Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

teslan

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od teslan »

Mal som starú čínsku španielku s kovovými strunami, a ani po 13tich rokoch som nevedel, že struny vôbec treba meniť :D, síce je pravda, že som na ňu začal hrať až keď mala 10 rokov 8) plain steels boli v pohode celý čas, preto ma veľmi prekvapilo, keď som kúpil novú elektroakustiku a natiahnuté D'addario EXP začali po dvoch týždňoch oxidovať. Ďaľšie boli Dunlopy, tie mali na plain steels čierne fľaky po takej hodinke hrania. A tak to bolo so všetkým. Martin, DARCO, Sirius, LaBella... Mimochodom, B struna zo starej gitary, ktorá môže mať teraz 15 rokov, je stále v pohode ( :shock: ) Tak som začal experimentovať. Po dlhšom hľadaní vyberám dve svoje TOP voľby. Elixir Polyweb (tie teraz ležie v skrini) a ... Alice. Čínska značka, ktorá vyrába struny všetkých cenových kategórií. Od najlacnejších, ktoré zoženiete na eBay za 2 doláre (A406) až po najkvalitnejšie, ktoré hrdo propagujú ( AW46x ). Momentálne skúšam tieto: http://www.china-alice.com/products_det ... 1-004.html
A konečne! po necelom týždni, ani náznak korózie na plain steel a ostatné struny si (zatiaľ) držia farbu a hladkosť. Zvuk perfektný! Jednoznačne odporúčam vyskúšať, obstarávacia cena v tomto prípade činila 4,50€
Ak však chcete ísť na istotu, Odporúčam tie Elixiry, či už sú to nanoweb, polyweb, oplatia sa už len kôli "Anti-rust plain steels"
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Vyzkoušel jsem DaDaria, GHS, Elixír a Ernie Ball a nejlepší jsou pro mě rozhodně Elixírky, dolní struny u 12ctek, na ktery jsem hrál půl roku, ale byli na malou menzuru SGčka moc tlusty a na standard se nehrálo moc dobře (zejména bending, pull-off a taky tapping), takže po tom, co opotřebuju aktuálně natažený ernie ball 10-52 zkusím elixír 10-52. Nevím proč, ale elixírky 12ctky mě hodně praskaly, asi bude chyba na kytaře, ale s jinýma strunama se mě to nedělo, tak nevím, uvidíme, jak na tom budou hybridy.
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
ZH6

Příspěvek od ZH6 »

Ještě jsem se chtěl zeptat, po výměně strun (z 9 na 10) mi těď při vytahování především Géčka a Háčka nějak vrže v ořechu. Mělo by se s tím něco udělat nebo si to časem sedne? Dík
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

ZH6 píše:Ještě jsem se chtěl zeptat, po výměně strun (z 9 na 10) mi těď při vytahování především Géčka a Háčka nějak vrže v ořechu. Mělo by se s tím něco udělat nebo si to časem sedne? Dík
S tim se něco mělo udelat uz před tim,a sice probrousit drazky v orechu na potrebnou velikost.Jinak to nejenom vrze,ale i prestava ladit,a při pokusech o naladeni pak se ozyvaji lupance,a struna skokove je nekde jinde :D
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Jakou tloušťku používáte na standart C ladění? Mám teď 0.54 a celkem to lítá.
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

speed8 píše:Jakou tloušťku používáte na standart C ladění? Mám teď 0.54 a celkem to lítá.
Na standart H mam 12-60,a lita mi to take :mrgreen: Ale nove mam DR DDT,a prijde mi to o dost lepsi nez před tim D Addaria :) Do tlustsich se mi nechce kvůli vinutému Gecku :?
Naposledy upravil(a) Stanley Glazoff dne 24.01.2014 19:41, celkem upraveno 1 x.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Na Parkerku jsem hodil pro zacatek Dadario .010 (s vinutym Gckem), nebudu to hrotit. Tedy desitky na parkerce a na starych cortkach (KX5 a AD810) hezky 13. Elektricky Dadarka, akustika Fosforbronz Martiny...
Hodně budem někde...
Diamant

Jaké struny používáte???

Příspěvek od Diamant »

Ahoj,

nevím si rady s výběrem strun na elektriku. Už několik let hraju na elixírky, nemůžu si vynachválit jejich životnost, ale na druhé straně bych chtěl vyzkoušet i jiný zvuk, víc vintage 60. léta, jestli vůbec takovéhle struny existují. Mohli byste mi nějaké doporučit? Díky :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

D'Addario slibuje u řady Pure Nickel zvuk 50. let, tak kdybys tu jednu dekádu toleroval, mohl bys zkusit ty...

Pokud jim to teda budeš věřit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Diamant

Příspěvek od Diamant »

A má někdo vlastní zkušenosti s tímto druhem strun?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Si je za těch 150 korun, nebo co ty struny stojí, kup a vyzkoušej, ne? Těžko tu někdo bude mít stejnou kytaru se stejnými snímači a stejný aparát, aby ti popsal, jak to hraje (pokud vůbec zvuk jde nějak rozumně popsat).

Niklové struny dělá i DR, nebo Ernie Ball, všichni i nich tvrdí to samé. Prostěje dělají podle stejného postupu, jako se dělaly dříve.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Ja nevim jak vy, ale ja rozdíl mezi značkami neslyším. Kdybych měl 2 stejné kytary a na jedné ja nevim Dadario a na druhé ernie ball, tak to zvukově nepoznám.
Samozřejmě na omak je to něco jiného. Mám rád GHSka, krásně kloužou, ted co mam Dadaria, tak po měsíci a půl stále drží ladění, ale už je to horší. Naopak nemam rad Fendery, ty byly bakané.

Tak bych se rad zeptal, jak moc ovlivňují struny zvuk. Nemyslím tím tlusté x tenké nebo staré x nové. Jde mi jen o značky.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Řekl bych, že ten pocit je u různých strun mnohem důležitější než různý zvuk.

Nicméně mezi značkami je dle mého poznat rozdíl v tom, jak moc cinkavě znějí na začátku, jak rychle se ohrají na "normální zvuk", jak rychle ztratí zvuk úplně. Navíc to není jen o značkách, ale i o různých typech strun. U elektrik se zase rozdíly malinko stírají, ale u akustik je rozdíl mezi fosforbronzem a 80/20 bronzem docela jasně slyšet.

PetrPeter 1975 - 2008
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Přesně tohle jsem si myslel. Díky
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Stejně ti většina značek dělá v podstatě stejné struny - ocelové jádro (většínou 6hranné) a round-wound vinutí z niklu, oceli nebo poniklované oceli (u elektrik) nebo fosforbronzu nebo 80/20 bronzu (u akustik). Sem tam někdo příjde s nějakou příměsí nebo dalšími vlákny (titan, kobalt, měď, jiný poměr u bronzu), případně udělají potažení (Elixír nebo jiné coated struny). Výrobní proces je v podstatě všude stejný, rozdíl pak dělají jen průřezy těch drátků. A to má asi fakt větší vliv na pocit než na zvuk.

PetrPeter 1975 - 2008
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Přesně tak. Proč tedy někdo řekne, že struny za 30 Kč zní napikačua, když je samozřejmě nikdy neměl...
Něco jako low end = s****a?

Taky jsem už vyzkoušel hafo značek strun a že bych mezi nima slyšel nějaký rozdíl... Něco jako když vidim na obalu Zakk Wylda, tak automaticky budou na tvrdou muziku, že přičemž jsou úplně stejné jako nesignature modely, které používám na blues.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Takhle, ono levné struny (někdy i drahé, samozřejmě) můžou opravdu stát za nic. Jednou jsem v nouzi koupil nějaké levné struny (už si ani nepamatuju značku, stály lehce pod stovku) a at jsem dělal, co jsem dělal, kytara neladila. Zvuk byl od počátku na nic a během 14 dní hraní byly totálně nepoužitelné - a to mi normálně struny vydrží přes 2 měsíce.

PetrPeter 1975 - 2008
Mlask
last.fm: http://www.last.fm/user/Mlask1337

Příspěvek od Mlask »

ja ted poprvy vyzkousel elixiry, hraju na ne druhej mesic a furt cinkaj jak nový. Mazu je poctive fast fretem a fakt si je nemuzu vynachvalit :-)
cort X-1 + EMG 81
Peavey 6505 combo
POD HD 400
Cort artisan bass
alesis DM7
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Tak můj vypozorovaný názor je, že lhostejné to není. Také jsem zezačátku laboroval se strunama, zkoušel různé značky i síly a zjistil jsem, že na můj styl hraní ( nemyslím hudbu, ale držení trsátka, umístění ruky a techniky hraní trsadlem) nesednou každé. Třeba u Ernie Ball jsem vždy po dvou týdnech přesekl tlusté E, La belly mi zase hned černaly, teď mám DR a nemůžu si je vynachválit, už nechci jiné. Takže si myslím, že jaké struny použiješ je důležité.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Jistě, ale my se bavili vyloženě o zvuku.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“