Ozvučení bicích (live i recording)

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
RonnieCZ

Re: Videoškola na bicí

Příspěvek od RonnieCZ »

Je to tak, pouziva se to na posileni basovych frekvenci, ktere Ti nepobere mikrak..
Moleek

Příspěvek od Moleek »

A jmenuje se to subkick - ať víš, co přesně hledat :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Jo,je tam jednoduchej návod,jak odpojit přívod repráku v kombíčku a připojit k němu nástrojovej kabel.. :mrgreen:
Mám starej basák Tesla ARN 6608 pr.20cm,tak ten by mohl bejt na tohle dobrej,ale někde ten reprák mají jenom samotnej přišroubovanej na mic.stojan a někde je v ozvučnici,myslim že na tohle to asi nemá vliv..?
Už jste to někdo zkoušel? Má to fakt cenu dělat? Budem příští týden dělat nahrávku,tak jestli to mám kvůli tomu přichystat.Zabere to další vstup,což se mi moc nehodí,ale jestli to má ohodně zlepšit kick,tak asi teda jo..Koukal jsem na videa jak nahrát bicí s 2,4 a 5 mic.,ale když mám jen velkej basák a ostatní obyč.zpěvový a na bicí jen max.5 vstupů ? :roll:
Prosím o vytvoření nového téma od mé odbočky na repro,nebo přesun,ale aby to zůstalo pod bicíma (ozvučení bicích),díky. :wink:
Tak tady v tom videu je ukázka před a po,ale v podstatě mi to přidá to dunění,který tam nechci a filtruju ho už na přední bláně tím kroužkem z pěny(G-mad)..,ale hlavně se mi ten zvuk nelíbí. :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=gjF8dlVJPA4
Ale,tady to má něco do sebe,i ten zvuk je lepší..
http://www.youtube.com/watch?v=fPwHDZbUWpc
Kostky jsou vrženy... :lol:
07022014906.jpg
07022014907.jpg
16:50 Tak a kryt je hotov..
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

A už je to skoro hotový celý,jenom propojit a pak ještě naměřit správnou délku závitový tyče.. 8)
09022014920.jpg
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

To NECIBICI: jestli navolno či na ozvučnici nevadí... teoreticky by vliv mělo mít spíše to uzavření do "skříně" často korpusu z bubnu. Principielně jde o využití basového repráku jako dynymický mikrofon z velkou plochou membrány. jak všichni víme, má basový reprák velký rozkmit membrány a tedy se na to dobře nachytá celý ten akustický tlak vyzařovaný kopákem a přední blánou! Pokud je pak reprák navolno, bude ten akustický tlak s blánou kmitat ve velkém rozkmitu a dle druhu repra může přijít i destrukce v tom smyslu že cívka vyskočí z trnu kmitačky repra při kmitání....... uzavřená ozvučnice kolem repráku tomuhle zamezí ;)

každopádně to má šanci fungovat a sejmout hlavně úzké spektrum hlubších tónů kopáku. jsi šikula že si se do toho pustil;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Právě že to není klasická uzavřená ozvučnice,ale spíš stínění od zvuku kytar,každopádně to vypadá líp,než reprák chycenej šroubem na stojan.No,už se těšim,až uslyšim co z něj poleze.. :lol:
necibici
Moderátor

Re: Ozvučení bicích (live i recording)

Příspěvek od necibici »

Tak budu pokračovat tady s otázkou sejmutí bicích do nahrávky..
Nemám speciální majky na bicí a ani tolik vstupů(max.5),takže moje úvaha je:
1.Kopák-předmíchám signál z majku se subkickem
2.Virbl,3.Kotel a 4. a 5.Stereo kondenz.mikrák jako OH umístěný uprostřed nad přechody.
Má někdo lepší nápad? :roll:
RonnieCZ

Příspěvek od RonnieCZ »

Pujcit nekde vice vstupy mix a pak to poslat do toho co uz mas?

Jinak bych dal kopak, snare, 2x OH + hajtka
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

RonnieCZ píše:Jinak bych dal kopak, snare, 2x OH + hajtka
Asi tak. Dobře umístěné OH a dobře naladěné bubny. Výsledek bude (může být) velmi solidní.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Na hajtku zvláštní majk? Vždyť je jí plno ve virblu..Já právě tím majkem u kotle dělám stereo. :wink:
RonnieCZ

Příspěvek od RonnieCZ »

Podivej se na videa z koncertu, vzdycky je majk na hajtce :D A jestli ji mas v mikraku na snare tak je neco spatne (mikrak). Kotel nema cenu zvucit samostatne bez tomu, protoze poleze vic jak tomy. Staci dobre naladit a pres overheady krasne proleze.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Kdybych měl 5 vstupů na bicí a jeden mi zůstával, dal bych mikrofon buď na hajtku, nebo jako druhý na snare pro snímání struníku. Ta hajtka může prolézt i do OH, záleží na umístění. Jestli leze od virblu, tak je to (jak píše Ronnie) špatně.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Já bych se taky přimlouvala k naprosto jasnému řešení... když "jen" pět šavlí pro bubny, tak kopák, bubínek, hajtka a dva over heady, které budou v tomto případě sloužit jako "pseudo ambientní"... tedy budou zachycovat nejen plechy, ale i kotle a tmy a celou tu náladu nástroje;) Víc než kdy jindy je tady ale potřeba mít slušně naladěno "nasucho" a pak taky solidní akustika té místnosti kde nahráváš....

Zvučit jeden z kotlů či tomů je kravina... buď všechny nebo nic.... naopak nezvučit hajtku do záznamu je hloupost!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:Právě že to není klasická uzavřená ozvučnice,ale spíš stínění od zvuku kytar,každopádně to vypadá líp,než reprák chycenej šroubem na stojan.No,už se těšim,až uslyšim co z něj poleze.. :lol:

S kytarama to vůbec nesouvisí :wink: Opravdoví subkick používají světoví hráči především ve studiu pro to o čem se tu bavíme, tedy pro podporu toho tlaku kopáku v basovém spektru zvuku.
Amorph

Příspěvek od Amorph »

Hihata jen z Oh se podle mych zkusenosti da v pohode prezit. Obecne signal z hihaty byva pro me v mixu bicich asi ten nejmin dulezitej. Vetsi problem byva dostat vejsky z virblu aniz by z nej clovek vytah moc plechu, takze patej mikrak bych dal na spodek virblu. Pripadne bych se zamyslel jestli patej vstup nepouzit na room. Kdybys na to mel nejakej slusnej kondik, tak bych zkusil ho dat tak cca 2 az 3 metry pred sadu, cca metr vysoko, pak by to melo davat pomerene ucelenej obraz celych bicich. Pripadne docela zajimavej obraz clovek dostane i z umisteni "nad bubenikem". Ale to zalezi na stylu, do nejakeho meksiho indie rocku bych ten room urcite vzal, do metalu asi ne.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

To,že budu mít naladěno,je snad stejně důležitý pro jakýkoliv nahrávání,ne?
Nahráváme ve zkušebně cca.3x5m a naživo,takže všechno je slyšet ve všem...
Já jsem minule nahrával jenom na 3 s tím,že ty krajní nebyly až u bubnů(virbl,kotel),ale trochu v prostoru,aby braly všechno.Asi to tak nechám zas,s tím,že ještě použiju ty OH.Chápu,že maj zvukaři husí kůži,ale mě se ty bicí z minulý nahrávky líbily,až na kopák.Takže spíš řešim,jestli nahrávat ten subkick zvlášť a pak zvuk kopáku vyladit až v compu,nebo si nastavit poměr mixíkem natvrdo.Je to ale luxus dát 2 vstupy z 5 jenom na kopák.
Amorph

Příspěvek od Amorph »

necibici: poslech jsem ty vase nahravky na bandzone a pokud budes mit overheady, tak bych teda mikrak na virblu dal urcite nablizko, aby ti bral vic tela. u kopaku zalezi hodne jak na mikrofonu tak na umisteni, zkus s tim trochu zaexperimentovat. A bez krouceni ekvalizerem holt metalovej kopak taky uplne neudelas. No a nakonec premejslim, jestli by vlastne pro tebe nebylo nejlepsi si ty overheady dat tri s tim, ze ten prostredni bude brat hlavne tomy.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

No to mi přijde lepší možná ten kopák dodatečně podsamplovat nějak.... Mně se třeba můj kopák líbí, ale na nahrávce tomu trochu chybělo mlasknutí, tak jsem si našel sampl nějakýho metalovýho kopáku a přímíchal ho tam v poměru 30 cizí / 70 vlastní a jsem spokojený
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Určitě si s tím tentokrát víc pohraju. :wink: Ten virbl si určitě zaslouží lepší sejmutí.A ještě mě napadlo,co dát ten majk na kopák zepředu(má klips na ráfek) a zadek snímat jenom subkickem.Sampl kopáku nechci to už tu bylo..A nebylo by lepší dát v tomhle případě jako OH dva dynamický majky?
pehve

Příspěvek od pehve »

no nestačím valit voči na ty různý variace :shock: zkušební nahrávka a tolik teorií :D

navrhuji kouknout se do sekce technika a recording, tam je o snímání bicích hodně
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“