Protáčení šroubu na řemen

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
mareko

Protáčení šroubu na řemen

Příspěvek od mareko »

Ahoj,

protáčí se mi šroubek, který drží zámek na řemen. Hrozí, že mi kytara během hraní spadne. Kdyby někdo nevěděl, o co jde, pro ilustraci:

Obrázek

Neví někdo, jak by se to dalo opravit? Pozn.: Jsem z Brna.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Re: Protáčení šroubu na řemen

Příspěvek od haas12345 »

Pokud opravdu hrozí, že kytara spadne, tak jsou 3 možnosti (teda aspoň ty, co mě teď napadají :D)
1. šroub tam vlepit, což je asi poměrně drastické, na druhou stranu, pokud ty zámky v budoucnu nebudeš chtít předělávat, tak je to jedno
2. zatmelit díru a šroub do ní znovu našroubovat (bude to chtít předvrtat malým vrtákem)
3. díru zatmelit a našroubovat to o trochu výš (opět předvrtat)

Edit: Po odeslání mě napadla ještě jedna teoretická možnost a to zkusit to uchytit na šroubek o větším průměru (pokud se vejde do zámku)
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Sirka/párátko?!?
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Osobně mi přijde nejlepší a nejjednodušší dát do díry spoustu lepidla a vrut do toho zašroubvat.

Na druhou stranu, nejlepším (pro zachování funkčnosti) by bylo vzít vrtačku, vyvrtat tam díru a do ní vlepit dřevěnej "špalíček. Potom předvrtat (nebo alespoň naznačit pořádným důlčíkem) díru pro vrut, vrut lehce máznout mýdlem a zavrutovat.

To mýdlo způsobí, že se ti líp ten vrut zavrutuje dovnitř, ale také to, že dřevo kolem toho vrutu "naboptná" a bude to líp držet.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Sirka ani párátko nepomůžou, jsou z měkkého dřeva, které se časem vymele. Měl jsem stejný problém na LP-100, kdy ten šroub nedržel vůbec - pomohlo epoxidové lepidlo.
mareko

Příspěvek od mareko »

Tak jsem to vyřešil následovně. Vzal jsem párátko a obrousil jsem ho z jedné strany, aby bylo tenčí. To jsem rozpůlil na půl a oba kousky jsem dal do té díry naproti sobě, ale aby byla mezi nima uprostřed malá mezera, kudy povede šroub. Dále jsem tam dal pár kapek kyanokrylátu (tekutýho, tzn. gel ne), aby tam ty párátka pevně držely a aby to se to zpevnilo. Kyanokrylát (super glue) je po zaschnutí tvrdý jak sklo. Pak stačilo chvíli počkat a mohl jsem šroubovat. Zdá se to dost pevný.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

mareko píše:Kdyby někdo nevěděl, o co jde, pro ilustraci:
Pokud si někdo plete vrut se šroubem, tak je fakt lepší ilustrace. :mrgreen:

Chlapi, asi budu velký opruzant, ale nejen v hudbě je nutné používat správné výrazy. Třeba jen kvůli vyhledávání. To je pořád vrut x šroub, pájka x páječka, fréza x frézka...
Díky.

A ještě něco. Už se to tady několikrát řešilo.
nastroje/zniceny-zavit-u-zamku-na-popruh-t8603-20.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... 28713.html
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Obrázek
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Já můžu doporučit ozkoušený postup, který jsem dělal nedávno.

1) Vyvrtat do kytary díru.
2) V Hornbachu koupit 6mm (průřez) dubovou nebo bukovou tyčku.
3) Vlepit tyčku do díry.
4) Vrtáčkem předvrtat
5) Vrazit do toho vrut a je vystaráno. (To s tím mýdlem je možná dobrý nápad, já to ale nezkoušel a drží jako přibitý).

(Říkám tomu postup 5V :D)

Můžeš tam sice dát větši vrut, ale i ten větší vrut a časem v měkkém dřevu "vyžvejká", budeš na tom stejně a do nekonečna je zvětšovat nemůžeš.
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Tak mýdlo je hlavně dobré, aby tam ten vrut šel lépe.

Každopádně přidám ještě malé doporučení a to nepoužívat ty vruty co jsou k těm kolíkům (pokud to není echt nějaká kvalita). Už se mi stalo, že nestačilo moc a naopak přibylo moc nervů se zalomeným vrutem přímo u hlavy.
Naposledy upravil(a) Ralan dne 22.02.2014 0:09, celkem upraveno 2 x.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ralan píše: Každopádně přidám ještě malé doporučení a to nepoužívat ty šrouby co jsou k těm kolíkům (pokud to není echt nějaká kvalita). Už se mi stalo, že nestačilo moc a naopak přibylo moc nervů se zalomeným šroubem přímo u hlavy.
Tak to určitě. Já už to bral jako samozřejmost, že to chce koupit nové pořádné VRUTY a ani jsem to nenapsal.
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Pardon pardon mistře :roll:
Jak jsem to psal ani jsem to nezaregistroval, hlavně že se o tom výše píše :) Ale v první větě to bylo správně..
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“