit a i kdyby ne, tak kdybych ten šroub tam narval, tak bych to nejspíš poznal.. Asi by to nešlo tak lehce dotahovat a povolovat, že jo..

EDIT: To, že ta snaha byla marná, jsem tehdy neřešil. Kdo si v začátku neprošel Amátkama a nějakým jejich tuningem jakoby nebyl snad ani český bubeník... Teď už bych se do toho nepustil. A co se týče tvaru hlavičky tak snad bylo jedno jaká tam je, pokud k tomu byl klíč (i kdyby imbusový) a všechny šrouby byly stejné.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

RonnieCZ píše: Kdo si v začátku neprošel Amátkama a nějakým jejich tuningem jakoby nebyl snad ani český bubeník... Teď už bych se do toho nepustil. A co se týče tvaru hlavičky tak snad bylo jedno jaká tam je, pokud k tomu byl klíč (i kdyby imbusový) a všechny šrouby byly stejné.
Moje řeč..Měl jsem v ruce všechny typy Amátek a ta zkušenost je k nezaplacení.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

RonnieCZ píše:Takze nedokoncena vysoka skola, praxe X let, delas auta a neumis nasroubovat sroub? Usmevne. Mam vystudovanou Střední elektro, VŠ VUT FSI v Brně (4.rok), praxi cca 2 roky při práci ve strojařině, mám svařovací průkaz, vyhláška 50, a další.

Nechci te nejak urazit, to ani nahodou, jen se divim tomu, ze s CVUT a tolika letou praxi Ti tam nesel zasroubovat sroub. Tehdy jsem byl jeste mladoch, myslim, ze jsem byl v prvaku na stredni a jako poznal jsem metrickej závit a i kdyby ne, tak kdybych ten šroub tam narval, tak bych to nejspíš poznal.. Asi by to nešlo tak lehce dotahovat a povolovat, že jo..

EDIT: To, že ta snaha byla marná, jsem tehdy neřešil. Kdo si v začátku neprošel Amátkama a nějakým jejich tuningem jakoby nebyl snad ani český bubeník... Teď už bych se do toho nepustil. A co se týče tvaru hlavičky tak snad bylo jedno jaká tam je, pokud k tomu byl klíč (i kdyby imbusový) a všechny šrouby byly stejné.
Výborně...;) 5Otku, svářečák, a třeba papíry na ještěrku, jeřáb či vázání břemen,... to mám taky;)

Ale dost hecování. mě tam metrické fakt nešly, pokud si pamatuju dobře.... přecejen už to je minmálně 1/4 století zpět.....

Jinak souhlas s tím že kdo neprošel samodomo úpravou všeho kolem Amati, tak by asi ani nebyl bubeník;) To byly doby ty 80tky (y)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
RonnieCZ

Příspěvek od RonnieCZ »

Jo ty mam taky... Ale jako nema to smysl se tady o tom hadat...

Tobe tam nesly, me tam sly v pohode, myslim, ze dalsich podobnych lidi bude vic na obou stranach..

Koneckoncu jsem kolegove a tvoje prace za nastrojem se mi velice libi, nahravky i zvuk mas supr :)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Nebudu se vám kolegové míchat do vašich CV... :D
Matně si vzpomínám, že jsem kdysi dávno potřeboval protáhnout na jedné z mušlí svých Amatek závit. Vzal jsem ji do práce a ve výdejně jsem zkoušel závitníky. Byl to M6 s jemnějším stoupáním.
Toť moje prehistorická vzpomínka na moje čtyři pruhy na rameni :D .
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Jaký 4 pruhy,jako Adidas od větví?
Vy mě snad donutíte vzít ty origo šrouby ve středu do práce a změřit je měrkou.. :lol:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

necibici píše:Jaký 4 pruhy,jako Adidas od větví?
Absolventi odborných učilišť si vzpomenou :D.
necibici píše:Vy mě snad donutíte vzít ty origo šrouby ve středu do práce a změřit je měrkou..
No aspoň budeš něco dělat :D .

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Sakra,tys mě viděl při práci.? :shock:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Sorry :D .

a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

RonnieCZ píše:Jo ty mam taky... Ale jako nema to smysl se tady o tom hadat...

Tobe tam nesly, me tam sly v pohode, myslim, ze dalsich podobnych lidi bude vic na obou stranach..

Koneckoncu jsem kolegove a tvoje prace za nastrojem se mi velice libi, nahravky i zvuk mas supr :)

Tak bych to taky řekla...

A děkuji, kompliment od kolegy potěší dvojnásob;) :oops:
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Změřeno měrkama a toto je pravda:
Amati šrouby mají obyčejný závit M6x1.
Dále nemá cenu to tu rozebírat,prostě jsem chtěl jenom uvést věci na pravou míru. :wink:
pehve

Příspěvek od pehve »

zzbar píše:....... Byl to M6 s jemnějším stoupáním.
necibici píše:.....Amati šrouby mají obyčejný závit M6x1.
Dále nemá cenu to tu rozebírat,prostě jsem chtěl jenom uvést věci na pravou míru. :wink:
má to cenu ještě trochu rozebírat protože strojaři to mají takto:
obyčejný M6 má stoupání 1 mm a značí se M6
jemný M6 má stoupání 0.5mm a značí se M6x0.5
další jemné stoupání se uvede v označení.
Mušle amati mají vložky se závitem M6 a to všechny řady.

Mušle do kterých nejde M6 obyč. mají palcový závit G 1/4", vnější D je 6.35 mm, stoupání se udává v počtu závitů na palec. U G1/4" je to 20.
necibici
Moderátor

Re: AMATI - šrouby, CV a strojařina obecně

Příspěvek od necibici »

pehve píše:Mušle do kterých nejde M6 obyč. mají palcový závit G 1/4", vnější D je 6.35 mm, stoupání se udává v počtu závitů na palec. U G1/4" je to 20.
1.Já vím,že stoupání 1 se neudává,napsal jsem to tak schválně..
2.Proč by se někdo dělal s G závitem? Nevim to určitě,ale podle tohodle popisu,je všeobecný bubenický závit W 7/32.. :?
http://kytary.cz/stagg-4c-hp/HN003903/
http://www.strojka.opava.cz/UserFiles/F ... -07-02.pdf :wink:
pehve

Příspěvek od pehve »

jo, já jen pro přesnost :)
ty palcovky jsou problém, já jsem jednou naměřil 55°a nebyl to metrický, takže odpovídá G trubkáč.
60°W jsou taky aby toho nebylo málo :)
Mojmir
Nový uživatel

Příspěvek od Mojmir »

Ladicí šrouby k bubnům mají standardně Withworthův závit W 7/32" (viz třeba https://cs.wikipedia.org/wiki/Whitworth ... z%C3%A1vit), Jak známo, 1 palec = 25,4 mm, proto 7/32" = 5,55625 mm, což jest průměr běžného ladicího šroubu. Stoupání závitů je podle té tabulky 24 závitů na palec = 1,058333... mm na závit. Závit M6 má průměr šroubu 6 mm a stoupání přesně 1 mm na závit. Proto závitovou díru W 7/32" lze závitníkem převrtat na M6 a šroub M6 lze správným očkem (třeba http://www.kovonastroje.cz/Nastroje-pro ... ZTOOL.html) stáhnout na W 7/32". I když povrchový chrom při tom jde do háje. Ale strkat šroub W 7/32" do díry M6 je podle mě prasárna, protože v závitu nedrží, viklá se a občas šroub skáče přes závity.
Jinak do mušlí Amati běžně pasují závity s W 7/32", které se dají normálně koupit k bicím zvlášť. A naopak.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“