Co dělá zvuk strata stratem?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Co dělá zvuk strata stratem?

Příspěvek od Kinx »

hm, mam za sebou jak vymenu cele kobyly ve stratu tak vymenu kamenu, ani jedno zvuk nezmenilo. v pripade vymeny kamenu v american standardu za graphteky se akorat trochu prodlouzil sustain, jinak se nestalo vubec nic.

taky mam za sebou vyse popisovanou vymenu elektriky z jedne kytary do druhe (cort strat vs american std strat), charakter je podobny, ale jinak je zvuk o 1000% lepsi.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Pro Lorenza (pokud tohle neslyšíš, tak nemá cenu tu o čemkoliv debatovat):

:roll:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

ajdam píše:Jinak překližka se dá snadno poznat pokud odendáš třeba zadní krytku tremola. Pokud by byla z překližky, tak tam bude vidět zvrstvení materiálu a celkově ten vyfrézovanej otvor bude dost chlupatej...
Nedalo mi to, a tak jsem obnažil šachtu tremola. Na překližku to podle mě nevypadá - navíc z překližky by ta kytara nemohla vážit tolik, co váží.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Dost by překližka šla poznat i na výkroji na zadní straně strata (tummy cut), ne? Když by se tak vyřízla překližka, tak by to ukázalo vrstvy v tom místě, ne?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
del

Příspěvek od del »

Bummer: Dobrý video. To by mohlo žvanily na chvíli umlčet.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Celkově by se pod tim průhledným lakem překližka asi těžko tajila :D.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Diamant píše:
Lorenzo píše:Docela jsem se pobavil nad těma komentářema, že strata dělá stratem dřevo. Hlavní rozdíl vytváří snímače, elektronika a to čeho se dotýkají struny takže tremolo a pražce. To proč každý strat hraje jinak je způsobeno tím, že snímače, potenciometry a kapacitor nemají nikdy stejné hodnoty a pak taky seřízení kytary. Vždyky jsou tam odchylky, které se projeví na výsledném zvuku...
Já se zase docela bavím tvým komentářem: "To je naprostá blbost dřevo má pokuď vůbec, minimální vliv na zvuk elektrické kytary." Hmm....tak proč se nedělají kytary z dřevotřísky, když to stejnak nemá žádný vliv na kytaru....a ti všichni co mají mahagonové tělo, tak to mají jen pro pocit hezčího dřeva, ne? Samozřejmě, že zvuk kytary tvoří i hardware, ale to dřevo tam má taky svůj smysl...však až někdy začneš hrát na nějakou kytaru, tak poznáš :lol:
Nějak se pleteš, holt málo zkušeností.
Dřevo má zásadní vliv.
Vždyť si můžeš zkusit svého strata rozebrat (je to stavebnice) a vyzkoušet několik kombinací korpusů, krků. hmatníků. Při té samé elektrice a materiálu tremola a kamenů a na těch samých strunách.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Rocky_MK píše:
ajdam píše:Jinak překližka se dá snadno poznat pokud odendáš třeba zadní krytku tremola. Pokud by byla z překližky, tak tam bude vidět zvrstvení materiálu a celkově ten vyfrézovanej otvor bude dost chlupatej...
Nedalo mi to, a tak jsem obnažil šachtu tremola. Na překližku to podle mě nevypadá - navíc z překližky by ta kytara nemohla vážit tolik, co váží.
Tak překližka to není stoprocentně. Vypadá to jako jasan.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
pain2

Příspěvek od pain2 »

wow, to video je mazec. Ono z logiky je jasné, že dřevo má vliv na zvuk, sustain atd., ale vždycky jsem si myslel, že to je víc pro puntičkáře a lidi s netopýřím sluchem. Ale že to bude až takový rozdíl bych nečekal. Super video :)
Lorenzo

Příspěvek od Lorenzo »

No nemá cenu tady něco psát když si ani nepřečtete co tady píšu. To, že dřevo neovliňuje zvuk můžete vyvráti lehkým pokusem, který jsem popsal výše...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

A nebo daleko jednodušším způsobem -- shlédnutím onoho videa. Pokud tedy nemáš pro onen poslechový vjem a tvrzení dotyčných na videu jiné vysvětlení.
Stejně ten tvůj postoj nechápu. Kobylka zvuk změní a dřevo ne? Nějaké vysvětlení by nebylo? Nezkoušel jsi ji také lepit ke stolu?

Jinak já asi nemám nic k tématu, netuším, co dělá zvuk strata stratem. Akorát jsem přesvědčený o tom, že singl u kobylky to není. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Lorenzo

Příspěvek od Lorenzo »

To video už jsem viděl dávno před tim než si ho sem poslal a ten rozdíl je způsoben tim, že každá součástka (snímač, potenciometr, kapacitor) má jinačí hodnotu. Internet je plný videí kde je dokázáno, že dřevo neovlivňuje zvuk a každý normálně myslící člověk ví, že to tak je. Dokonce i někteří stavitelé z Fender Custom Shopu prohlásili, že je uplně jedno jaké se použije dřevo. Stejně se vždyky najdou lidi, kteří budou věřit tomu, že je to o dřevě a pak lidi, kteří budou tvrdit opak...Kobylka ovlivňuje zvuk protože je v přímém kontaku se strunamy cokoliv co je v kontaktu se strunamy ovlivní zvuk. Pokuď budeš mít kytaru bez pražců pak se můžeme bavit o tom, že materiál hmatníků ovlivňuje zvuk, ale to je tak všechno. Dogamata, že tvar, dřevo, velikost těla elektrické kytary ovlivňí zvuk je nesmysl. Jestli jste někdy hrali na akrylovou kytaru tak víte, že zní jako dřevěná i když by logicky měla znít úplně jinak...nebo se podívejte například na tohle https://www.youtube.com/watch?v=xMVBLTBCW5o
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No tak až na to, že jsou to dvě úplně stejné kytary a tím pádem se stejným hardwarem... :D
Ach jo... takže cokoliv má kontakt se strunami, tak ovlivňuje zvuk, ale ta věc, která má se strunami kontakt nepřímo, tak ta už ne? Takže to mám brát tak, že kobylka vlastně zvuk neovlivňuje neboť jsou to jen kameny, co mají přímý konktakt? A pokud považuješ za přímý kontakt se strunou i tu část zaseklou ve struníku, tak co potom kytary s průchozími strunami?

Mimochodem -- ty považuješ za směrodatné video, kde mikrofon kamery snímá jen zvuk místnosti?

pain2

Příspěvek od pain2 »

Je pravda, ze několik totožných el. Výrobků jako potenciometry a snímače mají nejake rozdíly hodnot, ale stejně. Kobyla musí byt k tomu tělu nějak upevněna. Každé dřevo v závislosti na hustotě vlakem atd. Rezonuje jinak a to se odráží. Nejslysitelnejsi rozdíl je na čistém zvuku, Nicmene pokud se zvuk zkresli, tak ty rozdíly se minimalizuji a to neberu potom v úvahu naladeni treba do drop C, kdy na hi gain aparátech zni kytary zvukové téměř identicky. V tomto případě dřevo je už zanedbatelné :D
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Lorenzo píše:To video už jsem viděl dávno před tim než si ho sem poslal a ten rozdíl je způsoben tim, že každá součástka (snímač, potenciometr, kapacitor) má jinačí hodnotu.
Podle toho videa jsou to identické kytary, který se liší pouze dřevem. Nebo mi chceš tvrdit, že rozdíl v 0,0prd mF, kterým se budou od sebe kondíky od výroby lišit, dělá takový rozdíl ve zvuku?
Lorenzo píše: Internet je plný videí, kde je dokázáno, že dřevo neovlivňuje zvuk
Internet je plný kdejakých hovadin, mimo jiné je plný taky videí, která dokazují, že dřevo zvuk ovlivňuje.
Lorenzo píše: každý normálně myslící člověk ví, že to tak je.
Tak to do kytar a obecně hudebních nástrojů dělaj z 99% magoři a psychopati.
Lorenzo píše: Dokonce i někteří stavitelé z Fender Custom Shopu prohlásili, že je uplně jedno jaké se použije dřevo.
Jedna paní povídala? Kteří, kdy, kde? Když je jedno, co se na to použije, tak proč staví straty např z jasanu, u kterýho se při broušení propadaj léta a ne z něčeho homogenního a snadněji opracovatelnýho.
Lorenzo píše: Kobylka ovlivňuje zvuk protože je v přímém kontaku se strunamy cokoliv co je v kontaktu se strunamy ovlivní zvuk.
Materiál kobyly, přestože se strun vůbec nedotýká ovlivní zvuk, ale dřevo ne? Zajímavá filozofie.
Důležitý je, že ty v tom máš jasno a ostatní jsou nenormálně myslící tutani, včetně všech kytarářů, které jsem zatím osobně poznal. Asi ještě nezkoušeli přilepit kytaru na stůl nebo ji zablít montážní pěnou či omatlat hrnčířskou hlínou. :roll:
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Diamant

Příspěvek od Diamant »

J.J. píše: Asi ještě nezkoušeli přilepit kytaru na stůl nebo ji zablít montážní pěnou či omatlat hrnčířskou hlínou. :roll:
:D :D :D dobrý stěr...
José

Příspěvek od José »

Super troll :D A jedna glosička na okraj :Hádky na internetu jsou jako paralympiáda.. Můžeš vyhrát, ale pořád jsi kr**.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Lorenzo píše:Dokonce i někteří stavitelé z Fender Custom Shopu prohlásili, že je uplně jedno jaké se použije dřevo.
Tak tohle chce zdroje, odkud to máš.

Je úžasný, jak někdo dokáže vlastní hluchotu vydávat za prozření.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Nero píše:
Lorenzo píše:Dokonce i někteří stavitelé z Fender Custom Shopu prohlásili, že je uplně jedno jaké se použije dřevo.
Tak tohle chce zdroje, odkud to máš.

Je úžasný, jak někdo dokáže vlastní hluchotu vydávat za prozření.
Spíš smutné. Tady má někdo božský komplex, co, Lorenzo?
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“