LP vs. kytary s tremolem

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Ondra88

LP vs. kytary s tremolem

Příspěvek od Ondra88 »

cau.rozhoduji se mezi kytarou les paul a mezi tremolem.. tremolo nevyuziji ale chtel bych poradit jaka kytara by pro me jako pro doprovod a obcas i nejaka mala sola byla nejlepsi.diky za rady

Red Bull: změna názvu
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Trosku nechapu jak se muzes rozhodovat mezi druhem kytary a mezi kytarou..to jakoze bud si koupis kytaru les paul a nebo si koupis tremolo...? :lol: :lol: :lol:
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Rozhoduješ se mezi LP a tremolem ? Co to plácáš ?

EDIT: Martin byl rychlejší :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Když tremolo nevyužiješ, tak místo lespaula si ho na doprovody určitě kup! Teemolo je fakt dobrá kytara!
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Asi si měl na mysli LP a Strat ?
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

vikicek píše:Asi si měl na mysli LP a Strat ?
A nemyslel to třeba tak, že LP nebo nějakou kytaru s trmolem? Protože LP tremolo nemají ne?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Ondra88

Příspěvek od Ondra88 »

jo aha.. sorry.. ja sem mel na mysli jako ibanez rg..
Ondra88

Příspěvek od Ondra88 »

KIWI píše:
vikicek píše:Asi si měl na mysli LP a Strat ?
A nemyslel to třeba tak, že LP nebo nějakou kytaru s trmolem? Protože LP tremolo nemají ne?
jjj prave tekhle sem to myslel jako ze kdyz moc nehraju ty sola tak tam to tremolo nevyuziju ale dyt prece les pauly maji taky docela ty solovi kytaristi nebo ne?
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Jeste myslim teda by si mohl neak upravit nazev topicu
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Ondra88 píše:jo aha.. sorry.. ja sem mel na mysli jako ibanez rg..
Tak myslím že jakýkoliv Epi, Fokus, BaCH LP je lepší než RG170DX s shitovým tremolem který neladí :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

myslels GRG170DX ne? na tu mi nešahej, nechá se spravit u kytaráře, nový snímače, všech pět pružin v tremolu a máš kytaru se skoropevnou kobylou, která je levňoučká a má úžasně rychlej krk a hraje na svou cenu dobře... ale NOVÁ se SAKRA NEVYPLATÍ
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

mycountry píše:myslels GRG170DX ne? na tu mi nešahej, nechá se spravit u kytaráře, nový snímače, všech pět pružin v tremolu a máš kytaru se skoropevnou kobylou, která je levňoučká a má úžasně rychlej krk a hraje na svou cenu dobře... ale NOVÁ se SAKRA NEVYPLATÍ
já sem nic takovýho dělat nemusel a je v pohodě...a neutratil sem tolik peněz za nový snímače, no ale zas je fakt že mám Tune-O-Matic
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Mastr

Příspěvek od Mastr »

hele jestli chceš LP co má tremolo kup si tohle - http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... SP-LTD:3:0
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Joey píše:Tak myslím že jakýkoliv Epi, Fokus, BaCH LP je lepší než RG170DX s shitovým tremolem který neladí :wink:
náhodou to tremolo je celkem bezproblémový!!!
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Joey píše:já sem nic takovýho dělat nemusel a je v pohodě...a neutratil sem tolik peněz za nový snímače, no ale zas je fakt že mám Tune-O-Matic
problém Tune-O-Matic je ve 3 věcech. Struny sou výš nad těem u kobylky než u krku - divnej úhel tělo krk. Má ostrý kameny který řezaj struny. A hlavně že struny nejdou zkrze tělem... Už leo když stavěl Brodcastera věděl že dráty když prochází tělem tak se do toho opře dřevo a má to dlouhej sustain... Výhodama je že je snadný přístup na tlumení, kobylka je blíže k hlavě nástoje takže je k ní dobrej přístup i s kytarou níže pověšenou, nedře se trsátkem tolik do těla, dobře se ladí. taky nemá výšku pro každej kamen zvlášť, mě stuny kopírujou radius hmatníku....
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Jestli nevyužiješ tremolo,je podle mě blbost si ho pořizovat,zbytečný starosti s nim...jak dlouho sem sháněl superstrat bez tremola za 10k...:-)jak vydim to LP s tremolem,tak bych řek,že sehnat se dá cokoliv,tak si usmysli jakej tvar chceš a jestli chceš tremolo nebo ne,podle toho vyber,a neboj se že bez tremola nezahraješ sólo...zahraješ jich věčinu :-)
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

tremolo je nah***o. nevim proc se to tam rve vubec.. chcu zakvilet? mrdnu flazolet nebo jak se to menuje, hotovo.

Red Bull: cenzura
sentera
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sentera http://bandzone.cz

Příspěvek od sentera »

MrDuck souhlas tremolo je problém.Já ho osobně nemám a ani necítím potřebu ho potřebovat :lol: Kolega v kapele ho má a ještě sem ho neviděl ani neslišel použít. :shock: A to hrajem sola oba dva.
Schecter omen, EPIPHONE LP Standard,ENGL Thunder 50, Box Headway 2x12:Celestion Classic Lead, MESA BOOGIE 4x12 Rectifier, kabeláž Planet Waves.
http://bandzone.cz/defibe
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Ono se taky musí umět používat a najítsi chvile kdy ho použít..já osobně si myslím že tremolo nutné není a raději bych se pohlédl po něčem s pevnou kobylou...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

pigdestroyer píše:tremolo je nah***o. nevim proc se to tam rve vubec.. chcu zakvilet? mrdnu flazolet nebo jak se to menuje, hotovo.

Red Bull: cenzura
atysi taky na***.
Já ho používám. mezi flažoletem a tremolem veje dost velkej ropzdíl... Ale odborník tvé kategorie by si o tom měljít promluvit s henrixem nebo vaiem...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“