Tak nakonec jsem skočil po tom SGčku. Se slovákem jsem se setkal v Brně, kytaru skouknul a odzkoušel, hraje perfektně. Je jako nová. Krásnej zvuk, hutnej, právě tak akorát. Jediný mínus je, že se dost intenzivně převažuje na hlavu. Ten krk s hlavou je holt oproti tělu mohutnej no. Mám koženej Gibsoňáckej řemen, tak jsem to do značný míry vyřešil. Ale zvuk parádní, nemám co vytknout. Je v černý barvě. K té Jolaně parádní kytara
U Vintage tohle dělají často - stejné modely se liší jen maličkostmi (barva HW, povrchová úprava, černé vs. zebra snímače) a chtějí za to příplatek. Jsou to jinak identické kytary.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Aha, děkuju, tak to jsem rád, alespoň mi zbude více peněz na kombo
Mám ještě jeden dotaz, jak je to u kytar s výměnou snímačů, je možné na každé kytaře vyměnit snímač za jakýkoliv jiný?
Kdybych chtěl za pár let vyměnit snímače u Vintage V100, třeba za tyto, bude to možné?
Mám v100 Icon. Kobylkový snímač jsem vyměnil za seymour duncan sh4, ten to asi potřeboval. Krkový Wilkinson hraje naprosto parádně, po experimentu s SH1 a SH2 jsem jej zase vrátil zpátky, protože zní líp. Nádherný zvuk na sóla - Still got the blues apod. jak vyšitý. Akorát jsem ještě přepájel zapojení snímačů na klasické gibsonovské - už jsem tu někde o tom psal.
Mám kytaru Vintage V100 od roku 2008. Odehrál jsem na ten nástroj nespočat vystoupení a zkoušek a taky už natočila celkem pět studiových alb a nemám s tou kejtou jedinej problém Mám v plánu rozšířit sbírku o Strata a moc na to těším
Ahoj,přidám svojí trošku do mlýna,koupil jsem tady na bazaru SG za 2500,jsem po 20 letech zase začátečník,tak mi s výběrem pomáhal kamarád-muzikant.Je to velmi univerzální nástroj,od lehce nakřáplého zvuku přes kulaté blues až po metal.Snímače jsou silné,což mi nevadí.Kytara podle pražců asi moc hraná nebyla,jen zlatá úprava ze šroubků na rámečcích snímačů je místy setřená,kobylka a struník jsou netknuté.Malinko drnčí plastová držátka kolíků mechanik,nemáte někdo tip,jak to odstranit?
A teď vážně. Nedokážu si představit jak drnčí plastové rondelky u mechanik a čím by to mohl být způsobeno. Musely by být někde volné a potom by se zase nedala kytara naladit, protože by se protáčely.
Opravdu ti to nedrnčí někde u prvních pražců nebo za ořechem?
Nic se nerozlaďuje,drnčí ten tulipánek,co při ladění držíš v prstech.Je i na omak uvolněný,je to slyšet stejně jen na sucho,asi to moc řeším.Mechaniky měnit nebudu,to bych zdvojnásobil cenu nástroje .
Kyanoakrylátová lepidla jsou velmi široký pojem, vyrábí se jich nepřeberně druhů v různých cenových relacích, na různé účely (spotřebuji jich za cca 10.000, -CZK ročně). Dřík ladicí mechaniky s tím motýlkem se lepí dost obtížně (ale ne zas tak obtížně, obtížné je to jen pro laika). Dle mé zkušenosti se na to běžně dostupný "sekunďák" (tedy předražené ne-lepidlo nanic) vůbec nehodí. Na trhu jsou běžně dostupná kvalitní levná dvousložková lepidla pro tento účel.