Ukulele
Pravidla fóra
-
Ben z Unetic
Re: Ukulele
James Hill bude hrat v Gross Umstadt u Frankfurtu v 09.05, a v sobotu bude mít i vorkshopy.
Pojedu určitě já pátek odpoledne a vracím se v neděli, mám minimálně dvě volné místa v autě. Jestli někdo chce..tak mi napíš.
podrobnosti na: ukefest.ukulele.de
Ben
Pojedu určitě já pátek odpoledne a vracím se v neděli, mám minimálně dvě volné místa v autě. Jestli někdo chce..tak mi napíš.
podrobnosti na: ukefest.ukulele.de
Ben
Naposledy upravil(a) Ben z Unetic dne 4.04.2014 18:33, celkem upraveno 1 x.
-
Ben z Unetic
Elektro ukulele
A dál, mám krásné elektické Evolve ukulele od Kamoa v Úněticích, přidte se na to vyzskoušet.
Budu pravděpodobně mít to elektro od Risy za měsíc, také na vyzskoušení.
Ben
Budu pravděpodobně mít to elektro od Risy za měsíc, také na vyzskoušení.
Ben
Niekto tu raz vyzýval ukulelistov, aby sa pochválili so svojimi nástrojmi. Tak to urobím. Dlho som hľadal ukulele, aj na tomto fóre som prosil o rady. Až som sa nakoniec rozhodol, že si vyrobím svoju koncertku. Týmto sa chcem aj poďakovať pánovi Liborovi "Huberovi" Štěpánkovi za jeho ochotu poradiť a pomoc. Netrúfol som si na také krásne a prepracované nástroje ako on, ale som rád, lebo pekne ladí a má aj príjemný zvuk, na to, že vyrobené doslova na kolene. Dúfam, že sa mi podarí načítať fotky.
..... paráda, profi kousek, myslím, že nebudu sám, kdo smeká.... 
Mohl by jsi i něco málo přidat... Záda a luby třešeň? Proč jsi použil stejné značení poloh jako pan Huber? Prostě jsi tu stavbu mohl více rozvést,byť je to už několik let stará záležitost. Jinak krásná práce,klobouček. C
Značenie polôh sa mi jednoducho páčilo, ako to má pán Huber a nie je až tak na 100% rovnaké. A máš dobré oči, luby sú z čerešne, takisto aj hmatník a zadná doska, ktorá je kombinovaná hrabom. Predná doska je smrek, no a krk je orech. Použil som na výrobu len to, čo nám ponúkajú naše lesy a záhrady. Ešte kobylka je zo slivkového dreva.
Ďakujem!
Ďakujem!
Tak. A teraz mi došlo, čo si myslel tým, že je to už " několik let stará záležitost". Ten dátum si na fotkách nevšímaj. To je foťák, ktorý používam len na takéto veci, keď si potrebujem zdokumentovať svoje výrobky. Tuším som ho v tom roku kupoval a neviem, či bol na ňom niekedy nastavený dátum. Ukulele nemá ani mesiac, ešte na ňom smrdí lak.
Jaj,tááák...
Holt člověk jak něco vidí tak hned tomu věří... 
edit: To by bylo lepší si tu datumovku vypnout. Nechceš přihodit ještě pár detailnějších fotek? Docela by mě zajímala ta hlava. Ze stavby asi žádné fotky nemáš,co? Být Tebou tak to hodím i do topicu "Home made". Zkoukli by to i lidi kteří dělají kytary atd. a tady se neukážou. Tož ať se daří...
edit: To by bylo lepší si tu datumovku vypnout. Nechceš přihodit ještě pár detailnějších fotek? Docela by mě zajímala ta hlava. Ze stavby asi žádné fotky nemáš,co? Být Tebou tak to hodím i do topicu "Home made". Zkoukli by to i lidi kteří dělají kytary atd. a tady se neukážou. Tož ať se daří...
Zdravím všechny... 
Prosím o radu nebo recenzi... Nemáte někdo z vás zkušenost se značkou Koki´o??? Mají je na ukeshop.cz, vypadají hezky, ale je to pro mne úplná novinka... Budu ráda za každou odpověď...
Hezký den.
M.
Prosím o radu nebo recenzi... Nemáte někdo z vás zkušenost se značkou Koki´o??? Mají je na ukeshop.cz, vypadají hezky, ale je to pro mne úplná novinka... Budu ráda za každou odpověď...
Hezký den.
M.
Ahoj, bohužel nepomůžu, jenom i přes to, že musím souhlasit s tím, že kokio vypadá velmi dobře a i cena se zdá být přívětivá, chci připomenout, že kupovat nástroj neznámé značky bez osahání je zkrátka risk.
Vyrazil jsem takhle jednou pro E Fina, jakože si ukulelátko určitě koupím, pro jistotu jsem měl ještě další kousek v záloze, ale nakonec, po osobním "ošahání", jsem si vezl ukulele úplně jiné, které mě púvodně ani nepřišlo na mysl.
.... A vlastně poradím: Počkej s nákupem do Únětic na 2. ukulele festival, tam Ben nejen Kokio, ale jistě i další krasavce různých značek nejen představí, ale i prodá
Vyrazil jsem takhle jednou pro E Fina, jakože si ukulelátko určitě koupím, pro jistotu jsem měl ještě další kousek v záloze, ale nakonec, po osobním "ošahání", jsem si vezl ukulele úplně jiné, které mě púvodně ani nepřišlo na mysl.
.... A vlastně poradím: Počkej s nákupem do Únětic na 2. ukulele festival, tam Ben nejen Kokio, ale jistě i další krasavce různých značek nejen představí, ale i prodá
-
Ben z Unetic
Ohledně Koki´o
Koki´o je nová značka od Rigka Saure který vlastní Risu v Německu. Chtěl mít cenově přístupní střed a myslím že jsou docela slušné nástroje. Mám několik kusů v Úněticích. Rozumím že jsou nové a nikdo je nezná.
Ale Mainland je Mainland........
Aloha
Ben
Koki´o je nová značka od Rigka Saure který vlastní Risu v Německu. Chtěl mít cenově přístupní střed a myslím že jsou docela slušné nástroje. Mám několik kusů v Úněticích. Rozumím že jsou nové a nikdo je nezná.
Ale Mainland je Mainland........
Aloha
Ben
Bene, do Únětic se chystám, viděla jsem na ukeshop.cz krásné tenorové (zebrano) za 3.050Kč, ale dnes už tam není... ? Myslíš, že i tento kousek bude k dostání na festivalu?
Jinak děkuji za radu a ochotu Vám oběma
... a těším se na shledanou v Úněticích
Dá se Mainland někde slyšet (samozřejmě kromě UněticBen z Unetic píše: Ale Mainland je Mainland........
Mě se stále líbí tenhle tenor:

Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
-
Ben z Unetic
Aloha
Budu u Risy do až bude James Hill.
Tak něco zebrového snad přivedu.
Ben
Budu u Risy do až bude James Hill.
Tak něco zebrového snad přivedu.
Ben
maya... píše:Bene, do Únětic se chystám, viděla jsem na ukeshop.cz krásné tenorové (zebrano) za 3.050Kč, ale dnes už tam není... ? Myslíš, že i tento kousek bude k dostání na festivalu?
-
Ben z Unetic
Mainland tenor
Jsou na You tube 2, ale na klasický Mainland mahagon tenor, ne cutaway.
http://www.youtube.com/watch?v=07LtDYWiNAs
http://www.youtube.com/watch?v=0-1UCAwIUHA
Ben
Jsou na You tube 2, ale na klasický Mainland mahagon tenor, ne cutaway.
http://www.youtube.com/watch?v=07LtDYWiNAs
http://www.youtube.com/watch?v=0-1UCAwIUHA
Ben
To Ben:
To by bylo super, protože jsem se do těch zebrovaných fakt zamilovala
Máte v Úněticích kamený obchůdek, nebo jedete jen přes internet?? Ptám se protože bydlím kousek od Únětic a teoreticky bych se k Vám mohla přijet podívat a pořídit nový kousek
ještě před fesťákem...
Děkuji za odpověď
To by bylo super, protože jsem se do těch zebrovaných fakt zamilovala
Máte v Úněticích kamený obchůdek, nebo jedete jen přes internet?? Ptám se protože bydlím kousek od Únětic a teoreticky bych se k Vám mohla přijet podívat a pořídit nový kousek
Děkuji za odpověď
Možná si kup něco na bazaru, nebo na aukru to budeš mít za stejnou cenu, ale lepší....
-
Ben z Unetic
Jsem v Úněticích skoro pořád.
ukeshop.cz funguje jako e-shop ale každý ukulejsta/ka může podle domluvy zastavit u Nás a vyzkoušet nástroje.
Ben
ukeshop.cz funguje jako e-shop ale každý ukulejsta/ka může podle domluvy zastavit u Nás a vyzkoušet nástroje.
Ben
Poprvé na ukulele
Zdravím, potřebovala bych poradit. Nikdy v životě jsem nehrála na žádný hudební nástroj, teda občas jsem brnkla na kytaru, ale jinak nemám žádné zkušenosti s akordy a tak. Zalíbilo se mi ukulele a chtěla bych se na něj naučit jako samouk doma. I když jsem takový nehudebník, naučím se?
Jaké ukulele by jste pro úplného začátečníka doporučili? Pište vaše názory, nápady, myšlenky. Prostě vše. Beru cokoliv
Moc děkuju za odpovědi a pomoc 
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 2.05.2014 21:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.