snímač na crust

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

snímač na crust

Příspěvek od pigdestroyer »

potřeboval bych poradit ohledně výběru snímače na výšeu vedený styl hudby. nechci žádnou sterilní plochou ludru typu EMG 81, to se mi úplně zprotivilo. potřebuju hutnou brutální plnou syrovinu.. přemýšlím o gibson 500, nebo nějakým SD-8 např. ale chtěl bych nejdřív ještě pár tipů. mám kytaru bc rich mocking bird, tělo je prý mahagon :) aktivy mám ozkoušené, to určitě ne.
wolf
Kontaktovat uživatele:

Re: snímač na crust

Příspěvek od wolf »

to sis pekne odpovedel...500t jsem mel v mahagonu pekne dlouho byl jsem s nim moc spokojenej...X2N by mohl taky dobre fungovat a nepodcenoval bych treba klasiku Superdistortion...z tech drassich bych doporucil BKP Ceramic Warpig kterej je asi nejvetsi ultra brutal co jsem kdy zkusil...

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

no kolega má les paulku gibson 498 a tea je to bomba.. to pětikilo by mělo být ještě trošku dravější co jsem se tak dočetl, tak jsem uvažoval o tom.. jinak díky za radu - ten SH-8 je celkem levnej a vzbuzuje ve mně důvěru, ten je na tom jak? není to taky ten tenoučký metalový zvuk typu EMG 81 ?
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

498 a 500 jsou trochu jiný potvory. 498 je taková spíš rockovější. Víc do středů. Sice je ok i na tvrdší věci, ale je to trochu někde jinde. 500 má silnější výstup, je daleko hutnější, agresivnější, čili je daleko víc do basů a výšek . Přesto je to hodně konkrétní snímač i při dost prasáckým zkreslení. Už jsem několikrát znovu koukal po Exploreru a vždycky mě odradilo to, že je nabízeli s vyměněnejma snímačema.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Souhlasím s Wolfem Bare Knuckle War Pig je opravdu " tvrďáckej " do hledáčku bych zařadil i Seymour Duncan SH 15 alternative 8 a od Bare Knuckle je hodně dobrý ještě i Miraclee Man, tedy krom výše zmíněných snímačů.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

no mě se právě ta 498 líbí moc ale snažíme se teď nějak diferencovat zvuk s druhým kytaristou.. nicméně chtěl bych spíš méně výšek a více středů.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

O to bych se nebál. Stejnej snímač ti v jiný kytaře beztak nebude hrát úplně stejně. Je to o ozkoušení. Třeba by ti ho kolega na chvíli půjčil a pak bys moh osobně posoudit, jestli by se ti líbil, nebo ne. Je to hodně univerzální snímač, osobně se mi dost líbí. Nicméně na prasečiny bych radši tu pětistovku :) .
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

pigdestroyer píše:no mě se právě ta 498 líbí moc ale snažíme se teď nějak diferencovat zvuk s druhým kytaristou.. nicméně chtěl bych spíš méně výšek a více středů.
jedna z možností je dát do 498T keramický magnet, mě se to vcelku osvědčilo. 500T je v podstatě silnější 498T s keramickým magnetem.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

a úplně z jinýho soudku - snímače od RM s keramickýma magnetama? zatím jsem teda asi rozhodlej pro SH-8
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Mám RM Custom keramiku v exploreru od Bacha (prý mahagon) a jsem s ním spokojen. Při testu jednoho aparátu jsme střídali mojí kytaru a Gibson LP s 500T, to LP bylo o něco málo syrovější, dravější, ale čekal jsem zásadnější rozdíl.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

už je tam na cestě 500t, zítra to vyzkouším
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“