a ja si prave myslim, ze i s hb bude strat hrat porad jako strat - ted mam treba na novym stratu u kobyly rails a stejne to je furt strat jak hovado, akorat to neni tak jedovate jako druhy strat se singlama, ma to vyssi vystup a trochu vic stredu.cherreda píše:Mně přijde pro strat-sound zásadní typické osazení 3x singl.
Konstrukce? Nevím, myslím, že pokud daná kytara nějak extra neustřelí z "normálu", nepokládám konstrukci za až tak podstatnou.
Proč?
Protoč: vždycky jsem chtěl mít na nahrávání i Strata se třemi singly a po nějakém tom vybírání mám nakonec shodou náhod doma místo Stratocastera tuhle divnou Yamahu, kterou jsem kdysi objevil u kytaráře a nechal upgradovat. Několikrát už jsem ji s nějakými straty měl možnost porovnat a pominu-li jasné rozdíly mezi kytarama obecně, tak prim hrajou ty snímače.
Už jsem zažil větší rozdíly mezi samotnými Straty než mezi mojí (převážně olšovou - viz. foto) Yamahou se snímači od Turzy ála Texas Special a orig. olšovým Fender Stratem s orig. Texas Special.![]()
A kupříkladu takový Stratocaster s humbuckerem u kobyly - to už snad ani Stratocaster není.
Ale možná kecám, bude to děsně subjektivní.Pro někoho může být zásadní i pocit, že drží Stratocastera a bude na něj pak hrát se "stratovským" feelingem.
specificke singly a jejich poloha ale udela taky hodne, diky tomu se da strat zvuku priblizit i v ramci jinejch materialu.
jinak ta yamaha je bozi, v mistnich hudebninach meli hrozne dlouho takovou zarive zlutou levnejsi verzi (ale jeste MIJ) s hb a jednim singlem - skoda, ze ta kytara nehrala, jinak ale vypadala hrozne dobre.