Nevyhrátí majitelé hodně levných nástrojů, kteří na nástroje této kategorie nikdy nehráli, pouze zde o nich četli, nepřispívejte zde, prosím, děkuji. Trollové též ne (zdravím Martinu(a)72 či jak bylo to číslo).
Teď nějaké ty požadavky
- ideálně pevná kobylka, struny skrze tělo (ale uchycení na povrchu nevadí). Líbí se mi Gibraltar od Ibanez.
- rychlý krk (wizard prestige budiž dobrým příkladem, je super), 24 pražců lépe
- na dřevu mi nezáleží, vliv dřeva na zvuk zapojené kytary je diskutabilní
- univerzální nástroj, hraji vše. Pop, jazz-fusion, funky, blues, rock, metal... (malý tip k dobré muzice, najeďte si na youtube na Fourplay)
- nemám zájem o kytaru s aktivními snímači, popř. s pasivními humbuckery, co jsou převýškované, nebo mají příliš silný výstup, mám rád čistý zvuk. Pokud lze rozpojit humbuckery, tak ještě lépe.
- ten méně důležitý požadavek, radši bych kytaru s hezkou kresbou dřeva, může být i natřená s lemováním. Ideál krásy
- navrhujte klidně sedmistrunné nástroje
- piezo snímač by byl parádní, ale obávám se, že to už je mimo cenu
Velice se mi líbí Ibanez (RGA121, RGA321, FR1620 (není superstrat!)), Carvin DC727 v přírodním finishi, Musicman JP (příliš drahý)... Můžete navrhnout i odlišné nástroje. Preferuji zmíněné typy. Časem se mi zalíbily i nástroje od Paul Reed Smith, jsou ovšem drahé a nevím, zda-li je to ončo.
Dále, jakožto stratocasterista si potrpím na čistém zvuku, viz požadavky. Na bazaru je kytara s Dimarzio Super distortion a Evolution u krku, dá se s nimi hrát čistě bez stahování potenciometru? Nemám zájem crunch, resp. příliš výrazný crunch způsobený pouze silou výstupu snimačů.