Nějaký looper
Pravidla fóra
-
tomasberan218
Re: Nějaký looper
no uz nasel 
sice mi pan neuveri, ale jako exemplarni priklad pro ostatni, resi nepodstatne detaily.
Navic s Monster kabely, ktere maji ze vsech znamych bezkonkurencne nejhorsi pomer cena/vykon (neboli predrazene a blbe hrajici, edit: i kdyz opravdu vydrzi a vypada hezky), ale tomu rozumim, protoze i me sveho casu nalakalo kouzlo jejich marketingu.... dokud jsem je poradne nevyzkousel
no nic, uz tak je to ztrata casu pro vsechny zucastnene, takze uz jenom heslovite
- Ditto (TB looper)
- anebo jakykoli looper si zapojit do TB loop boxu (napr. http://www.widara.cz/produkt/stbb-true- ... ypass-928/)
sice mi pan neuveri, ale jako exemplarni priklad pro ostatni, resi nepodstatne detaily.
Navic s Monster kabely, ktere maji ze vsech znamych bezkonkurencne nejhorsi pomer cena/vykon (neboli predrazene a blbe hrajici, edit: i kdyz opravdu vydrzi a vypada hezky), ale tomu rozumim, protoze i me sveho casu nalakalo kouzlo jejich marketingu.... dokud jsem je poradne nevyzkousel
no nic, uz tak je to ztrata casu pro vsechny zucastnene, takze uz jenom heslovite
- Ditto (TB looper)
- anebo jakykoli looper si zapojit do TB loop boxu (napr. http://www.widara.cz/produkt/stbb-true- ... ypass-928/)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
a nebo mají kreditku. Do těch 50 bezúročných dní se v pohodě vlezeš. Ale to už jsem OT.tomasberan218 píše:Ta varianta s e-shopem je opravdu pro ty, kteří nevědí co s penězma
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
-
tomasberan218
Je to sice na 6m kabelech, ale i tak tě ta radost možná přejde .... sorry 
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
-
tomasberan218
V tom videu neni chyba. Ale jak jsem psal vys, ztrata casu.
Nedokazuj vericimu, ze buh neexistuje. Stejne ti neuveri.
Nedokazuj vericimu, ze buh neexistuje. Stejne ti neuveri.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
-
tomasberan218
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Věnujte se looperům. Pro kabely tu jistě existuje vhodnější téma, díky
.
-
chroustjazz
u jammana jsem pozoroval, že přehrávaná smyčka byla vždy tišší, nežli v době jejího nahrávání se - jestli jsem to popsal alespoň trochu srozumitelně 8¨-) - a nevím, čím to bylo - tedy u baskytary
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
...a od toho mají Jammany poťák Loop level.
-
chroustjazz
je velmi nepraktické po nahrané smyčce točit poťákem, abych docílil vyšší hlasitosti a nějak to "doběhl"Hendrek píše:...a od toho mají Jammany poťák Loop level.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Neměl jsem na mysli během hraní. Jen dopředu to nastavit do nejvhonější polohy, aby byla hlasitost stejná.
Zaráží mě spíš to, že sis toho všimnul jen u basy, mělo by se to chovat u všech nástrojů stejně, ne? Pokud to nežere např. basové spektrum a pak by ta basa teda byla tišší, no.
Zaráží mě spíš to, že sis toho všimnul jen u basy, mělo by se to chovat u všech nástrojů stejně, ne? Pokud to nežere např. basové spektrum a pak by ta basa teda byla tišší, no.
-
chroustjazz
Hendrek píše:Neměl jsem na mysli během hraní. Jen dopředu to nastavit do nejvhonější polohy, aby byla hlasitost stejná.
to právě nešlo..experimentoval jsem, avšak na nic nepřišel - nevím, jestli je to podobné u jiných nástrojů, kytaru jsem nezkoušel
nyní mám boss rc 300 a mám klid, tam se tento problém nevyskytuje
u SoloXT je to (u kytary) v pohodě, volume na půl a hraje to stejně hlasitě
- Ditto má TB -> dokud nezapneš nahrávání jede TB a když sešlápněš zapne se buffer. Když jsem to zkoušel v obchodě na nějakém ampu, který neznám (asi tranzistor) tak mě to skoro odradilo od jeho koupě. Hraješ si třeba předehru a když sešlápneš zvedne se skokem hlasitost a přidají se výšky... Naštěstí na lampě doma už ten rozdíl znát není. Kdybych měl ale ten tranzistor z obchodu tak JE TRUE BYPASS PODSTATNÁ NEVÝDODA.
- To porovnání kabelů podle mě ukazuje, že monster kabely jsou horší. Ideální kabel má nulovou kapacitu a tedy nulový útlum výšek. Monstery měly kapacitu nejvyšší - stejného efektu se dá docílit paralelním zapojením malého kondenzátoru k obyčejnému kabelu, tím utlumím výšky jak potřebuju a mám "jazzový" kabel.
- To porovnání kabelů podle mě ukazuje, že monster kabely jsou horší. Ideální kabel má nulovou kapacitu a tedy nulový útlum výšek. Monstery měly kapacitu nejvyšší - stejného efektu se dá docílit paralelním zapojením malého kondenzátoru k obyčejnému kabelu, tím utlumím výšky jak potřebuju a mám "jazzový" kabel.
Looper na doma
Zdravim,
kusok nizsie je podobna tema, ale spravil som novu,aby to mozno pomohlo aj niekomu do buducnosti. Zaujal ma tento efekt, a chcem si ho zakupit. Nie som ziaden skuseny looperak,hranie a bavenie sa na doma, nahrat si 4-5 stop, dobre by bolo keby tam boli aj nejake pamate na slohy refren medzihry (neviem to odbornejsie napisat ale hadam sa rozumieme
), prijemne by bol aj nejaky bubenik a nemusel by to byt len tuc tuc metronom. Samozrejme obrovsku kvalitu tam neocakavam. Takze looper pre zaciatocnika, horna financna hranica je 5000 KC- boss RC-3/digitech Jamman Stereo A otazka je,ci by na tieto moje potreby nestacili aj mensi looperovia (Ditto Looper, JamMan Express) popripade ine alternativy. Vdaka
kusok nizsie je podobna tema, ale spravil som novu,aby to mozno pomohlo aj niekomu do buducnosti. Zaujal ma tento efekt, a chcem si ho zakupit. Nie som ziaden skuseny looperak,hranie a bavenie sa na doma, nahrat si 4-5 stop, dobre by bolo keby tam boli aj nejake pamate na slohy refren medzihry (neviem to odbornejsie napisat ale hadam sa rozumieme
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 9.09.2014 10:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno. V budoucnu to může pomoci i když to bude po kupě ;).
Důvod: Sloučeno. V budoucnu to může pomoci i když to bude po kupě ;).
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ditto a Express nemají paměti na více loopů, takže se zaměř spíše na RC-3 nebo Solo XT, případně Stereo. Poměr cena/výkon má nejlepší IMHO Digitech Solo XT. Na doma bude stačit bohatě a splňuje všechny tvé požadavky. Přikoupíš-li nebo vyrobíš si k němu footswitch, budeš vysmátý jako blecha.
Diky moc. Pokial tomu rozumiem, tak nejaky zasadnejsi rozdiel oproti boss rc3 a digitech solo xt je 1500 KC a bubenik u bossu?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Bubeník je i u Digitechu. Jednu dobu jsem měl ty dva v merku a zjišťoval si o nich spoustu informací a u Bosse jsem skutečně nenašel jedinou výhodu nad Digitechem. Solo XT jsem měl doma i půjčený na vyzkoušení a za ty peníze je to skutečně hodně muziky. Jediný problém u Digitechu jsem měl s tím SW JamManager, který spravuje uložené smyčky. Ani přes podporu uživatele filo01, který mi looper zapůjčil a problém s JamManagerem u sebe vyřešil, jsem to nedokázal rozchodit. Zkus se dotázat ještě jeho.