České kytarové lekce na YouTube - Bestplayers.cz

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Paris
Rádce

Re: České kytarové lekce na YouTube - Bestplayers.cz

Příspěvek od Paris »

filo01 píše:Ahoj Jirko, zařadím se do stejné fronty s poděkováním, přesně tenhle typ videa mi dodává chuť cvičit, která u mě jinak dost kolísá ;)
+1 :-)

(Take se tedy zaradim do fronty. Diky, dobre to je.)
BestPlayers.cz

Příspěvek od BestPlayers.cz »

Paris píše: +1 :-)

(Take se tedy zaradim do fronty. Diky, dobre to je.)
Díky! Mám radost, že se videa líbí!
Mlask
last.fm: http://www.last.fm/user/Mlask1337

Příspěvek od Mlask »

pekny videa. Kdyz sem zacinal, tak sem neco takovyho potreboval, a nasel sem anglicky videa co mi vyhovovali. Vetsinou ale kdyz to nemelo nejakou formu ( tim myslim od zakladu az po XXX ) tak to byl "dealbreaker" (priklad na YT treba "creativeguitarstudios"). Mit video na tapovani pres deset strun a tejden po tom jak najit tony na E strune je proste divny a hned by me to odradilo( kdybych byl totalni zacatecnik ). Kdyz uz nakej ten patek hraju tak mi to vubec nevadi :-) Preju vam uspesne pokracovani
cort X-1 + EMG 81
Peavey 6505 combo
POD HD 400
Cort artisan bass
alesis DM7
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

No teda, super videa. :!:

Pár návrhů na videa:
- údržba a seřizování kytar (výměna strun, narovnávání krku, úprava dohmatu) je důležité téma
- tvorba akordů a jejich značení, to je taky užitečné téma, mnoho lidí zde nezná akordy nad septakordy a ochuzuje se tak :)
- s tím souvisí pak improvizace, vysvětlení durový, mollových stupnic a jejich modů a jejich použití k dané harmonii, nástřel dalších stupnic (celotonová, zmenšená, cikánská...) a nějaké tipy. Mnoho lidí, co chce začít improvizovat, popř. normálně hrát se zaměří na drcení se stupnic, ale na frázování, na myslení při hraní už neberou zřetel. Popř. že není špatné si např. zpívat melodii :)
- vysvětlit čtení z not (jsou to přecejen univerzální a doposud nepřekonaný hudební jazyk, který by měli i kytaristi ovládat, kytarista v kapele, který ani neví, jak se jmenují tóny, nezná délky not, je neštěstím).
- španělská kytara
BestPlayers.cz

Mlask píše:pekny videa. Kdyz sem zacinal, tak sem neco takovyho potreboval, a nasel sem anglicky videa co mi vyhovovali. Vetsinou ale kdyz to nemelo nejakou formu ( tim myslim od zakladu az po XXX ) tak to byl "dealbreaker" (priklad na YT treba "creativeguitarstudios"). Mit video na tapovani pres deset strun a tejden po tom jak najit tony na E strune je proste divny a hned by me to odradilo( kdybych byl totalni zacatecnik ). Kdyz uz nakej ten patek hraju tak mi to vubec nevadi :-) Preju vam uspesne pokracovani
Ahoj a díky! Ty YT videa budou dál takhle nakombinovaný (pár videií pro začátečníky, pár pro pokročilý). Ale pak budou i strukturovaný kurzy specificky dělaný na určitou úroveň pokročilosti s jasným cílem!
BestPlayers.cz

Prejdák píše:No teda, super videa. :!:

Pár návrhů na videa:
- údržba a seřizování kytar (výměna strun, narovnávání krku, úprava dohmatu) je důležité téma
- tvorba akordů a jejich značení, to je taky užitečné téma, mnoho lidí zde nezná akordy nad septakordy a ochuzuje se tak :)
- s tím souvisí pak improvizace, vysvětlení durový, mollových stupnic a jejich modů a jejich použití k dané harmonii, nástřel dalších stupnic (celotonová, zmenšená, cikánská...) a nějaké tipy. Mnoho lidí, co chce začít improvizovat, popř. normálně hrát se zaměří na drcení se stupnic, ale na frázování, na myslení při hraní už neberou zřetel. Popř. že není špatné si např. zpívat melodii :)
- vysvětlit čtení z not (jsou to přecejen univerzální a doposud nepřekonaný hudební jazyk, který by měli i kytaristi ovládat, kytarista v kapele, který ani neví, jak se jmenují tóny, nezná délky not, je neštěstím).
- španělská kytara
Díky za návrhy! Něco si z nich určitě vezmeme. Konkrétně třeba na mody už jsme měli hodně dotazů, takže tenhle seriál už je na cestě :)
Igimas

Příspěvek od Igimas »

Igimas píše:Co třeba vždycky na střídačku jednu lekci spíše pro začátečníky a jednu pro více pokročilé? Tak byste pokryli širší publikum..
No já spíš myslel pro ty pokročilé :-D , myslím, že lekcí pro začátečníky nemáte málo. Navíc si myslím, že začátečník by měl stejně napřed chodit k někomu osobně kvůli správným návykům apod.

Přimlouval bych se na lekci o použití "exotických" stupnic. Prakticky kromě módů, bluesové stupnice a případně harmonické moll v nějakých neometalech neznám moc kytaristů, co by používali jiné, což je možná škoda.
EDIT: Taky jak tyto stupnice(pokud to lze) používat při improvizaci, zatím co jsem narazil na anglické lekce na tyto témata, tak tam pokaždé rozebírali akordy přes které se zrovna hraje, vypsat si jejich tóny a pak v tom najít nějakou stupnici, která by měla dané intervaly, což během improvizace člověk nemá šanci řešit :D
BestPlayers.cz

Igimas píše: No já spíš myslel pro ty pokročilé :-D , myslím, že lekcí pro začátečníky nemáte málo. Navíc si myslím, že začátečník by měl stejně napřed chodit k někomu osobně kvůli správným návykům apod.

Přimlouval bych se na lekci o použití "exotických" stupnic. Prakticky kromě módů, bluesové stupnice a případně harmonické moll v nějakých neometalech neznám moc kytaristů, co by používali jiné, což je možná škoda.
EDIT: Taky jak tyto stupnice(pokud to lze) používat při improvizaci, zatím co jsem narazil na anglické lekce na tyto témata, tak tam pokaždé rozebírali akordy přes které se zrovna hraje, vypsat si jejich tóny a pak v tom najít nějakou stupnici, která by měla dané intervaly, což během improvizace člověk nemá šanci řešit :D
Super nápad. Videa na exotický stupnice určitě budou!
BestPlayers.cz

Dneska jsme postli nový článek na bestplayers.cz. Bluesové licky ve stylu B.B.Kinga. Stáhnout si můžete i příklady do GuitarPro.

http://bestplayers.cz/bluesove-licky-bbking/
del

Příspěvek od del »

Igimas píše:EDIT: Taky jak tyto stupnice(pokud to lze) používat při improvizaci, zatím co jsem narazil na anglické lekce na tyto témata, tak tam pokaždé rozebírali akordy přes které se zrovna hraje, vypsat si jejich tóny a pak v tom najít nějakou stupnici, která by měla dané intervaly, což během improvizace člověk nemá šanci řešit :D
Abys to dokázal použít v improvizaci, tak musíš mít naposlouchaný zvuk těch stupnic (intervalů) a akordů (obratů).
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

super videa, díky za ně! po dlouhé době jsem si sedl a opravdu cvičil :mrgreen:
osobně bych třeba uvítal nějaké lekce týkající se jazzových akordu anebo třeba hry se slidem :)
BestPlayers.cz

McKozias píše:super videa, díky za ně! po dlouhé době jsem si sedl a opravdu cvičil :mrgreen:
osobně bych třeba uvítal nějaké lekce týkající se jazzových akordu anebo třeba hry se slidem :)
Díky za návrhy. Řekl bych, že jazzové lekce na akordy už brzo uděláme. Vypadá to na téma, který hodně lidí zajímá.
BestPlayers.cz

Dnešní nová lekce je o riffech a jak hrát trošku jako Muse

http://bestplayers.cz/lekce-kytara/
BestPlayers.cz

Nový bluesový článek. Tentokrát ve stylu Alberta Kinga.
http://bestplayers.cz/bluesove-licky-albert-king/
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Mně se nějak špatně zobrazuje text, vypadávají mi v textu písmena.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Protože je tam použitý nějaký moderní open font, který se sice tváří, jako že diakritiku podporuje, ale naprosto to przní... resp. nahrazuje ty znaky nějakými patkovými písmenky...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Jo, diakritika je ten problém, na první pohled mi to nedošlo. Ale mně ji to teda ničím nenahrazuje, mám tam místo ní mezery.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
BestPlayers.cz

Díky za upozornění! Už by to mělo být spraveno.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Je. :) Ale není to ještě úplně stoprocentní, ty nově zobrazovaná písmena jsou menší než zbytek, který byl čitelný už předtím. Ale přečíst to jde, to je hlavní. Díky!
BestPlayers.cz

Už jsme udělali jedno video o vibratu, tak tady je podobný rozbor vytahování na elektrické kytaře.

http://bestplayers.cz/lekce-kytara/
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“