Ralan díky za pomoc jako už minule a MilanT nemyslim to nijak špatně akorát jak říkám moc se v tom nevyznám, proto mi přišlo vhodnější to pro pomoc napsat sem.
Čau borci.. mám problém napájel jsem si na svoji Les paul kytaru snímače Seymour Duncan SH6 set.. vše jsem zapájel podle schématu ale jakmile kytaru zapojím do komba strašně až nepříjemně to šumí až píská.. když položím ruku na strunu přestane to.. když hraju šuměmí je utlumené ale pořád tam je.. Mohl byste mi někdo poradit jak to odstraním ? V čem je chyba ?
Vše jsem ještě jednou pořádně prošel a přeletoval pořád to dělá.. něco jsem četl o uzemnění kobylky není mi to moc jasný.. myslíte že by mi to pomohlo ? http://www.seymourduncan.com/images/pro ... 05-110.pdf
tohle je schéma.. díky !
Počkej, teď mi není jasný, co tobě není jasný Kobylka musí být prostě uzemněná, takže třeba na trnu kobylky v kytaře. A pak je nejlepší si propískat zkratmetrem, jestli máš všechno (tedy i struny) vodivě spojené se zemí.
Malajda píše:Vše jsem ještě jednou pořádně prošel a přeletoval pořád to dělá.. něco jsem četl o uzemnění kobylky není mi to moc jasný.. myslíte že by mi to pomohlo ? http://www.seymourduncan.com/images/pro ... 05-110.pdf
tohle je schéma.. díky !
Tak máš tam ten drát od kobylky nebo ne? Původně určitě zapojený byl, tak ti musel někde zbýt. A jestli to chceš podle seymourduncan.com, tak je to GROUND WIRE FROM BRIDGE, co ti chybí. Většinou je to samostatný tenký drát z malé dírky ve dřevě, směrem od pouzdra na šroub kobylky nebo struníku.
Nebo to vyfoť a ukaž, třeba tam máš těch chyb víc.
jeleniste píše:No a co když nemáš vodivou kobylku? Mam snímač v akustický kytaře a nic mě nepíská...
Ukaž mi LP s dřevěnou kobylkou a akustiku s tak silným snímačem jako je SH6 .
V akustice máš nejspíš piezo ne? To je úplně něco jiného.
Nn, mam tam humbukra. Měl by teda bejt slabší, aby měl trochu "akustickej" nádech, ale normálně magnetickej snímač. Já se toho právě bál, že to bude dělat neplechu, kvůli tomu uzemění... No a nedělá.
Já to na Cortce taky tak mám. Tam, kde jsou struny skrz tělo, nemusí být jiná možnost. Kobylka je normálně spojená se zemí (propískáno) a přesto to občas nefunguje, jak by mělo. Přikláním se tedy k názoru, který tu kdysi zazněl a to, že záleží na kvalitě zemění budovy.
Jak jsem zapojoval kytaru, měl jsem podobný problém. Je to ale čínská ToM. Díru mám tak jako na fotce. Ale kobylka je černá, tudíž bylo potřeba v některých místech odškrábnout lak tak, aby byl kontakt všude.
Lepší kobylky vůbec mají jakou povrchovku? Případně z jakého jsou materiálu?
Narazil jsi na čínský nešvar. Ty nejlevnější díly jsou nabarvené komaxitem (nevodivá barva), zatímco standardní jsou galvanicky pokovené (1. vrstva měď, 2. nikl, 3. chrom-zlato-černá). I ta černá je na lepších dílech galvanicky aplikovaná, sice také není dobře vodivá, ale je mnohem tenčí a vždy to někde v závitu projde.
Většina TOM kobylek i ABR struníků je ze zinkového výlisku, velmi výjimečně z hliníku nebo mosazi, najde se i ocel.
Jo, to vím, šak taky byla za 2 stovky snad i se struníkem a poštou Mám stejně časem v plánu vyměnit. Právě jsem jen přemýšlel jak se dělají ty lepší, jen mě napadl třeba hliník a elox, ten by měl být nevodivý, takže se to určitě taky pokovuje...
Mam dotaz, chtěl bysem mít na kytaře P90 a tak jsem koukal který, no zjistil jsem, že jsou dva možný typy, jeden, co vedou skrz dva šroubky a pod tim jsou pérka a pak to co má pozdro s "ušičkama" tam mi neni jasný, jak to je. To jsou ty pérka vevnitř v tý škatulce, nebo tam pérka nejsou vůbec. Dá se tam štelovat vejška? Kytara by měla být lap, takže budu potřebovat, aby ten snímač byl o trochu výš...
Psí uši se štelovat nedají. Dogear. Teda nevím, jak by se to štelovalo jinak, než vyšroubováním pólových nástavců.
Edit: Dělají se podložky, neviděl jsem je na živo. http://www.lollarguitars.com/mm5/mercha ... ccessories