Používáte u kytary kompresor ???

Pedály, multiefekty, procesory, ...
grock

Re: Používáte u kytary kompresor ???

Příspěvek od grock »

Záleží mj. na tom, jak comp nastavíš, pokud jako limiter, tek to smůže strovnat dynamiku ve smyslu, že to nic nepustí NAD nastavenou hodnotu. ALE - pokud ho dáš před, tak v konečném výsledku tu dynamiku srovnáš také a navíc můžeš ATACKEM ovlivnit náběh každého tónu a odstranit slévání rychlých běhů..snad jsem to napsal srozumitelně. Takže - pokud se ti to líbí ZA, tak ok, ale zkus to i PŘED a uvidíš. 8)
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Fender1

Příspěvek od Fender1 »

ok dám na radu a zkusim komp. umístit před zkreslení.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Hendrek píše:zapojení kompresoru za prznítko může být IMHO příčinou nárůstu šumu (zesílí white noise, který leze z prznítka).
Já mám zkušenost s tím, že při kopresoru za zkreslením je to s šumem daleko lepší než když je před zkreslením. Ale výsledek stojí za prd, protože to strašně otupí agresivitu zkreslení, je to až moc kulaťoučké.
negativecreep

Příspěvek od negativecreep »

zdravím, prosím o radu s kompresorem.
Chtěl bych ho používat jen na čistém zvuku. Bude se to chovat jinak před aparátem a ve smyčce? Jde mi o to, ,že bych mohl využít kompresor v Line 6 m9. Prakticky si to vyzkouším, jde mi teď čistě teoreticky o problém. dík
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Bude se to chovat jinak. Ozkoušej si to. Když ti to poleze rovnou z kytary do kompresoru, tak to bude dělat něco jiného, než když to půjde z preampu teprve do kompresoru.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“