To není pravda. On měl jednu ESP a jedno LTD. A on neříkal, že mu vyhovuje líp LTD. To LTD dle něj líp hrálo, ano to je subjektivní, ale navíc bylo kvalitněji zpracované. To znamená, že ta ESP měla špatně zabroušené pražce, ESP v pohodě. Na dalším videu ukazuje, že ESP M-2 jiného maníka měla ořech na obou koncích asi o 3 mm kratší než je šíře krku v tom místě, opět mizerné zpracování - mizerná kvalita. Jinej Jackson made in USA měl výztuhu krku lehce vyoseno až zasahovala do místa, kde je vrut nuláku. Ten byl proto volnej. Při prvním vibrátu se kytara rozladila. Týpek pak sám na jiným videu říká, že je skoro jedno, kde je kytara vyrobená, důležitá je kvalita zpracování, tedy bez výrobních vad.del píše: Američan si může dovolit nakoupit hromadu ESP kytar a k tomu pár LTD aby pak hrdě prohlásil, že LTD kousek mu vyhovuje nejvíc (což o kvalitě kytary neříká vůbec nic, je to čistě subjektivní záležitost).
Opět tě musím vyvést z omylu, nikdo tu netvrdil, že ten co má ESP, je hlupák. Já to dal jako praktickej příklad ne slovo boží. Ostatně na těch ostatních videích je zhruba to samé, takže to asi nebude jen jeden pan arbitr.del píše: Čech si jde koupit svojí první/druhou kytaru za pár slupek (o ESP se nikdy ani neotřel), vybere si nejlepší LTD kousek z nabídky a bude vychytrale tvrdit, že je to to samé jako předražené ESP, protože nějaký týpek ve videu se zamiloval do LTD kytary. A všichni, co mají ESP, jsou hlupáci, protože se neřídí panem Arbitrem toho, co je nejlepší zvuk. Mě udivuje, jak jsou si všichni tak jistí, že kdyby si zahráli na všechny ty jeho kytary, tak by jim nejvíc vyhovovala taky ta jeho oblíbená.
Hele, dohmat a struny nejspíš i výšku snímačů by měl mít stejné. Ty tvrdíš, že tam jsou rozdíly na matroši pražců? Na základě čeho? Na tom druhým videu, co jsem dával hrajou i na čistej.del píše: Pro mě osobně jsou tyhle video testy (když pominu kvalitu zvuku z video nahrávky) dost zavádějící vzhledem k velkému množství faktorů ovlivňujících zvuk i u zdánlivě téměř identických kytar jako je třeba materiál pražců, stav a značka strun, materál/konstrukce kamenů, vzdálenost snímačů od struny, výška dohmatu, lak atd. A když to navíc testujou se zkreslením jak hovado a nedejbože na digitálu, tak to je úplnej konec.
LTD byly zhruba na půlce (nejvyšší řady), co ESP. Pak vyšší je LTD elite cca 2/3 ESP. Bohužel od roku 2014 je vše jinak. LTD je zhruba na 1/3 usa ESP. a LTD elite se nově jmenuje ESP E-II (pozor na to), jinak je to pěkný příklad toho, jak přepsání slova LTD na ESP zvedne cenu té stejné kytary, ta je na necelé půlce za ESP M-III.del píše:Mimochodem, některý ty vyšší LTD řady nejsou zase o tolik levnější, než standartní ESP.
IMO přesun výroby ESP M do USA moc kladně nevnímám a novou "názvovou politiku" taky ne.
Aby bylo jasno, já tady nechci tvrdit, že LTD je lepší než ESP. Jen chci poukázat na to, že i když má kytara honosné jméno, že to nemusí znamenat 100% kvalitu. A dále na to, že nejvyšší modely levnějších odnoží se s dražší odnoží té dané značky mohou směle rovnat. To je celé.