No, máte pravdu no

to kombo jsem ještě nenesl ale vzhledem k tomu, že jsem se tu 50 kg bednu natahal až dost, tak si myslím, že tahat něco, co bude o cca 13 Kg lehčí a navíc menší takže se s tím bude líp manipulovat (cca 50x50x30 cm) by neměl být takový problém. Můžu si zaparkovat rovnou u baráku a u zkušebny taky, takže jde spíš o tahání z auta do budov a zpátky

Je pravda i to s visícíma lampama, ale konkrétně Marky to tak mají i hlavy, mají to vyřešené větrákem a myslím, že životnost Marků je v pohodě, viz hodně staré modely, které pořád fungují. I u nejnovějšího Mark V jsou visí lampy směrem dolů.
Kombo už jsem měl, i když jen 30W a to se nouzově dalo tahat v jedné ruce, a v druhé kytara ale jak říkám, teď momentálně to není nějaké dlouhé nošení a ty komba mi tak nějak víc vyhovují.
Když bych to hodně potřeboval, dá se udělat kopie šasi hlavy a ten zesilovač z komba do toho přendat - to už jsem právě taky měl u toho prvního komba, nestojí to skoro nic a hned je z toho hlava (kopie šasi Mark IV není nic složitého), ke které se dá sehnat nebo nechat postavit pěkná 2x12 bedna - viz příspěvek od reasona. I když tu bych si asi postavil taky sám protože to mě hodně baví

A taky souhlasím, že 2x12 bedny jsou lepší volba než 4x12, do té bych šel znovu jen kdybych byl profík a měl na to lidi a skladovací prostory