Ale nic ve zlým,jen mě napadlo,co by řekl p.Hladík,kdyby mu za ten jeho starý krám někdo zdarma nabídl na výměnu nový Custom..
Ale vážně a malonko obecně-to,co byl běžný standard dřív,to je dnes custom shop.Snad.
to mi prijde asi jako nejlogictejsi vysvetleniNero píše:Není to spíš o tom, že z těch starých kytar do dnešních dní mezi muzikanty putují jen ty kvalitní, zatímco ty průměrné a podprůměrné semlel čas?
pan Hladík .. by mu ukázal tuto tabulku:grock píše:jen mě napadlo,co by řekl p.Hladík,kdyby mu za ten jeho starý krám někdo zdarma nabídl na výměnu nový Custom..![]()
![]()
Sqwělá tečka, Woro. Amen.woro90-1 píše:Pokud tě láká blues, klidně to hraj na richku - o kytaře to vážně není. A bez ohledu na to, co se tu řeší, by měla pro každého tou nejlepší kytarou být ta, na kterou ho nejvíc baví hrát, i kdyby to byla rozbitá čundršpaněla od popelnice s jednou strunou. Tohle je taková spíš hospodská diskuse na nedůležité téma.
Woro bude zcela jistě potěšen tím slovem "Sqwělá"... ach ach...Mojda334 píše:Sqwělá tečka, Woro. Amen.woro90-1 píše:Pokud tě láká blues, klidně to hraj na richku - o kytaře to vážně není. A bez ohledu na to, co se tu řeší, by měla pro každého tou nejlepší kytarou být ta, na kterou ho nejvíc baví hrát, i kdyby to byla rozbitá čundršpaněla od popelnice s jednou strunou. Tohle je taková spíš hospodská diskuse na nedůležité téma.
mmjuz píše:Cca před pěti, šesti lety se v pražském Muzic Center začaly objevovat dodávky kytar od Gibson vyráběné v Číně a prý to byl fakt děs. Mohl by to potvrdit tehdejší vedoucí ( tuším se jmenoval nějak p.Gronhbach, nebo podobně ), takže pokud to v Číně pokračuje, jistě to bude u Thomanna k dostání. Jinak když někdy v polovině 90.let skrachoval Kramer, pro něhož ve velkém vyráběla bývalá Jolana v Hořovicích, tak tam snad byly i nějaké zakázky od Gibsona, jen určitých částí kytar. Ovšem nevím co přesně a v jakém objemu, jen jsem to zaslechl od člověka, který tam byl zaměstnaný a občas se tam pohybuje do dnes. Důkazy samozřejmě nemám. Jinak v poslední době tam pracují i na zakázkách od Fendera. Takže v Česku vzniká také dost "emerického" zboží. Otázkou je, jestli to je na závadu, nebo spíš ku prospěchu věci.