Kopie Gibson vs Bach

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Alternátor

Re: Kopie Gibson vs Bach

Příspěvek od Alternátor »

Prejdák píše:Dřevo má u prkna především snob-faktor. :-P
V tom případě budou majitelé postarších králikáren doopravdy velcí snobi. :D
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Vis dobre, ze sem narazel na prkno-kytary. Sg, strat, tele... Ten rozdil je pri nejmensim diskutabilni. Na slepo nepoznate na co hrajete. Spousta z vas si rozdil vsugerovava. No, to je fuc, forum mi dlouho uz nema co nabidnout, proto sem taky dlouho moc nelezu. Jak se rusi ucet? Radsi budu nadale hrat nez diskutovat o megavlivu mahagonu na zvuk SG.

Edit: Hluche prkno- spatne odvedena remeslna prace
Naposledy upravil(a) Prejdák dne 8.02.2014 10:34, celkem upraveno 1 x.
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

A to jsi v zivote nemel v ruce uplne hluchy prkno,ktere nehralo ani nasucho?Nerikej ze s dobryma snimacema by to byl skvely nastroj...
del

Příspěvek od del »

Každej občas řekne hloupost. Není třeba si kvůli tomu hned mazat účet. 8)
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Souhlasím s Prejdákem. Zde na fóru je 1/3 normálních, znalých lidí; druhá třetina jsou borci, co se sem chodí jen bavit a mastit se na někom, kdo dá najevo svůj názor; poslední třetina jsou začátečníci, kteří se zde dočtou, že mahagon je na metal a když si chce někdo koupit tvrdší kytaru, tak jedině mahagon a hlavně Cort, protože zbytek jsou ultralevné sra/čky, přičemž koupili kytaru přes internet a je to jediná elektrika, na kterou hráli.
Zvuk dřeva je podle mě jen částečně vsugerovaný. Když si člověk zaváže oči tak neví, jestli hraje na tele z mahagonu nebo z koriny nebo z olše a jestli je na kytaře ještě javorový top... Když v ní budou špatné snímače, budou hrát stejně. Tady se, myslím, bavíme o kytarách do <10 000 Kč.
Jiná cenová kategorie bude i jiná kvalita dřeva.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Chlapi, chápu, že srovnávání dvou značek kytar se týká i dřeva, ale o jeho vlivu na zvuk je to v el. kytarách už začínající OT.
Takže (zatím nenásilně :wink: ) se pokusím vrátit vše do kolejí, tady vašnivé debaty stopnout a vás nasměrovat jinam:

Vliv dřeva na zvuk
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/v ... t5179.html
Vliv laku, dřeva a dalšího na zvuk (baskytary)
baskytary/vliv-laku-dreva-a-dalsiho-na- ... 11-20.html
Vliv dřeva a HW na zvuk (baskytary)
baskytary/potrebuju-radu-vliv-dreva-a-h ... t9460.html
...a další a další témata.
Díky.
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Čau kluci. Tohle vlákno mně opravdu pobavilo :-D Nejdřív na začátku - ten sustain maniak :-D To je borec. Český Horst Fuchs. Kdyby si řekl o pětikorunu za ty hemzy, tak mu je snad pošlu, ale té kytary bych se bál. Nemusí být zlá, ale kupuješ zajíce v pytli. A pak na konci. Pánové, kteří kytarám očividně rozumí se pouští do žabomyší nesmyslné války, ktetá nemá vítěze. Nicméně abych byl trošku za "žvanila" přileju olej do ohně:
Já BaCHa les paula do nedávna vlastnil a přišel mi za tu cenu jako super kytara. Ale kvůli zádům a její Váze na ni hraje spoluhráč z kapely. Ze zadu jsem ji měl transred a měl jsem tam krásný třídílný masiv mahagon. Když jsem měnil snímač, bylo to krásně vidět. Jediné co mě na té kytaře sr..o bylo rozlaďování Gčka. Ale extrémně. zasloužila by si lepší mechaniky.
Ale taky souhlasím s tvrzením, že srovnávat Focus, Bacha, a nebo i epinu asi nemá cenu. Je to kus od kusu. Prostě kdo Bacha má si ho chválí a kdo ne tak na něj nadává. A pak si vyberte ;-)
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“