Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
Ben z Unetic

Re: Ukulele

Příspěvek od Ben z Unetic »

James Hill bude hrat v Gross Umstadt u Frankfurtu v 09.05, a v sobotu bude mít i vorkshopy.
Pojedu určitě já pátek odpoledne a vracím se v neděli, mám minimálně dvě volné místa v autě. Jestli někdo chce..tak mi napíš.
podrobnosti na: ukefest.ukulele.de

Ben
Naposledy upravil(a) Ben z Unetic dne 4.04.2014 18:33, celkem upraveno 1 x.
Ben z Unetic

Elektro ukulele

A dál, mám krásné elektické Evolve ukulele od Kamoa v Úněticích, přidte se na to vyzskoušet.

Budu pravděpodobně mít to elektro od Risy za měsíc, také na vyzskoušení.

Ben
bovi

Příspěvek od bovi »

Niekto tu raz vyzýval ukulelistov, aby sa pochválili so svojimi nástrojmi. Tak to urobím. Dlho som hľadal ukulele, aj na tomto fóre som prosil o rady. Až som sa nakoniec rozhodol, že si vyrobím svoju koncertku. Týmto sa chcem aj poďakovať pánovi Liborovi "Huberovi" Štěpánkovi za jeho ochotu poradiť a pomoc. Netrúfol som si na také krásne a prepracované nástroje ako on, ale som rád, lebo pekne ladí a má aj príjemný zvuk, na to, že vyrobené doslova na kolene. Dúfam, že sa mi podarí načítať fotky.
Přílohy
uke2.JPG
uke1.JPG
uke3.JPG
Pařez

Příspěvek od Pařez »

..... paráda, profi kousek, myslím, že nebudu sám, kdo smeká.... :)
bovi

Příspěvek od bovi »

Vďaka! To mám radosť!
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Mohl by jsi i něco málo přidat... Záda a luby třešeň? Proč jsi použil stejné značení poloh jako pan Huber? Prostě jsi tu stavbu mohl více rozvést,byť je to už několik let stará záležitost. Jinak krásná práce,klobouček. C
bovi

Příspěvek od bovi »

Značenie polôh sa mi jednoducho páčilo, ako to má pán Huber a nie je až tak na 100% rovnaké. A máš dobré oči, luby sú z čerešne, takisto aj hmatník a zadná doska, ktorá je kombinovaná hrabom. Predná doska je smrek, no a krk je orech. Použil som na výrobu len to, čo nám ponúkajú naše lesy a záhrady. Ešte kobylka je zo slivkového dreva.
Ďakujem!
bovi

Příspěvek od bovi »

Tak. A teraz mi došlo, čo si myslel tým, že je to už " několik let stará záležitost". Ten dátum si na fotkách nevšímaj. To je foťák, ktorý používam len na takéto veci, keď si potrebujem zdokumentovať svoje výrobky. Tuším som ho v tom roku kupoval a neviem, či bol na ňom niekedy nastavený dátum. Ukulele nemá ani mesiac, ešte na ňom smrdí lak.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Jaj,tááák... :lol: Holt člověk jak něco vidí tak hned tomu věří... :oops:
edit: To by bylo lepší si tu datumovku vypnout. Nechceš přihodit ještě pár detailnějších fotek? Docela by mě zajímala ta hlava. Ze stavby asi žádné fotky nemáš,co? Být Tebou tak to hodím i do topicu "Home made". Zkoukli by to i lidi kteří dělají kytary atd. a tady se neukážou. Tož ať se daří...
maya...

Příspěvek od maya... »

Zdravím všechny... :-)
Prosím o radu nebo recenzi... Nemáte někdo z vás zkušenost se značkou Koki´o??? Mají je na ukeshop.cz, vypadají hezky, ale je to pro mne úplná novinka... Budu ráda za každou odpověď...

Hezký den.
M.
Pařez

Příspěvek od Pařez »

Ahoj, bohužel nepomůžu, jenom i přes to, že musím souhlasit s tím, že kokio vypadá velmi dobře a i cena se zdá být přívětivá, chci připomenout, že kupovat nástroj neznámé značky bez osahání je zkrátka risk. :idea:
Vyrazil jsem takhle jednou pro E Fina, jakože si ukulelátko určitě koupím, pro jistotu jsem měl ještě další kousek v záloze, ale nakonec, po osobním "ošahání", jsem si vezl ukulele úplně jiné, které mě púvodně ani nepřišlo na mysl.
.... A vlastně poradím: Počkej s nákupem do Únětic na 2. ukulele festival, tam Ben nejen Kokio, ale jistě i další krasavce různých značek nejen představí, ale i prodá :!:
Ben z Unetic

Ohledně Koki´o

Koki´o je nová značka od Rigka Saure který vlastní Risu v Německu. Chtěl mít cenově přístupní střed a myslím že jsou docela slušné nástroje. Mám několik kusů v Úněticích. Rozumím že jsou nové a nikdo je nezná.

Ale Mainland je Mainland........

Aloha
Ben
maya...

Příspěvek od maya... »

Bene, do Únětic se chystám, viděla jsem na ukeshop.cz krásné tenorové (zebrano) za 3.050Kč, ale dnes už tam není... ? Myslíš, že i tento kousek bude k dostání na festivalu?

Jinak děkuji za radu a ochotu Vám oběma :-)

... a těším se na shledanou v Úněticích :-)
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Ben z Unetic píše: Ale Mainland je Mainland........
Dá se Mainland někde slyšet (samozřejmě kromě Unětic :D ) třeba na YouTube?
Mě se stále líbí tenhle tenor: Obrázek
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Ben z Unetic

Aloha

Budu u Risy do až bude James Hill.

Tak něco zebrového snad přivedu.

Ben
maya... píše:Bene, do Únětic se chystám, viděla jsem na ukeshop.cz krásné tenorové (zebrano) za 3.050Kč, ale dnes už tam není... ? Myslíš, že i tento kousek bude k dostání na festivalu?

Jinak děkuji za radu a ochotu Vám oběma :-)

... a těším se na shledanou v Úněticích :-)
Ben z Unetic

Mainland tenor

Jsou na You tube 2, ale na klasický Mainland mahagon tenor, ne cutaway.

http://www.youtube.com/watch?v=07LtDYWiNAs
http://www.youtube.com/watch?v=0-1UCAwIUHA

Ben
maya...

Příspěvek od maya... »

To Ben:

To by bylo super, protože jsem se do těch zebrovaných fakt zamilovala :-D
Máte v Úněticích kamený obchůdek, nebo jedete jen přes internet?? Ptám se protože bydlím kousek od Únětic a teoreticky bych se k Vám mohla přijet podívat a pořídit nový kousek :-) ještě před fesťákem...

Děkuji za odpověď :-)
Anilee

Příspěvek od Anilee »

Možná si kup něco na bazaru, nebo na aukru to budeš mít za stejnou cenu, ale lepší....
Ben z Unetic

Jsem v Úněticích skoro pořád.
ukeshop.cz funguje jako e-shop ale každý ukulejsta/ka může podle domluvy zastavit u Nás a vyzkoušet nástroje.

Ben
Aničkaa

Poprvé na ukulele

Příspěvek od Aničkaa »

Zdravím, potřebovala bych poradit. Nikdy v životě jsem nehrála na žádný hudební nástroj, teda občas jsem brnkla na kytaru, ale jinak nemám žádné zkušenosti s akordy a tak. Zalíbilo se mi ukulele a chtěla bych se na něj naučit jako samouk doma. I když jsem takový nehudebník, naučím se? :) Jaké ukulele by jste pro úplného začátečníka doporučili? Pište vaše názory, nápady, myšlenky. Prostě vše. Beru cokoliv :) Moc děkuju za odpovědi a pomoc :)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 2.05.2014 21:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“