Odbočka od MOXF 6 - PC3LE

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Predator

Re: Odbočka od MOXF 6 - PC3LE

Příspěvek od Predator »

http://kurzweil.com/knowledgebase/k2600 ... m_mode/87/

4-pólový moogovský dolnopriepustný filter, filter s dvoma frekvenciami a oddelením ich ovládania ...
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Vďaka, ale s každou otázkou nemôžem ísť sem. Išlo o to, že to nie je v manuáli, keď niečo je tam pekne vysvetlené a niečo vôbec. Je to na nete niekde vysvetlené? Ja nie som až taký znalý.
Kurzweil PC3LE6 V2, Roland Fantom X6
Predator

Příspěvek od Predator »

Na väčšinu týchto vecí je vhodná kurzweilská Knowledgebase ... viď link hore. Sú tam rôzne vysvetlenia a návody. Samozrejme to ale chce nejaké aspoň minimálne znalosti z teórie syntezátorov (vedieť, ako fungujú základné modely syntézy - aditívna, substraktívna, FM a ich deriváty), pre úplného laika to asi nie je. Ale predpokladám, že toto Tvoj prípad nie je, o synťákoch už dačo vieš.

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

No, ešte tu veľa vecí objavím, ale o tom to je.
Predator

Příspěvek od Predator »

Práve o tom sú Kurzweily ... myslím, že samotný tvorca Ray Kurzweil ich navrhol ako nástroje pre ľudí podobných ako on - neustále sa vzdelávajúcich, premýšľajúcich a ochotných ísť aj neprešlapanými cestami. Nič pre ľudí, ktorí chcú všetko na tácke bez námahy. Myslím si, že práve preto majú tieto nástroje ako veľa priaznivcov, tak aj odporcov. Nie každému sa chce študovať a experimentovať.

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Ešte malý dotaz na Predátora. (aj iných): Ktorými modulmi sa tvorí Ring modulato? Je to xGAIN ? A SINE+, SAW+? Tiež sa mi zdá, že sú ampl. modulované. Chcem si to ujasniť. Vďaka
Predator

Příspěvek od Predator »

Tu je príklad, ako na to ... treba zvoliť správny algoritmus a ako násobiaci člen použiť napríklad xGain. Toto je môj vlastný program imitujúci dážď - filtrovaný šum moduluje nefiltrovaný.
Přílohy
PSX_20140317_185717.jpg

Martas1

PC3LE

Příspěvek od Martas1 »

Ahoj, chystám se koupit PC3LE8 a váhám jestli u thomanna, nebo u kytar.cz. Pokud bych využil kamarádovu slevu u kytar, bylo by to tam o pár stovek dražší (ne o ty 32800-30500=2300 jako teď). S tím, že bych u kytar možná měl dostupnější, lepší servis? Třeba za pár let, až nějaký to tlačítko nebo tak bude blbnout. Na druhou stranu ten nástroj by nebyl na moje jméno, takže drobná komplikace při koupi a o něco větší při případnym servisování.
Pokud vás cokoliv napadá, nebo mi napíšete, zda jaké máte zkušenosti s podobným výrobkem koupeným u thomanna nebo kytar, budu rád.
jung

Příspěvek od jung »

Martas1 píše:Ahoj, chystám se koupit PC3LE8 a váhám jestli u thomanna, nebo u kytar.cz.
Nakupoval jsem u obou (u kytar.cz Rolanda SD 50 a u Thomanna Neo Instruments Ventilator),
s oběma firmami i výrobky jsem byl spokojen, ale zkušenost s doručovatelem Thomanna - (UPS) byla tristní.
Nejste s nimi schopni sledovat zásilku a zjistit, kdy vám zásilka vlastně přijde - což je při zaměstnání
docela vážná záležitost - skutečnost dodání, uvedená na stránkách ups.com, případná telefonická
dotázání se lišila o 24 hodin, takže jsem si musel vzít dva dny volna.

Edit: I "proklínaná" Česká pošta je lepší, než UPS a navíc nemusíte čekat dva dny na zásilku doma!
Naposledy upravil(a) jung dne 11.04.2014 10:55, celkem upraveno 1 x.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nakupoval jsem u Thomanna (mimo jiné) Korg SP250. Jinak mám s Thomannem výborné zkušenosti, jak co se dopravy týče (nechávám si zaslat do práce, většinou zboží dorazí za 1-2 dny), tak co se reklamací týče (poštovné platil Thomann). Kytary.cz taky celkem dobrý, ale mají vyšší ceny a poštovné jsem si při reklamaci musel hradit sám. Ale toto by spíš patřilo do vlákna underground/nakupoval-nekdo-kytaru-u-th ... t4575.html. Tam je zkušeností s nákupem u Thomanna více.
Martas1

Příspěvek od Martas1 »

Díky za vaše názory a za odkaz.
gurdik
Bandzone: www.bandzone.cz/nestelpostel

Příspěvek od gurdik »

ellou, potřebuji poradit, PC3LE6 mě dosti láká do kapely, chtěl bych se zeptat, jak je to s přepínáním rejstříků během skladby (piano, organ, lead, apod.) jestli se zvuky dají za sebe řadit, nebo se předem nastaví v bankách a pak se jen přepínají jednotlivé banky? mám 19 let staré klapky Korg i4s, kde mám banku D, kam si mohu ukládat a řadit za sebe zvuky a velmi jednoduše je vyvolávám díky dvou řadám tlačítek - desítky a jednotky jsou zvlášt nad sebou, takže stačí mačkat jen jednotky v konkrétní desítce :D lépe to popsat neumím :) díky
KORG i4S, Ibanez GAX70, Laney LC50 II
Predator

Příspěvek od Predator »

gurdik píše:ellou, potřebuji poradit, PC3LE6 mě dosti láká do kapely, chtěl bych se zeptat, jak je to s přepínáním rejstříků během skladby (piano, organ, lead, apod.) jestli se zvuky dají za sebe řadit, nebo se předem nastaví v bankách a pak se jen přepínají jednotlivé banky? mám 19 let staré klapky Korg i4s, kde mám banku D, kam si mohu ukládat a řadit za sebe zvuky a velmi jednoduše je vyvolávám díky dvou řadám tlačítek - desítky a jednotky jsou zvlášt nad sebou, takže stačí mačkat jen jednotky v konkrétní desítce :D lépe to popsat neumím :) díky
V princípe Ti asi ide o to - prepínať si zvuky behom hrania nejakým pokiaľ možno elegantným a rýchlym spôsobom. Áno, je to možné, dokonca viacerými spôsobmi.

Prvý, asi najmenej pohodlný, je zoradiť si user patche a prepínať ich +/- spôsobom. To je ale dosť nepohodlný spôsob - musíš si ich poukladať v presne určenom poradí.

Druhý spôsob je použiť Quick Access Mode - elegantné a pohodlné. Máš možnosť si zoradiť desať ľubovoľne vybraných zvukov (alebo aj ich split/layer kombinácií - Setupov) do vlastnej banky a voliť medzi nimi jednoducho, buď cez +/- , alebo priamo stisnutím číselného tlačidla zvoliť konkrétny z nich. Je tam tiež možné assignovať napríklad druhý pedál na posunutie o jednu pozíciu, a tak si nohou posúvať postupne 1,2,3,4 .....

Tretí spôsob, mnou preferovaný, je priamo Setup mód, kde môžem priradiť rozličné zvuky rôznym vrstvám a zapínať/vypínať priamo vrstvy (napríklad pomocou tých ôsmich drum padov). Každá vrstva má svoj vlastný rozsah kláves, kde je aktívna. Má to výhodu v tom, že mám možnosť meniť zvuky a pritom mať napríklad stále zapnutý layer s podkladovým padom či stringom ... v kapele veľmi praktická vec. Ak hrám napríklad nejaké sólo, tak na to predsa nepotrebujem celý rozsah klávesov, a tak od polovice dole mi môže znieť niečo iné. Potom tú "leadovú" časť môžem vypnúť a namiesto nej hodiť nejaký iný zvuk, pričom počas výmeny mi ten podkladový zvuk spodnej polovice stále znie. V podstate teda môžem emulovať hru na dvoch či troch nezávislých nástrojoch (vrstiev môže byť až 16).

A ak si už vyslovene geek a techhead, je tu ešte jedna možnosť vrstvenia, prepínania a delenia, priamo na úrovni samotného programu (cez VAST). Tu je k dispozícii dokonca 32 nezávislých vrstiev, ale táto možnosť je asi najviac prácna. Ale dá sa urobiť kadečo, trebárs zvuk, ktorý má napríklad flautu vo vrchnej oktáve, e-piano v dolnej časti a k nemu sa môžu zapínať/vypínať podkladové sláky, ku ktorým sa silným úderom spustia tympany a prítlakom zborový chorál, a podobné "šialenosti" vhodné na živú hru, keď chce mať človek desiatimi prstami pod kontrolou celý "orchester" a znieť naživo ako desať hráčov naraz :) .

BTW 32 vrstiev dynamicky ovládaných už na úrovni samotnej syntézy zvuku ... porovnaj napríklad s yamaháckou AWM so 4 zložkami, alebo korgovskú EDS-X s 2 zložkami :)

Takže je možné si tento nástroj nastaviť presne podľa požiadaviek a potrieb každého hráča.

gurdik

Příspěvek od gurdik »

díky za vyčerpávající odpověď, 10 zvuků je celkem v poho :D
ještě dotaz k jednotlivým zvukovým bankám: když si v bance třeba piano nastavím konkrétní zvuk a pak skočím do banky organs a vrátím se opět do banky piano, bude tam stále to samé, nebo zase první uložené :-) víš, jak to myslím? :lol:
anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Keď pochopíš jeho "architektúru", bude sa ti zdať jednoduchý a bez zbytočností. Len časom zistíš, čo všetko dokáže a nie nadarmo sa o ňom píše v superlatívoch, hoci niektoré veci sa môžu na ňom robiť inak ako si bol zvyknutý. LE neviem, že by mal vo svojej cenovej kategórii konkurenciu. Ty sa pýtaš na základné veci čo dokáže, kúp a neoľutuješ.
gurdik

Příspěvek od gurdik »

to bych moc rád :-) ale nejprve zjišťuji info pro mě dosti podstatné, během hraní střídám často 2 až 3 zvuky, tak se ptám, jak moc je to rychlý a nemusím mačkat milion deset tlačítek, než vyvolám zvuk, který chci, aby pak už nebylo pozdě :D

a trochu se toho nástroje bojím :oops: nikdy jsem synťák takové kvality nevlastnil :P nehodlám si zvuky nijak upravovat ani laborovat, potřebuju zapnout, zapojit, vybrat zvuk a hrát :-)
Predator píše:Tu je príklad, ako na to ... treba zvoliť správny algoritmus a ako násobiaci člen použiť napríklad xGain. Toto je môj vlastný program imitujúci dážď - filtrovaný šum moduluje nefiltrovaný.
tohle je pro mě španělská vesnice :shock:
Naposledy upravil(a) Nero dne 15.04.2014 19:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny 3 posty, používej funkci Upravit.
anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Neláka ťa to do budúcna? Vojdeš do toho. Na to čo popisuješ máš dosť veľký výber. Naučiť sa ovládať treba každý nástroj, tu je toho dosť ale vráti sa to. Viem si ho predstaviť takmer pri každom štýle. Akurát na mňa má dosť tvrdú klávesnicu, ale to je len kontrast s X-50 kou, kt. mám nad ním.
Predator

Příspěvek od Predator »

anthea_x píše:Neláka ťa to do budúcna? Vojdeš do toho. Na to čo popisuješ máš dosť veľký výber. Naučiť sa ovládať treba každý nástroj, tu je toho dosť ale vráti sa to. Viem si ho predstaviť takmer pri každom štýle. Akurát na mňa má dosť tvrdú klávesnicu, ale to je len kontrast s X-50 kou, kt. mám nad ním.
Plný súhlas, kolega. Myslím, že na tomto druhu nástroja si nájdu to svoje aj ľudia, ktorí chcú nástroj len zapnúť a hrať bez nejakého veľkého editovania a programovania (na toto tu má dosť hustú kolekciu zvukov rôzneho druhu, pokrývajúcu celé spektrum hudobných štýlov, a tiež aj šikovne vymyslené ovládanie bez zbytočností, vhodné na živé hranie), tak aj ľudia, ktorých láka svet nových zvukov presne podľa ich chuti a potrieb (tým zasa ulahodí bezprecedentný editačný potenciál VAST syntézy, v tejto triede nástrojov unikát).

Ku klaviatúre - áno, je to pravda, ak človek hrával predtým na mäkké synth klaviatúry, prvý týždeň na Kurzweile budú trošku bolieť prsty, ale rýchlo si zvykneš na presnú reakciu klávesov, a o mesiac už budeš mať čudný "maslový" pocit pri hraní na nástroj s nevyváženou "synth action" klaviatúrou. Je to návykové :)

Takže nováčikom odkazujem toto - nebojte sa, že kúpite Kurzweil a bez doktorátu na matfyze a stáži v NASA ho nebudete vedieť použiť :) . Základné ovládanie zvládnete hravo a nebude vás to nijako brzdiť, a časom sa dostanete aj podstatne hlbšie do detailov, čo vám umožní zájsť ďalej, ako na jednoduchých nástrojoch. A áno, stojí to za to :D

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Pomôže mi niekto s týmto problémom? Pokúšal som sa na PC3LE namodelovať FM operátor, ktorý je modulovaný sám sebou zo svojho vlastného výstupu. Napr. ako v DX7. Sám layer mi neponúka možnosť alt. inputu od samého seba, tak som to skúsil cez prázdny ďalší naspäť na pôvodný. Problém nastal v tom, že keď sa vrstvy zacyklia, tak všetky "onemejú", raz zamrzol aj celý stroj. Skúšal som to aj s jednoduchým "SINE" oscilátorom, kt. to prerušil,ale nešlo to ani tam. Je to chyba samotného systému? Robím niečo zle? Alebo sa to "s princípu" nedá?
Predator

Příspěvek od Predator »

Neskúsil si vybrať iný algoritmus? Sú tam rôzne, určite tam nájdeš aj takú štruktúru, ktorú si chcel vytvoriť cez dve vrstvy a ich väzbu. Inak, akú máš verziu OS? Aktuálne je 2.26 .

Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“