To ovšem neznamená, že zajímavé kytary jsou uzavřenou množinou, do které nelze přesunout nic z množiny nezajímavých kytar. A naopak, samozřejmě.
No řekněte, že je to zajímavá kytara? To je řečnická, subjektivní otázka.

Milane....upřímně....nejsi zhulený?MilanT píše:U mě budí zájem (a je tedy pro mě zajímavá) tahle kytara. Je pro mě nejzajímavější ze všech zajímavých kytar (respektive tvarů). Jiné nezajímavé, tedy ty, které nespadají do mého okruhu zajímavých, mě nezajímají.
To ovšem neznamená, že zajímavé kytary jsou uzavřenou množinou, do které nelze přesunout nic z množiny nezajímavých kytar. A naopak, samozřejmě.
No řekněte, že je to zajímavá kytara? To je řečnická, subjektivní otázka.![]()

Klasika, prostě se ty značky prosadily a nám se to tluče do hlavy už pár generací, lidstvo (speed8 píše: Dneska jsem o tomto tématu přemýšlel. Za zajímavý tvar může člověk vzít cokoliv. Taky jsem přemýšlel o těch hlavách. Nějaká méně známá značka je třeba vyrábí 30 let, ale člověk tu značku objevil až teď a zdá se mu zajímavá. Tvar jako má Fender na stratu či Gibson na LP bereme jako samozřejmost...
samozrejme ze da, a kytarari to trpelive zkousi, akorat musi byt pripraveni na reakce, ktere jsi vzapeti obdrzel i ty, protoze kytaristi jsou prevazne neskutecne konzervy a to, co jim bylo vtluceno do hlav v dobe kdy nebylo nic moc jineho, prebiraji jako standard a tvrdi ze veskere odchylky jsou hnusne, neprirozene (specialne u takoveho Parkera je to ultrasic!) ....a celkove to proste nevypada jako strat/lespaul, takze je to skaredejeleniste píše:Btw a co takhle zajímavý tvary hlav? Myslíte, že se dá vymyslet něco fakt cool neokoukanýho?
Ten malikovskej má obecně moc pěkný věci, teda, když máš rád tenhle styl estetiky někde mezi sochařstvim a dětskym hřišťěm (já jo).hyenik píše:
PS: a me se tahle hlavice docela libi, v kombinaci s odpovidajicim telem by to mohlo byt fajn.
Aby bylo na co hrát rock'n'roll (dneska se tak říká beztak skoro všemu) a člověku se nezbortila páteřspeed8 píše:Mě fascinuje stejně jako SG tak Flying V a Explorer. Proč vůbec existují takové tvary![]()
Ne.jeleniste píše:Hehe, že by modrej?
Podle mě sunburst právě krásně zvýrazní ženskej tvar tý kytary. Jen ho tam vrazit, dalo by se říct.