hraní na akustiku - příjimačky do kroužku

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
palacinka

hraní na akustiku - příjimačky do kroužku

Příspěvek od palacinka »

Ahoj, za několik týdnů mám dělat zkoušky na kroužek akustické kytary. Většinu toho co se mě u toho zkoušení budou ptát umím, ale nějak nechápu :cry: hraní přes struny s tou "říkánkou" máma,tátá,dítě ... Jak to mám hrát přes struny??? Díky za odpvědi...
kulidone

Re: hraní na akustiku

Příspěvek od kulidone »

co keby si sa spytal najprv niekoho kto uci v tom kruzku....
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
Pikus

Re: hraní na akustiku - příjimačky do kroužku

Příspěvek od Pikus »

u nás se tím myslí klasický jednoduchý doprovod na čtyři doby... jen místo počítání říkáš "Máma-táta-dědi)...

prv - ní __dru - há___tře - tí___čtvr - tá
d________d____n________n___d____n
má---------ma__tá-----------ta__dě----ti

Snad jsem to napsal nějak srozumitelně.

Mimochodem, pokud se učíš doprovody, doporučuju učit se je s klasickým počítáním, místo tady těch pouček. Oni ti to sice dost usnadní, ale v kapele nebo mezi lidma pak nemusíš hrát úplně přesně... proto si myslím, že počítání plus metronom je nejlepší ;).
Naposledy upravil(a) Pikus dne 13.05.2014 22:18, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Wow, tak tohle jsem nečekal :-D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pikus píše:prv - ní __dru - há___tře - tí___čtvr - tá
d________d____n________n___d____n
má---------ma__tá-----------ta__dě----ti
Hehe, to je dobré :).
Až budu po děvčatech v kapele chtít, aby hrály doprovod DDUUDU, řeknu jim máma táta děti, to pro ně bude srozumitelnější :D.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Není lepší to hrát tak, jak to slyšíš ze záznamu písničky, libovolné kapely, kde se onen doprovod vyskytuje?

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

martina72 píše:Není lepší to hrát tak, jak to slyšíš ze záznamu písničky, libovolné kapely, kde se onen doprovod vyskytuje?
No, pokud vyžadují znalost tohoto typu doprovodu (který se používá snad u většiny táborákových písní), tak není :D.

Navíc, třeba já jsem v začátcích měl s rytmy a doprovody obrovské problémy... teď, když po mě chce zahrát u táboráku ze zpěvníku něco, co neznám, nechám si kousek zazpívat a pak se přidám s relativně vhodným doprovodem, který se k tomu dle mého hodí... ale vymýšlení doprovodů se člověk naučí až časem... a to samé je i odposlouchávání doprovodů.

Ty základní doprovody, co chcou, aby uměl, jsou dobré k tomu, aby se i nevyhrálý muzikant u táboráku apod. neztratil ;).
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“