DiMarzio Air Zone

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
KuřeCz

DiMarzio Air Zone

Příspěvek od KuřeCz »

Ahoj, hledám vintage humbucker ke kobylce, který by měl nádech single coilu (ale měl by to být humbucker) a dostal jsem doporučení na DiMarzio Air Zone. Máte s ním někdo nějaké zkušenosti ? Jak by hrál s Ibanez za 6000? (Jde mi o trochu víc vintage, či cinkavější/ostřejší zvuk, než je asi u Ibanez běžně žádáno)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: DiMarzio Air Zone

Příspěvek od Nero »

Je to dobrá volba a na zvuk singlu doporučuju koupit push/pull poťák a zapojit si rozepnutí cívek.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
José

Příspěvek od José »

KuřeCz píše:ale měl by to být humbucker
Co to to znamená? Požadavek na bezbrumovost nebo velikost? Jinak třeba Duncani dělají snímač, takový all-in, jmenuje se to P-rails. Obsahuje to obyč singl, p90 a zapojení dohromady jako humbucker. Pohledej!
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

RM Colorsound
nebo jakýkoli HB rozepínat
nebo přepínat na paralelní, což se mi zas tak moc nelíbí
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Popravdě, mám na kytaře přepínání cívek sériové - paralelní - rozepnuto... a buď jsem hluchej nebo nevím, co jsem s tím udělal, ale rozdíl mezi paralelním zapojením a rozepnutým humbuckerem takřka není (jen na zkresleném kanále je slyšet, že rozepnutý snímač má menší úroveň výstupního signálu a víc brumí).

Mám snímače Coloursound (u krku) a Hot air (u kobylky) od RM.
KuřeCz

Příspěvek od KuřeCz »

Díky moc za rady a názory. Když bych neměl push pull poťák a nepotřeboval bych mezipolohy, šlo by to zapojit na 5 polohovej přepínač tak, že 1 a 5 poloha budou humbuckery (u krku a u kobylky) a pak 4 3 2 polohy budou rozeplej humb, střední sing, druhej rozeplej humb? Dá se to tak napájet? Prostě že to má člověk čistě v přepínači ?
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Da se to udelat ja pises, mam to na superstratu (akorat je tam 2x singl a u kobylky HB a princip je stejnej). Petipolohovej prepinac ma dva nezavisly prepinaci systemy, jeden zapojis klasicky na prepinani "zivyho" signalu a ten druhej system vyuzijes na zkratovani jedne civky HB v mezipolohach 2 a 4.
Hraju výhradně na šrot.
KuřeCz

Příspěvek od KuřeCz »

Díky moc :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“