Ahoj!
V počátku této diskuze někdo chtěl srovnání Zoomu s Tascamem. Nějak se to vytratilo - mám z toho soudit, že je Zoom vážně o tolik lepší? Prosím...
V této diskuzi jsem teprve uvěřil, že Zoomem H1 má smysl se vůbec zabývat. Vůbec se mi totiž na pohled nelíbí, proti němu se Tascam tváří o poznání solidněji

Jsem za info ale rád a než vytáhnu poeněženku z kapsy, budu na vaše slova zde vážně myslet. Už jsem i načatej.
- Někdo tu šikovně shrnul, že mimo různé vychytávky navíc zní ovšem v základu H1 i H4n identicky stejně. Dokáže tu někdo podobně porovnat kvalitu nahrávky s některým Tascamem?
- Jen: Jako zvukovka poslouží každé nahrávadlo, ne? Když třeba gramodesku nebo audiokazetu natočím na SD kartu přes line in v kterémkoli z nich, předpokládám, že jsem zdigitalizoval analogový záznam, ne?
- Ještě také rozmýšlím o H2 - někde píší, že má zabudované mikrofony 4, někde že 5. Má to smysl? Pokud ano, pak je snad lepší než jeho dražší brácha H4n...
- A ještě se tu vytratil dotaz, zda naklápění mikrofonů XY, AB má skutečně vliv na kvalitu zachycení zvuku.