KORG KROME
Pravidla fóra
Re: KORG KROME
Neporovnávame zas hrušky s jablkami?
Kronos by som chcel vyskúšať, ale aj VAST je zatial nad moje sily. Príde čas.
Kurzweil PC3LE6 V2, Roland Fantom X6
Tiež mám ten pocit. Krome a PC3LE spája iba približne rovnaká cenová hladina, ale zvukovo sa jedná o úplne iné kvalitatívne úrovne, kde Kurzweil siaha na vrchné priečky segmentu (je to vlastne o niečo vylepšená a o niečo zjednodušená legenda K2600), kdežto pre Krome je relevantným zvukovo porovnateľným súperom skôr Yamaha MO-X a podobné stroje.anthea_x píše:Neporovnávame zas hrušky s jablkami?Kronos by som chcel vyskúšať, ale aj VAST je zatial nad moje sily. Príde čas.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Korg Kronos 61 není až tak drahý, na eBayi za 44.000 CZK, ale je to bez poštovného, cla a DPH:anthea_x píše:Neporovnávame zas hrušky s jablkami?Kronos by som chcel vyskúšať, ale aj VAST je zatial nad moje sily. Príde čas.
http://www.ebay.com/itm/Korg-KRONOS-61- ... 0913495526
Dá se říct, že není, ale zrovna přes eBay bez možnosti odzkoušení bych se do toho nepouštěl. Každopádně na tvůj původní příspěvek:
Z hlediska zvukové kvality je Krome o dost horší, ten zvuk zní tak trochu víc "plasticky". V tomhle má Kurzweil výhodu, že prostě ten zvuk, co z toho leze je fakt na daleko lepší úrovni, než u ostatních low-end nástrojů.
Ale z hlediska zvuků, které obsahují jsou si dost podobné. Doma mám M50, na Kronose jsem hrál a dost zvuků mi bylo povědomých, až identických. Mají většinou stejné zvuky samplů, jen prostě na Kronosovi to zní o dost líp. A to samé platí i s Oasysem.
Z hlediska zvukové kvality je Krome o dost horší, ten zvuk zní tak trochu víc "plasticky". V tomhle má Kurzweil výhodu, že prostě ten zvuk, co z toho leze je fakt na daleko lepší úrovni, než u ostatních low-end nástrojů.
Ale z hlediska zvuků, které obsahují jsou si dost podobné. Doma mám M50, na Kronose jsem hrál a dost zvuků mi bylo povědomých, až identických. Mají většinou stejné zvuky samplů, jen prostě na Kronosovi to zní o dost líp. A to samé platí i s Oasysem.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
Nie je využívanie Kronos-a len na prehrávanie samplov prepych ?
Každopádne je
sila Kronosu je práve v špecifických enginoch využívajúcich matematické modely optimalizované pre daný typ zvuku. Degradovať tento úžasný kus hardwaru a softwaru na obyčajný sample player je naozaj mrhanie potenciálom tohto nástroja.
No tady má informovanost končí
. Ale základem většiny zvuků jsou multisamply, které pak probíhají úpravou na výsledný božský sound.. Nějak jsem vás asi nepochopil, můžete to víc objasnit ?
Klasický sample player prehráva samply, prípadne multisamply, stále rovnako. Mení sa len ich dynamická úroveň a prípadne ešte filtre. Pokročilé syntézy (VAST, modely v Kronose) ale idú ďalej ... menia sa vrstvy v závislosti na parametroch hry, aplikujú sa rôzne transientné efekty (napríklad pri odtrhu od klapky sa zohľadní aj rýchlosť uvoľnenia, čo mení parametre prehrania, či spustí ďalšiu vrstvu atď ), mení sa v závislosti na hre aj pozícia slučkových bodov v rámci samplu atď ... vrstvy sa môžu aj vzájomne ovplyvňovať a modulovať jedna druhú ... každá vrstva môže mať úplne iný algoritmus toku signálu ... je toho fakt veľa. Výsledok je zvuk veľmi živo znejúci, kde ani jeden tón neznie ako ten pred ním, a kde každý hráč znie trochu inak, v závislosti na rozdieloch štýlu hry. Typická necnosť sampleplayerov - statickosť charakteru zvuku - je u týchto strojov eliminovaná.
Takže ten božský sound nerobia ani tak nejaké extra božské sample, ale celá tá zložitá mašinéria nad nimi.
Takže ten božský sound nerobia ani tak nejaké extra božské sample, ale celá tá zložitá mašinéria nad nimi.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 3.04.2014 9:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
Důvod: Sloučil jsem ti dva příspěvky psané za sebou. Nauč se používat tlačítko UPRAVIT. Díky.
Tak o tom jsem věděl, akorát jsem vás nepochopil co se vám na tom sampleplayeru nelíbí. V podstatě je Kronos sampler, nejdříve načte samply a pak je upraví (píšu to jen zkráceně).
A to je vlastně ten HD-1 modul..
Sampel je len polotovar pre hotový zvuk. ( ak nie aj tovar), ale niečo ho musí vyrobiť. A to Kronos vie. Sample player nie. (len nahrať). Preto ak sa nechceš zabávať ich tvorbou a máš ich hotové, tak schopnosti Kronosu naplno nevyužiješ a stačia ti lacnejšie nástroje.
To áno. Korg Kronos tieto schopnosti, čo som popísal, má, a sú aj naplno použité. Korg Krome ale nič z toho nemá, iba jednoduchý EDS-X sample player. Po HD-1 ani stopy. Nakoniec, aj keby mal, boli by mu nanič, keďže jeho klávesnica nemá aftertouch a nie som si istý, či vie generovať aj dáta odtrhu (release velocity).Scorpi.03 píše:Tak o tom jsem věděl, akorát jsem vás nepochopil co se vám na tom sampleplayeru nelíbí. V podstatě je Kronos sampler, nejdříve načte samply a pak je upraví (píšu to jen zkráceně).
A to ešte nehovorím o iných syntézach nevyužívajúcich samply - napríklad emulácie hammondu, virtuálne analógové synťáky, FM - tam sa namiesto samplov používajú matematické modely oscilátorov či fónického rotora B3. Toto vie Kronos aj Kurzweil, bohužiaľ Krome nie.
Naposledy upravil(a) MilanT dne 3.04.2014 9:45, celkem upraveno 1 x.
-
petermikuláš
Veru, tak ako píše Predator, je to všetko pravda, tento chlap presne vie o čom hovorí, pretože má tú mašinu /Kurza/ doma pod rukami a hovorí z vlastnej praxe.
Kurzweil PC3 K7, Kurzweil Kore 64, Kurzweil PC2 Super Ribbon Controller, Korg N364
-
karel.novak
Korg Krome 61 - cesky navod v pdf
Nemate nahodou nekdo k dispozici cesky navod v pdf (ci jinak) pro Korg KROME? Nemuzu na netu nikde cz navod najit, vsude jen anglicky, ale tak dobre neumim, abych si precetl komplet navod v US 
-
petermikuláš
Zdravím prítomných,
dnes som na potulkách po youtube narazil na chlapíka Dana Stesca, ktorý vyrobil nádhernú kolekciu Jarreho zvukov pre Korg Krome.
Je to až neuveriteľné čo dokázal tento chlap z Krome "vymačkať".
Tu je link:
http://www.youtube.com/watch?v=_BZBbNnMxf0
Všetkým všetko dobré v Novom roku 2015,
želá Peter
P.S. Osobne Krome nemám /mám Kurza/, ale toto video hovorí o kvalitách Krome.
dnes som na potulkách po youtube narazil na chlapíka Dana Stesca, ktorý vyrobil nádhernú kolekciu Jarreho zvukov pre Korg Krome.
Je to až neuveriteľné čo dokázal tento chlap z Krome "vymačkať".
Tu je link:
http://www.youtube.com/watch?v=_BZBbNnMxf0
Všetkým všetko dobré v Novom roku 2015,
želá Peter
P.S. Osobne Krome nemám /mám Kurza/, ale toto video hovorí o kvalitách Krome.
Kurzweil PC3 K7, Kurzweil Kore 64, Kurzweil PC2 Super Ribbon Controller, Korg N364
CHci se zeptat má KORG KROME .. Vstup na mikrofon ? ... aby jste tam daly upravit efekty ? ... Dekuji
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No twl to je češtin
. Aneb jak úspěšně demotivovat kohokoliv odpovědět na tvůj dotaz.
Sry, tohle nešlo neokomentovat.
Sry, tohle nešlo neokomentovat.
Nema ... jestli dobre chapu otazku
Current gear: Korg Krome, Vox ToneLab ST, Epiphone Gold Top LP
Past gear: Hartke KM200, Korg M50, Korg microX, Korg X50
Past gear: Hartke KM200, Korg M50, Korg microX, Korg X50