Ozvučení bicích (live i recording)
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ozvučení bicích (live i recording)
Dvěma majkama jsem bral kopk snad jen jednou - když neměl v rezonanční bláně díru. Kopákovým mikrofonem jsem bral "tělo" a mikrofonem pro tom jsem bral beater pro tečku.
Mikrofon v kopáku můžeš umístit od prakticky polohy u přední blány (výrazná převaha beateru) až k díře/před díru (výrazná převaha těla, tečka méně znatelná). Mezi tím je spousta poloh; já prakticky střídám tak 1/4 až 1/3 hloubky (čili blíž k beateru) nebo prakticky přímo díru (membrána je víceméně v rovině s rezonanční blánou). Jde o typ kopáku a o zvuk, jaký chci v základu mít.
P.
Mikrofon v kopáku můžeš umístit od prakticky polohy u přední blány (výrazná převaha beateru) až k díře/před díru (výrazná převaha těla, tečka méně znatelná). Mezi tím je spousta poloh; já prakticky střídám tak 1/4 až 1/3 hloubky (čili blíž k beateru) nebo prakticky přímo díru (membrána je víceméně v rovině s rezonanční blánou). Jde o typ kopáku a o zvuk, jaký chci v základu mít.
P.
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
No já ho dal spíš až za rezo blánu dovnitř a je to takový divný nekonkrétní basový zvuk..
Blánu mám tlumenou G-mad a uvnitř taky menší tlumení,už jsem i vyměnil ten tlustej tlumící prstenec za tenčí.. Takže spíš umístit majk až ven před díru?
Blánu mám tlumenou G-mad a uvnitř taky menší tlumení,už jsem i vyměnil ten tlustej tlumící prstenec za tenčí.. Takže spíš umístit majk až ven před díru?
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takhle na dálku těžko radit - ale vyzkoušej to, možností, jak píšu, je spousta
a jestlis ho měl tak nějak uprostřed bubnu, tak to zhruba odpovídá (ten popis charakteru výsledku). Mikrofon je jakýpak?
P.
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Možná jsi četl - odstavec o NX-2. Je tam popsáno pár možností i se subjektivním charakterem výsledku.
P.
P.
- necibici
- Moderátor
Díky,ještě budu laborovat. 
- necibici
- Moderátor
Tak jsme zas nahrávali a výsledek je opět na našem bandzone a můžu říct,že už toho mám tak akorát po krk!!!
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
LOL - OK, další viz SZ a uvidíme výsledek 
P.
P.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
- necibici
- Moderátor
Dík,už jsem to četl jinde,ale nejsme talentovaní,je to daleko a nemáme love.. 
No právě že cena lidová (aspoň myslím). Chtěl jsem jen poukázat - však ty víš na co
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
a spousta No name...
a spousta No name...
- necibici
- Moderátor
Uvažujem o koupi Zoomu r16 do kapely,ale já nemám vlastního majka na kopák.
Samozřejmě,že cena rozhoduje,ale nechci koupit šit,takže co byste kdo doporučili?
1.JTS NX-2
2.Samson Q Kick
3.Shure PG-52
4.Apex 325
Samozřejmě,že cena rozhoduje,ale nechci koupit šit,takže co byste kdo doporučili?
1.JTS NX-2
2.Samson Q Kick
3.Shure PG-52
4.Apex 325
Audix F6.
- necibici
- Moderátor
Taky nevypadá špatně,ale napíšu teda do ceny 3t.
Ještě jsem narazil na AKG P2 live.
Tak teď raďte..
Na ten Jts jsme nahrávali,takže ho vyzkoušenej mám,ale osobně bych radši Shure..
Ještě jsem narazil na AKG P2 live.
Tak teď raďte..
Na ten Jts jsme nahrávali,takže ho vyzkoušenej mám,ale osobně bych radši Shure..
- necibici
- Moderátor
Díky tvýmu odkazu jsem narazil na tenhle,sice je to číňan,ale co dneska není?
ED 007
P.S.: poradí mi někdo,jak se dělá místo celý tý řádky jenom zástupce?
P.P.S:Díky,zas umím něco novýho!
ED 007
P.S.: poradí mi někdo,jak se dělá místo celý tý řádky jenom zástupce?
P.P.S:Díky,zas umím něco novýho!
Naposledy upravil(a) necibici dne 14.05.2014 11:37, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nevím, co myslíš řádkou a co zástupcem, ale zkus tohle: oznameni/jak-zkrotit-formatovani-aby-pr ... 37101.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- necibici
- Moderátor
Tak jsme konečně ve studiu, jupí!
Našich 8 skladeb jsem měl až na 2 vyjímky nahraný na 1. dobrou! Takže za cca.3,5h jsem měl hotovo.
Jenom na moje bicí použil zvukař 10 majků, virbl a kopák dvěma!
Problém nastal, když mi pustil klik z Cubase, kterej je prostě debilní, takže jsem měl píchnutej svůj metronom do spec. zvukovky u mě a pak už to šlo. Ostatní teď nahrávají na moje bicí, takže to bude tak napůl live..
Nechci se chlubit, ale zvukař řekl, že takhle dobrej zvuk bicích ještě neslyšel, že s nima skoro už nic nemusí dělat. Takže nezbývá, než si teď počkat na výsledek, který bude za cca.2-3 týdny.
Našich 8 skladeb jsem měl až na 2 vyjímky nahraný na 1. dobrou! Takže za cca.3,5h jsem měl hotovo.
Jenom na moje bicí použil zvukař 10 majků, virbl a kopák dvěma!
Problém nastal, když mi pustil klik z Cubase, kterej je prostě debilní, takže jsem měl píchnutej svůj metronom do spec. zvukovky u mě a pak už to šlo. Ostatní teď nahrávají na moje bicí, takže to bude tak napůl live..
Nechci se chlubit, ale zvukař řekl, že takhle dobrej zvuk bicích ještě neslyšel, že s nima skoro už nic nemusí dělat. Takže nezbývá, než si teď počkat na výsledek, který bude za cca.2-3 týdny.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Pěkné... jen mi přijde zvláštní, že se divíš těm 10 mikrofonům...... to mívám naživo standartně tak 9-10 mic na soupravu. Trošku si to tak diktuju předem. A snímat hlavní snare svrchu i ze spodu, to slušný zvukaři dělají běžně;)
každopádně mám radost z tvého nadšení ve studiu.... taky mě v půlce dubna čeká točit 4 tracky s novou kapelou ve studiu, takže se docela těším na ten pocit, který mívám vždy, když je vše natočeno a já si můžu sednout, nalít drink a sledovat jak se potí ostatní :-p
každopádně mám radost z tvého nadšení ve studiu.... taky mě v půlce dubna čeká točit 4 tracky s novou kapelou ve studiu, takže se docela těším na ten pocit, který mívám vždy, když je vše natočeno a já si můžu sednout, nalít drink a sledovat jak se potí ostatní :-p
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "