Mal som starú čínsku španielku s kovovými strunami, a ani po 13tich rokoch som nevedel, že struny vôbec treba meniť

, síce je pravda, že som na ňu začal hrať až keď mala 10 rokov

plain steels boli v pohode celý čas, preto ma veľmi prekvapilo, keď som kúpil novú elektroakustiku a natiahnuté D'addario EXP začali po dvoch týždňoch oxidovať. Ďaľšie boli Dunlopy, tie mali na plain steels čierne fľaky po takej hodinke hrania. A tak to bolo so všetkým. Martin, DARCO, Sirius, LaBella... Mimochodom, B struna zo starej gitary, ktorá môže mať teraz 15 rokov, je stále v pohode (

) Tak som začal experimentovať. Po dlhšom hľadaní vyberám dve svoje TOP voľby. Elixir Polyweb (tie teraz ležie v skrini) a ... Alice. Čínska značka, ktorá vyrába struny všetkých cenových kategórií. Od najlacnejších, ktoré zoženiete na eBay za 2 doláre (A406) až po najkvalitnejšie, ktoré hrdo propagujú ( AW46x ). Momentálne skúšam tieto:
http://www.china-alice.com/products_det ... 1-004.html
A konečne! po necelom týždni, ani náznak korózie na plain steel a ostatné struny si (zatiaľ) držia farbu a hladkosť. Zvuk perfektný! Jednoznačne odporúčam vyskúšať, obstarávacia cena v tomto prípade činila 4,50€
Ak však chcete ísť na istotu, Odporúčam tie Elixiry, či už sú to nanoweb, polyweb, oplatia sa už len kôli "Anti-rust plain steels"