Nějaký looper

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
tomasberan218

.

Příspěvek od tomasberan218 »

.
Naposledy upravil(a) tomasberan218 dne 18.01.2017 18:48, celkem upraveno 1 x.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Nějaký looper

Příspěvek od hyenik »

no uz nasel ;)
sice mi pan neuveri, ale jako exemplarni priklad pro ostatni, resi nepodstatne detaily.
Navic s Monster kabely, ktere maji ze vsech znamych bezkonkurencne nejhorsi pomer cena/vykon (neboli predrazene a blbe hrajici, edit: i kdyz opravdu vydrzi a vypada hezky), ale tomu rozumim, protoze i me sveho casu nalakalo kouzlo jejich marketingu.... dokud jsem je poradne nevyzkousel :)

no nic, uz tak je to ztrata casu pro vsechny zucastnene, takze uz jenom heslovite
- Ditto (TB looper)
- anebo jakykoli looper si zapojit do TB loop boxu (napr. http://www.widara.cz/produkt/stbb-true- ... ypass-928/)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
filo01

Příspěvek od filo01 »

tomasberan218 píše:Ta varianta s e-shopem je opravdu pro ty, kteří nevědí co s penězma :)
a nebo mají kreditku. Do těch 50 bezúročných dní se v pohodě vlezeš. Ale to už jsem OT.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
tomasberan218

.

.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Je to sice na 6m kabelech, ale i tak tě ta radost možná přejde .... sorry ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
tomasberan218

.

.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

V tom videu neni chyba. Ale jak jsem psal vys, ztrata casu.
Nedokazuj vericimu, ze buh neexistuje. Stejne ti neuveri.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
tomasberan218

.

.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Věnujte se looperům. Pro kabely tu jistě existuje vhodnější téma, díky :).
chroustjazz

Příspěvek od chroustjazz »

u jammana jsem pozoroval, že přehrávaná smyčka byla vždy tišší, nežli v době jejího nahrávání se - jestli jsem to popsal alespoň trochu srozumitelně 8¨-) - a nevím, čím to bylo - tedy u baskytary
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

...a od toho mají Jammany poťák Loop level.
chroustjazz

Hendrek píše:...a od toho mají Jammany poťák Loop level.
je velmi nepraktické po nahrané smyčce točit poťákem, abych docílil vyšší hlasitosti a nějak to "doběhl"
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Neměl jsem na mysli během hraní. Jen dopředu to nastavit do nejvhonější polohy, aby byla hlasitost stejná.
Zaráží mě spíš to, že sis toho všimnul jen u basy, mělo by se to chovat u všech nástrojů stejně, ne? Pokud to nežere např. basové spektrum a pak by ta basa teda byla tišší, no.
chroustjazz

Hendrek píše:Neměl jsem na mysli během hraní. Jen dopředu to nastavit do nejvhonější polohy, aby byla hlasitost stejná.
Zaráží mě spíš to, že sis toho všimnul jen u basy, mělo by se to chovat u všech nástrojů stejně, ne? Pokud to nežere např. basové spektrum a pak by ta basa teda byla tišší, no.

to právě nešlo..experimentoval jsem, avšak na nic nepřišel - nevím, jestli je to podobné u jiných nástrojů, kytaru jsem nezkoušel
nyní mám boss rc 300 a mám klid, tam se tento problém nevyskytuje
filo01

Příspěvek od filo01 »

u SoloXT je to (u kytary) v pohodě, volume na půl a hraje to stejně hlasitě
simiruz

Příspěvek od simiruz »

- Ditto má TB -> dokud nezapneš nahrávání jede TB a když sešlápněš zapne se buffer. Když jsem to zkoušel v obchodě na nějakém ampu, který neznám (asi tranzistor) tak mě to skoro odradilo od jeho koupě. Hraješ si třeba předehru a když sešlápneš zvedne se skokem hlasitost a přidají se výšky... Naštěstí na lampě doma už ten rozdíl znát není. Kdybych měl ale ten tranzistor z obchodu tak JE TRUE BYPASS PODSTATNÁ NEVÝDODA.
- To porovnání kabelů podle mě ukazuje, že monster kabely jsou horší. Ideální kabel má nulovou kapacitu a tedy nulový útlum výšek. Monstery měly kapacitu nejvyšší - stejného efektu se dá docílit paralelním zapojením malého kondenzátoru k obyčejnému kabelu, tím utlumím výšky jak potřebuju a mám "jazzový" kabel.
barri96

Looper na doma

Příspěvek od barri96 »

Zdravim,
kusok nizsie je podobna tema, ale spravil som novu,aby to mozno pomohlo aj niekomu do buducnosti. Zaujal ma tento efekt, a chcem si ho zakupit. Nie som ziaden skuseny looperak,hranie a bavenie sa na doma, nahrat si 4-5 stop, dobre by bolo keby tam boli aj nejake pamate na slohy refren medzihry (neviem to odbornejsie napisat ale hadam sa rozumieme :) ), prijemne by bol aj nejaky bubenik a nemusel by to byt len tuc tuc metronom. Samozrejme obrovsku kvalitu tam neocakavam. Takze looper pre zaciatocnika, horna financna hranica je 5000 KC- boss RC-3/digitech Jamman Stereo A otazka je,ci by na tieto moje potreby nestacili aj mensi looperovia (Ditto Looper, JamMan Express) popripade ine alternativy. Vdaka
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 9.09.2014 10:05, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno. V budoucnu to může pomoci i když to bude po kupě ;).
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ditto a Express nemají paměti na více loopů, takže se zaměř spíše na RC-3 nebo Solo XT, případně Stereo. Poměr cena/výkon má nejlepší IMHO Digitech Solo XT. Na doma bude stačit bohatě a splňuje všechny tvé požadavky. Přikoupíš-li nebo vyrobíš si k němu footswitch, budeš vysmátý jako blecha.
barri96

Příspěvek od barri96 »

Diky moc. Pokial tomu rozumiem, tak nejaky zasadnejsi rozdiel oproti boss rc3 a digitech solo xt je 1500 KC a bubenik u bossu?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Bubeník je i u Digitechu. Jednu dobu jsem měl ty dva v merku a zjišťoval si o nich spoustu informací a u Bosse jsem skutečně nenašel jedinou výhodu nad Digitechem. Solo XT jsem měl doma i půjčený na vyzkoušení a za ty peníze je to skutečně hodně muziky. Jediný problém u Digitechu jsem měl s tím SW JamManager, který spravuje uložené smyčky. Ani přes podporu uživatele filo01, který mi looper zapůjčil a problém s JamManagerem u sebe vyřešil, jsem to nedokázal rozchodit. Zkus se dotázat ještě jeho.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“