hraní na akustiku - příjimačky do kroužku
Pravidla fóra
hraní na akustiku - příjimačky do kroužku
Ahoj, za několik týdnů mám dělat zkoušky na kroužek akustické kytary. Většinu toho co se mě u toho zkoušení budou ptát umím, ale nějak nechápu
hraní přes struny s tou "říkánkou" máma,tátá,dítě ... Jak to mám hrát přes struny??? Díky za odpvědi...
Re: hraní na akustiku
co keby si sa spytal najprv niekoho kto uci v tom kruzku....
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
Re: hraní na akustiku - příjimačky do kroužku
u nás se tím myslí klasický jednoduchý doprovod na čtyři doby... jen místo počítání říkáš "Máma-táta-dědi)...
prv - ní __dru - há___tře - tí___čtvr - tá
d________d____n________n___d____n
má---------ma__tá-----------ta__dě----ti
Snad jsem to napsal nějak srozumitelně.
Mimochodem, pokud se učíš doprovody, doporučuju učit se je s klasickým počítáním, místo tady těch pouček. Oni ti to sice dost usnadní, ale v kapele nebo mezi lidma pak nemusíš hrát úplně přesně... proto si myslím, že počítání plus metronom je nejlepší
.
prv - ní __dru - há___tře - tí___čtvr - tá
Snad jsem to napsal nějak srozumitelně.
Mimochodem, pokud se učíš doprovody, doporučuju učit se je s klasickým počítáním, místo tady těch pouček. Oni ti to sice dost usnadní, ale v kapele nebo mezi lidma pak nemusíš hrát úplně přesně... proto si myslím, že počítání plus metronom je nejlepší
Naposledy upravil(a) Pikus dne 13.05.2014 22:18, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Wow, tak tohle jsem nečekal 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hehe, to je dobréPikus píše:prv - ní __dru - há___tře - tí___čtvr - tá
Až budu po děvčatech v kapele chtít, aby hrály doprovod DDUUDU, řeknu jim máma táta děti, to pro ně bude srozumitelnější
Není lepší to hrát tak, jak to slyšíš ze záznamu písničky, libovolné kapely, kde se onen doprovod vyskytuje?
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: hraní na akustiku - příjimačky do kroužku
No, pokud vyžadují znalost tohoto typu doprovodu (který se používá snad u většiny táborákových písní), tak nenímartina72 píše:Není lepší to hrát tak, jak to slyšíš ze záznamu písničky, libovolné kapely, kde se onen doprovod vyskytuje?
Navíc, třeba já jsem v začátcích měl s rytmy a doprovody obrovské problémy... teď, když po mě chce zahrát u táboráku ze zpěvníku něco, co neznám, nechám si kousek zazpívat a pak se přidám s relativně vhodným doprovodem, který se k tomu dle mého hodí... ale vymýšlení doprovodů se člověk naučí až časem... a to samé je i odposlouchávání doprovodů.
Ty základní doprovody, co chcou, aby uměl, jsou dobré k tomu, aby se i nevyhrálý muzikant u táboráku apod. neztratil