Superstrat do 30 000

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Superstrat do 30 000

Příspěvek od Prejdák »

Ahoj, mám zájem o kytaru (superstrat) okolo 30 000Kč, klidně navrhněte o něco dražší i levnější nástroje, budu jej totiž kupovat z bazaru a ta cena je cenová kategorie nástrojů, které budu vyhledávat použité, tolik peněz nemám...
Nevyhrátí majitelé hodně levných nástrojů, kteří na nástroje této kategorie nikdy nehráli, pouze zde o nich četli, nepřispívejte zde, prosím, děkuji. Trollové též ne (zdravím Martinu(a)72 či jak bylo to číslo).

Teď nějaké ty požadavky
- ideálně pevná kobylka, struny skrze tělo (ale uchycení na povrchu nevadí). Líbí se mi Gibraltar od Ibanez.
- rychlý krk (wizard prestige budiž dobrým příkladem, je super), 24 pražců lépe
- na dřevu mi nezáleží, vliv dřeva na zvuk zapojené kytary je diskutabilní
- univerzální nástroj, hraji vše. Pop, jazz-fusion, funky, blues, rock, metal... (malý tip k dobré muzice, najeďte si na youtube na Fourplay)
- nemám zájem o kytaru s aktivními snímači, popř. s pasivními humbuckery, co jsou převýškované, nebo mají příliš silný výstup, mám rád čistý zvuk. Pokud lze rozpojit humbuckery, tak ještě lépe. :)

- ten méně důležitý požadavek, radši bych kytaru s hezkou kresbou dřeva, může být i natřená s lemováním. Ideál krásy
- navrhujte klidně sedmistrunné nástroje
- piezo snímač by byl parádní, ale obávám se, že to už je mimo cenu

Velice se mi líbí Ibanez (RGA121, RGA321, FR1620 (není superstrat!)), Carvin DC727 v přírodním finishi, Musicman JP (příliš drahý)... Můžete navrhnout i odlišné nástroje. Preferuji zmíněné typy. Časem se mi zalíbily i nástroje od Paul Reed Smith, jsou ovšem drahé a nevím, zda-li je to ončo.

Dále, jakožto stratocasterista si potrpím na čistém zvuku, viz požadavky. Na bazaru je kytara s Dimarzio Super distortion a Evolution u krku, dá se s nimi hrát čistě bez stahování potenciometru? Nemám zájem crunch, resp. příliš výrazný crunch způsobený pouze silou výstupu snimačů.
Naposledy upravil(a) Prejdák dne 25.01.2014 18:49, celkem upraveno 1 x.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Superstrat do 30000

Příspěvek od bubucci »

PRS stoji kazdopadne za vyzkouseni, pokud chces spickovy zvuk bez kompromisu v hratelnosti. Wide-thin neck je prijmenejsi na hrani nez Wizardy. Tremola bych se u PRS taky nebal. Vzhledem k pozadavkum bych volil asi CEcko.

S budgetem 30k stoji urcite za zvazeni i JP6. Prijde mi zbytecne priplacet za full-loaded verzi, to uz spis BFR, pokud chce clovek trosku hutnejsi zvuk. Hernim komfortem je to jedna z nejlepsich kytar a krk (nelakovany) je uchvatny.

U Ibanezu bych to videl na RGA. Sam taky nejake shanim. Dneska se jedu podivat na 2 kusy, jeden s javorovym topem a jeden celomahagon. Pokusim se napsat nejake postrehy.
Sehnat J-custom je u nas trosku utopie, ale to by byla nejlepsi volba a tremolo bych vubec neresil.

Akorat co se tyka toho vyberu dreva, ten neni diskutabilni, ale je naprosto zasadni pro celkovy zvuk kytary. A to jak kombinace drev, tak i samotna kvalita. To se potom odrazi i v moznostech osazeni vhodnymi snimaci.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Ten J-Custom se v Polsku, jak jsem ti zmiňoval přes email, ještě objevuje. Zřejmě i naši větši slovanští bratři mají problém prodat. To RGA tam už někdo koupil, tak teď sleduji.
Kytary podobné k RGA by mi přišly zajímavé, ale superstratů bez vibrata je málo.

Ten budget 30 litrů není budget 30 litrů, jak jsem psal, je to cenová kategorie kytar, co mne zajímají. Mám 20 000, za tuhle cenu jde právě sehnat i RGA321 se štěstím, vzhledem ke zkouškám, tj, tomu, že nemám moc čas objízdět kytary a vyhozovat peníze možná naškudlím i více.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Rga 321F byla jeste minuly tyden na bazosi, ale za 30 :( Uz jsem ji videl i za 23. Mrkni jeste nanazaru na Carvin C66.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja bych se nebal ani jinych musicmanu nez JP6 - tj silhouette, silhouette special atd. PRS CE taky stoji za zkousku, za ty prachy by byl fajn asi i ESP horizon (ale ten se blbe shani)¨.

edit: tohle by se ti taky mohlo libit http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=811719
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Ten Carvin vypadá parádně, možná mu napíšu a stavím se tam na konci zkouškového období.
Musicman je nad můj limit, v ceně toho Carvina jej nikdy nenajdu na bazaru (jak jsem psal, 30000+- je cenová kategorie nástrojů, co mne zajímají, ale mám 20000, proto sháním bazarový nástroj), možná se super štěstím na ebayi.

Něco podobného ještě znáte? Pevná kobylka, nebo jednoduché vibrato, rychlejší krk...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

aha, prehledl jsem odpoved bubuccimu kde ten budget upresnujes - lepsi by bylo to napsat hned na zacatku :) i za tu dvacku (resp lehce pres) se da silhouette special z bazaru sehnat, ale chce to hledat.
911

Příspěvek od 911 »

Prejdák píše:
Něco podobného ještě znáte? Pevná kobylka, nebo jednoduché vibrato, rychlejší krk...
Mám na prodej tohle:
http://www.schecterguitars.com/products ... y-C-1.aspx
IMG_0249.JPG
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: Superstrat do 30 000

Příspěvek od Prejdák »

Ne, děkuji, o Schectery nemám zájem, tenhle má navíc aktivní snímače, což nechci.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

na bazaru ted mas PRS CE22 za 24
rpoho
last.fm: https://www.facebook.com/GRAPHITE-252460698279310/
Bandzone: http://bandzone.cz/graphite

Příspěvek od rpoho »

Zdravím,na hudebním bazaru je teď třeba Ibanez JS2000 s pevnou kobylkou za 19900,-kč. Mám taky Ibanezku,sice jiný model (JS2400),ale neměnil bych.Výborný krk,snímače,prostě spokojenost.

Ale jinak PRS jsou taky luxusní,vůbec bych se jich nebál.Hraje se na ně dobře a taky hrajou skvěle.
Přílohy
Ibanez JS2000.jpg
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Bump.

Poohlížím se po superstratu do 25k. Metal, metalcore. Pevná kobyla. Nejvíc se mi líbí kejtry z produkce ESP-LTD série MH nebo H. Ibanezu se nebráním, Schectery moc ne-e. Bazaru se nebráním, pokud víte o dobré nabídce klidně dejte vědět. Teď by mě zajímalo nějaké porovnání, horké tipy a pod :).

Děkuji vám dobré víly :)
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, za tyhle peníze nebo s přidáním ne moc velké sumy by šlo na bazarech koukat po origo ESP...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
anmelden

Příspěvek od anmelden »

To je pravda. Nicméně jsem včera po návštěvě kluků z Endless prošel kytarovou osvětou. Na šestistrunu se s nejvyšší pravděpodobností vykváknu a vydám se na 10-měsíční pouť odříkání si a nechám si postavit kopii sedmistrunné Blackmachiny u pana Jurči.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
kos99

Příspěvek od kos99 »

Ibanez JS 6000 custom sám jsem ji ted kpouúpil za 20tis
kytara z jiné dimenze
sice bez tremola ale skvělá jisto jistě se sežene i JS 1000 nebo JEM , u JEM bacha na falzy
na bazaru byl i origo Jakson Arian Smit a pak je možné se koukat po upravených stratech vše je možné záleží jen na nárocích hráče
Přílohy
Ibanez JS6000 custom.jpg
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
anmelden

Příspěvek od anmelden »

vypadá docela hezky :). Akorát když už do toho mám vrazit tolik peněz, tak ať už to vypadá přesně jak chci. A možná spíš než Blackmachinu bych možná radši něco na styl Bernie Rico. Evertune kobylu a takové prasárničky :D
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

A už jsi dostal přibližnou kalkulaci na stavbu sedmistrunné kytary od pana Jurči?
anmelden

Příspěvek od anmelden »

No co jsem se bavil s klukama, tak s těmi svými kytarami končili někde na 40 000. Je to ranec, ale když jsem je slyšel, šel jsem do kolen. Na tuhle parádu si klidně i rok pošetřím.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Pozn.: možná by stálo za úvahu, že bys několika "sedmičkami" různých značek měl teprve projít, investovat do bazarových modelů, prostřídat je a pořádně si s nimi vyhrát a pak jít za panem kytarářem a sdělit mu konkrétní a specifické požadavky vycházející z osobních zkušeností, které nabereš po desítkách hodin hraní - taková investice není z hlediska návratnosti už 100%. Ať to není jen "hurá akce". Za rok třeba budeš hrát něco jiného. Tož to jen tak do diskuse.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

wikxzen píše:Pozn.: možná by stálo za úvahu, že bys několika "sedmičkami" různých značek měl teprve projít, investovat do bazarových modelů, prostřídat je a pořádně si s nimi vyhrát a pak jít za panem kytarářem a sdělit mu konkrétní a specifické požadavky vycházející z osobních zkušeností, které nabereš po desítkách hodin hraní - taková investice není z hlediska návratnosti už 100%. Ať to není jen "hurá akce". Za rok třeba budeš hrát něco jiného. Tož to jen tak do diskuse.
K tomuhle se mohu připojit, samého mě to taky napadlo, ale nechtěl jsem ti do toho kecat, protože je to tvoje věc :)
Já to znám sám od sebe. Když jsme hráli v Darkwindu, taky jsem si nikdy nepřipouštěl, že bych tuhle muziku někdy opustil, nebo i kapelu. Pak nás podrazil bubeník, jel jsem na Erasmus, a od té doby nic nebylo stejné. Taky jsem býval člověk, který chtěl a snil o tomhle velkém gearu, aparátu, drahé kytaře, a teď s přibývajícíma zkušenostma to mám naopak více a více na háku a hlavně víc než tohle řešit tak hraju. Člověk by čekal opak - že když už mám ty prachy (protože pracuji) abych si koupil všechno co jsem tehda chtěl, tak že budu mít full-stacka a ESPčko a kdeco, ale prostě to tak není. Člověk pozná co k čemu je, jaká je dané věci výhoda, či nevýhoda a hlavně jaký to pro něj má přínos. Dokonce zvažuji, jestli svůj velký box nenahradím menším. Na naší úrovni začínající kapely co objíždí české klubíky se sám sebe vždy ptám, jestli mi stálo za to vozit všechny ty kila gearu a drahých kytar :) Odpovědět si na to musí každý sám. Nejhorší je pak mít to všechno doma a smutně na to koukat. Jako jsem já koukal na svůj half-stack jeden rok, než jsem si našel další kapelu a využití alespoň pro box.

Navíc, a to je hlavní pointa tohodle - zkušenosti jsou k nezaplacení. Proto je fakt super toho hodně vyzkoušet, k čemuž dneska příležitost existuje :)

EDIT: Jinak http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum Je to sice Super-LP, ale neva :-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“