kytary VINTAGE

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Veno

Re: kytary VINTAGE

Příspěvek od Veno »

Tak nakonec jsem skočil po tom SGčku. Se slovákem jsem se setkal v Brně, kytaru skouknul a odzkoušel, hraje perfektně. Je jako nová. Krásnej zvuk, hutnej, právě tak akorát. Jediný mínus je, že se dost intenzivně převažuje na hlavu. Ten krk s hlavou je holt oproti tělu mohutnej no. Mám koženej Gibsoňáckej řemen, tak jsem to do značný míry vyřešil. Ale zvuk parádní, nemám co vytknout. Je v černý barvě. K té Jolaně parádní kytara :mrgreen:

Pár fotek :
http://veno251.rajce.idnes.cz/Vintage_VS6_Gloss_Black/
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
whiteplayer3d

Příspěvek od whiteplayer3d »

Je mezi těmito kytarami velký zvukový rozdíl, nebo se platí pouze za identický vzhled se Slashovou kytarou?

Vintage V100AFD

http://elektricke-kytary.heureka.cz/vin ... d/recenze/

VINTAGE V100TSB
http://www.hudebniraj.cz/kytary/elektri ... ge-v100tsb
Close your eyes and open your mind...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Jednu dobu jsem po AFD pokukoval a zjišťoval to samé. A mám pocit, že jsou stejné. Až na zámky teda, ale to je detail.

Je to ale už nějaký čas, možná jsem z hlavy v mezidobí už něco vypustil. Mám dojem, že se to dokonce řešilo i zde na fóru, zkus se poohlédnout. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

U Vintage tohle dělají často - stejné modely se liší jen maličkostmi (barva HW, povrchová úprava, černé vs. zebra snímače) a chtějí za to příplatek. Jsou to jinak identické kytary.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
whiteplayer3d

Aha, děkuju, tak to jsem rád, alespoň mi zbude více peněz na kombo :)
Mám ještě jeden dotaz, jak je to u kytar s výměnou snímačů, je možné na každé kytaře vyměnit snímač za jakýkoliv jiný?

Kdybych chtěl za pár let vyměnit snímače u Vintage V100, třeba za tyto, bude to možné?
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Ano, bez problému.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Mám v100 Icon. Kobylkový snímač jsem vyměnil za seymour duncan sh4, ten to asi potřeboval. Krkový Wilkinson hraje naprosto parádně, po experimentu s SH1 a SH2 jsem jej zase vrátil zpátky, protože zní líp. Nádherný zvuk na sóla - Still got the blues apod. jak vyšitý. Akorát jsem ještě přepájel zapojení snímačů na klasické gibsonovské - už jsem tu někde o tom psal.
whiteplayer3d

Na stránce výrobce jsem odhalil, že nejsou úplně stejné, i když na jakékoliv jiné stránce se o těchto rozdílech nepíše...

Vintage V100AFD Paradise - Wilkinson® WVHZ Double Coil x 2
Vintage V100PGM 'Lemon Drop' - Wilkinson® Double Coil x 2 (N) WVC (B)WVC
Vintage V100TSB/BB/CS - Wilkinson® Double Coil x 2 (N) MWVC (B) MWVC
Vintage V100WR - Wilkinson® Mini Double Coil x 2 (N) WMC301 (B) WMC301
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Rozdíl bude u těch Mini. Jinak pochybuju, že půjde o nějaké zásadní (čti rozpoznatelné) rozdíly.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
whiteplayer3d

Děkuju, máte pravdu, rozdíl ve snímačích (u mých 2 favoritů) výrobce uvádí jen v odstranění krytů...
whiteplayer3d

Srovnání Gibson Les Paul Standard s Vintage V100 AFD
pap

Příspěvek od pap »

Zdravim, myslíte, že je reálná šance, aby mi jí nějakej shop dotáhl do Čech? 299 liber.

Obrázek
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Zkusil bych Music Data, mají široký sortiment Vintage. Možná budou schopni a ochotni.
Bayza

Příspěvek od Bayza »

Mám kytaru Vintage V100 od roku 2008. Odehrál jsem na ten nástroj nespočat vystoupení a zkoušek a taky už natočila celkem pět studiových alb a nemám s tou kejtou jedinej problém :-) Mám v plánu rozšířit sbírku o Strata a moc na to těším :-)
standavfr

Příspěvek od standavfr »

Ahoj,přidám svojí trošku do mlýna,koupil jsem tady na bazaru SG za 2500,jsem po 20 letech zase začátečník,tak mi s výběrem pomáhal kamarád-muzikant.Je to velmi univerzální nástroj,od lehce nakřáplého zvuku přes kulaté blues až po metal.Snímače jsou silné,což mi nevadí.Kytara podle pražců asi moc hraná nebyla,jen zlatá úprava ze šroubků na rámečcích snímačů je místy setřená,kobylka a struník jsou netknuté.Malinko drnčí plastová držátka kolíků mechanik,nemáte někdo tip,jak to odstranit?
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Vyměnit mechaniky :D.

A teď vážně. Nedokážu si představit jak drnčí plastové rondelky u mechanik a čím by to mohl být způsobeno. Musely by být někde volné a potom by se zase nedala kytara naladit, protože by se protáčely.
Opravdu ti to nedrnčí někde u prvních pražců nebo za ořechem?
standavfr

Příspěvek od standavfr »

Nic se nerozlaďuje,drnčí ten tulipánek,co při ladění držíš v prstech.Je i na omak uvolněný,je to slyšet stejně jen na sucho,asi to moc řeším.Mechaniky měnit nebudu,to bych zdvojnásobil cenu nástroje :mrgreen: .
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

U strata by stačilo dotáhnout šroubek. U SG předpokládám, že šroubky nejsou (nebo se mýlím?), tak bych to zakápl sekundovým lepidlem.
standavfr

Příspěvek od standavfr »

Tak nějak sem si to myslel,ale moc se mi do toho nechtělo.Díky za radu.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Kyanoakrylátová lepidla jsou velmi široký pojem, vyrábí se jich nepřeberně druhů v různých cenových relacích, na různé účely (spotřebuji jich za cca 10.000, -CZK ročně). Dřík ladicí mechaniky s tím motýlkem se lepí dost obtížně (ale ne zas tak obtížně, obtížné je to jen pro laika). Dle mé zkušenosti se na to běžně dostupný "sekunďák" (tedy předražené ne-lepidlo nanic) vůbec nehodí. Na trhu jsou běžně dostupná kvalitní levná dvousložková lepidla pro tento účel.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“