sample 1) instrument input (Low Z)
sample 2) instrument input (High Z)
sample 3) line in (+16dB gain in DAW)
sample 4) BOSS OD-1 in bypass (buffer) + line in
sample 5) BOSS OD-1 in bypass (buffer) + instrument input (High Z)

Všechny vzorky nahrány přes preamp Focusrite ISA One + RME Babyface A/D (line in) + low cut @ 90 Hz v DAW, nic víc.
Stahujte (šipka vpravo na přehrávači): WAV 16-bit /44 kHz nebo stream Závěr: Překvapil mne rozdíl mezi Low Z a High Z a zároveň i výsledek záznamu s kytarovým efektem BOSS OD-1, který byl v bypass režimu, ale jeho vnitřní buffer poskytl zesílení ca. 16 dB do linkové vstupu preampu (shodou okolností se jednalo o stejnou hlasitostní úroveň jako u ukázky č. 1 a 2), zároveň se však projevila i jeho barva, díky čemuž se o proti HiZ ukázce jeví nepatrně jasnější a možná i líbivější, při pečlivém poslechu se mi zdá ale tenčí, s menším podílem nosných frekvencí v nižších středech (?), celkově působí trochu jinak harmonicky, nicméně si myslím, že je to použitelné řešení např. pro převodníky, které nedisponují nástrojovým vstupem nebo pro přímé napojení do mixu (dále je zřejmé, že s jiným kytarovým efektem jako např. Strymon, který má vysoce kvalitní buffer by mohl být výsledek i perfektní.
Náběr kytary přímo do linky je jasnej propadák, pro zajímavost jsem ještě přidal ukázku OD-1 buffer + HiZ (zde je zajímavé, že žádný nárust dB v součtu buffer+HiZ gain se nekonal, spíše se jen potvrdilo, že OD-1 mírně žere basy).