S dělením o zkušenosti jsem neměl nikdy problém, takže pokud potřebujete něco konkrétního, tak se na mě klidně obracejte, pokud to budu vědět, tak rád poradím.
lathur píše:Můžeš, prosím, dát i cenu kurzu a taky té kytary? Nepředpokládám totiž, že pan kytarář donesl hromadu přířezů s tím, že : "Děcka todle mi zbylo a topit je ještě brzo, tak postavíme kytaru... ".
Tak to skutečně nefunguje. Účelem kurzu není vyrobit něco podobnýho kytaře, co bude vydávat nějaký zvuk, vzdáleně připomínající zvuk hudebního nástroje hlavně, aby to moc nestálo, ale kvalitní nástroj, který bude mít hodnotu vložených prostředků. Všichni zúčastnění pro to taky dělali maximum. Každý den se začínalo v 8:00 a končilo se v pozdních odpoledních hodinách (občas i ve 22:00 hod.) Každýmu, kdo někdy něco podobnýho zkusil musí být jasný, že za 8 dní po 8 prac. hodinách by nebylo možný kompletní stavbu kytary stihnout, takže samotnýmu kurzu předchází asi měsíční přípravy materiálu, nářadí atd. tak, aby při kurzu už všechno odsejpalo, nemuselo se na nic čekat a byla šance to stihnout. Na tom všem se podílí spousta lidí, který se musí zaplatit, takový věci jako tloušťkování desek apod., který si i škola musí nechávat dělat, to taky musí někdo zaplatit. Nářadí, brusivo, lepidla, pásy do brusky, do pily atd. to taky něco stojí. Takže ta cena kurzu 4950 Kč skutečně není nijak vysoká. odkaz na kurzy
http://www.hnn.cz/kurzy-verejnost/pdf-workshop-2013.pdf
Materiál si člověk může předem zajistit svůj, ale škola nabízí kvalitní materiál za takovou cenu, za kterou ji běžný smrtelník bez kontaktů a zdrojů není schopen sehnat. Já jsem od nich kupoval cedr na předek za 500 Kč, hrušku sada luby záda za 550 Kč, krk mahagon polotovar za 400 Kč, rozeta žebra výložky špalky olubení dohromady asi za 500 Kč. Zbytek jsem měl svůj - eben na kobylku za 240 Kč, eben na hmatník cca 500 Kč, pražcový drát cca 100 Kč, šelak cca 100 Kč, mechaniky Schaller 1600 Kč. Takže materiál dohromady +- 4500 Kč. Škola nabízela za dobrý ceny, krom hardwaru i všechno ostatní, ale např. eben v nabídce nebyl a palisandr jsem nechtěl, takže ten jsem musel koupit jinde a výrazně dráž. Vybrat se dalo mezi smrkem a cedrem na předek. Javor, mahagon, hrušen na luby a záda. Krk mahagon nebo javor. Nabídka povrchovky PU lak.
Jaký budou ceny materiálu a kurzu v příštích ročnících to netuším, ale mě to vyšlo i s benzínem na každodenní dojíždění kolem 10 000 Kč. Zkušenosti k nezaplacení.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.