Zajímavé tvary kytar

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
MilanT

Re: Zajímavé tvary kytar

Příspěvek od MilanT »

U mě budí zájem (a je tedy pro mě zajímavá) tahle kytara. Je pro mě nejzajímavější ze všech zajímavých kytar (respektive tvarů). Jiné nezajímavé, tedy ty, které nespadají do mého okruhu zajímavých, mě nezajímají.
To ovšem neznamená, že zajímavé kytary jsou uzavřenou množinou, do které nelze přesunout nic z množiny nezajímavých kytar. A naopak, samozřejmě.
No řekněte, že je to zajímavá kytara? To je řečnická, subjektivní otázka. :wink:

Obrázek
krade

Příspěvek od krade »

nevim, jestli to patří do týhle sekce, je to kytarista kapel uzeda a bellini a tuhle kytaru si nechal dělat u electric guitars (dělaj taky ty hliníkový kejtry jako travis bean nebo jak se to jmenuje)...jo, asi je dost hnusná, ale hraje skvěle a tenhle chlapík je společně se stevem albinim podle mě jeden z nejinovativnějších kytaristů posledních 25 let...howg
Obrázek
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

MilanT píše:U mě budí zájem (a je tedy pro mě zajímavá) tahle kytara. Je pro mě nejzajímavější ze všech zajímavých kytar (respektive tvarů). Jiné nezajímavé, tedy ty, které nespadají do mého okruhu zajímavých, mě nezajímají.
To ovšem neznamená, že zajímavé kytary jsou uzavřenou množinou, do které nelze přesunout nic z množiny nezajímavých kytar. A naopak, samozřejmě.
No řekněte, že je to zajímavá kytara? To je řečnická, subjektivní otázka. :wink:
Milane....upřímně....nejsi zhulený? :lol:
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Proč bych měl být? Mám tam nějaký chyby? Nebo tvar SG je tak nezajímavý, že sem nepatří a já jsem OT?

Mám pocit, že jen alternátor a já jsme pochopili název vlákna jinak, než ostatní.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Protože tvé sdělení bylo přesné, detailní a promyšlené do posledního detailu ;)

Jinak, samozřejmě si neodpustím Princovo dildo.. z javoru.

Obrázek
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Mě fascinuje stejně jako SG tak Flying V a Explorer. Proč vůbec existují takové tvary :?:
Obrázek

Dneska jsem o tomto tématu přemýšlel. Za zajímavý tvar může člověk vzít cokoliv. Taky jsem přemýšlel o těch hlavách. Nějaká méně známá značka je třeba vyrábí 30 let, ale člověk tu značku objevil až teď a zdá se mu zajímavá. Tvar jako má Fender na stratu či Gibson na LP bereme jako samozřejmost...
pap

Příspěvek od pap »

Poslední dobou mě dost baví Mosrite.

Obrázek
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
José

Příspěvek od José »

Když už Mosritku,tak tu Johnyho
Obrázek

Edit: A když už jme u toho tak na eastwoodguitars se člověk zajímavých tvarů může nabažit, co oko ráčí.
pap

Příspěvek od pap »

José: Nádhera, Dokonalost 8) hned bych bral. Škoda, že je tak těžký jí sehnat, klidně i ten Eastwood. I na ebayi je to docela rarita.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

speed8 píše: Dneska jsem o tomto tématu přemýšlel. Za zajímavý tvar může člověk vzít cokoliv. Taky jsem přemýšlel o těch hlavách. Nějaká méně známá značka je třeba vyrábí 30 let, ale člověk tu značku objevil až teď a zdá se mu zajímavá. Tvar jako má Fender na stratu či Gibson na LP bereme jako samozřejmost...
Klasika, prostě se ty značky prosadily a nám se to tluče do hlavy už pár generací, lidstvo ( :mrgreen: ) to pak příjme za normální.. Pravda, on ten telecí tvar taky vypadá divně, stejně jako stratovský (proč tam sakra jsou ty rohy..?) Je to prostě zvyk
-a samozrejmě trocha cítění, protože na to, aby byl za normální přijat nějaký kostrbatý nesmysl bychom potřebovali delší dobu :)
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Z těch míň okoukanejch a fantasknějších tvarů se mi vždycky líbil iceman.
Obrázek
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Mně taky, ale ne v této barvě a osazení :)
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Hehe, že by modrej? :twisted:

Podle mě sunburst právě krásně zvýrazní ženskej tvar tý kytary. Jen ho tam vrazit, dalo by se říct.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jeleniste píše:Btw a co takhle zajímavý tvary hlav? Myslíte, že se dá vymyslet něco fakt cool neokoukanýho?
samozrejme ze da, a kytarari to trpelive zkousi, akorat musi byt pripraveni na reakce, ktere jsi vzapeti obdrzel i ty, protoze kytaristi jsou prevazne neskutecne konzervy a to, co jim bylo vtluceno do hlav v dobe kdy nebylo nic moc jineho, prebiraji jako standard a tvrdi ze veskere odchylky jsou hnusne, neprirozene (specialne u takoveho Parkera je to ultrasic!) ....a celkove to proste nevypada jako strat/lespaul, takze je to skarede 8)

PS: a me se tahle hlavice docela libi, v kombinaci s odpovidajicim telem by to mohlo byt fajn.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Sem asi divnej, mě se líbí zvláštně tvarovaný hlavy. Když to má šmrnc a je to funkční. Konkrétně ta parkrovská se mi líbí moc.
hyenik píše:
PS: a me se tahle hlavice docela libi, v kombinaci s odpovidajicim telem by to mohlo byt fajn.
Ten malikovskej má obecně moc pěkný věci, teda, když máš rád tenhle styl estetiky někde mezi sochařstvim a dětskym hřišťěm (já jo).
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

speed8 píše:Mě fascinuje stejně jako SG tak Flying V a Explorer. Proč vůbec existují takové tvary :?:
Aby bylo na co hrát rock'n'roll (dneska se tak říká beztak skoro všemu) a člověku se nezbortila páteř :wink: . Nicméně já za zajímavý považuju snad všechny základní tvary od Gibsonu včetně Firebirda, i když ten se mi moc nelíbí.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

jeleniste píše:Hehe, že by modrej? :twisted:

Podle mě sunburst právě krásně zvýrazní ženskej tvar tý kytary. Jen ho tam vrazit, dalo by se říct.
Ne. 8)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Za mě jednoznačně tenhle tvar z dílny pana Hartunga. Obzvláště ten design hlavy je boží :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, hartung je super, a urcite by to ocenili i ostatni, kdyby tu hlavu videli ;)
zkus pouzivat funkci rimg (i kdyz je to opruz 8) )
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Jsem překvapený, ale tyhle tři poslední se mi vážně líbí...a to jako dost.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“