Což nic nemění na faktu, že se svýho času daly ze Slovače sehnat pohodlně za polovic, že jo LukyNero píše:No, to fakt nepřebraly...
Vintage V100
Pravidla fóra
Re: Vintage V100
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Možná jo, jenže to dnes už nikomu nepomůže 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- whiteplayer3d
Tak AFD mi před výplatou vyprodali, tak zítra kupuju V100IT 
Opovažte se mi ji vyprodat
Opovažte se mi ji vyprodat
Close your eyes and open your mind...
Je to jenom, z mého pohledu, velmi drahá začátečnická kytara. Zpracování bude stejné jako u kytar o pár tisíc levnějších. Stejně se časem nevyhneš výměně snímačů a hardwaru.
Kdybych teď chtěl kupovat levného les paula, půjdu do Harley Benton. Zpracování stejné jako u všech levných kytar, ale má krásně čitelné snímače.
Kdybych teď chtěl kupovat levného les paula, půjdu do Harley Benton. Zpracování stejné jako u všech levných kytar, ale má krásně čitelné snímače.
- whiteplayer3d
Asi jo, jde tu hlavně o dřevo, protože časem si s tou kytarou budu hrát a měnit (vylepšovat) na ní co jen půjde, a jako nástrojař si klidně nějakou tu součástku sám vyrobím 
Ale stejně asi zůstanu u Vintage, mě se značka zamlouvá, ve většině odborných i uživatelských recenzích čtu samou chválu a její zvuk se mi zamlouvá, určitě nebudu litovat...
Jak byste to udělali, kdybyste nemohli kytaru koupit osobně? Myslíte že postačí, když si nechám zaslat fotografii a ke koupi kytary přes internet si připlatím její kontrolu kytarářem?
Co byste mi k takové kytaře doporučili za kombo do 5 000Kč?
Ale stejně asi zůstanu u Vintage, mě se značka zamlouvá, ve většině odborných i uživatelských recenzích čtu samou chválu a její zvuk se mi zamlouvá, určitě nebudu litovat...
Jak byste to udělali, kdybyste nemohli kytaru koupit osobně? Myslíte že postačí, když si nechám zaslat fotografii a ke koupi kytary přes internet si připlatím její kontrolu kytarářem?
Co byste mi k takové kytaře doporučili za kombo do 5 000Kč?
Jo dřevo, jasně
No, každopádně hodně štěstí. Ono časem poznáš, co je dobré a co je na hov*no.
Kdybych nemohl kytaru koupit osobně, tak na nějaké dobrodrůžo s kytarářem zapomenu a prostě si kytaru objednám. Jestli bude špatná (nepůjde seřídit, špatné zpracování a tak...), nechám ji poslat zpátky. Tohle platí však jen u kytar z e-shopu.
Bazarové kytary si nechávám posílat, až je to pro mě fakt daleko. U toho jsem prohloupil snad jednou a kytara šla dál do světa.
Kdybych nemohl kytaru koupit osobně, tak na nějaké dobrodrůžo s kytarářem zapomenu a prostě si kytaru objednám. Jestli bude špatná (nepůjde seřídit, špatné zpracování a tak...), nechám ji poslat zpátky. Tohle platí však jen u kytar z e-shopu.
Bazarové kytary si nechávám posílat, až je to pro mě fakt daleko. U toho jsem prohloupil snad jednou a kytara šla dál do světa.
Nemůžu souhlasit, ty kytary mi v posledních dvou týdnech prošly rukou asi všechny co máme na skladě a ta cena je adekvátní. Samozřejmě se najdou lepší a horší kousky. Právě ten lepší HW a snímače (Wilkinson) podle mě mají oproti levnější konkurenci smysl, protože není třeba to hned (a pro spoustu lidí pravděpodobně nikdy) upgradovatspeed8 píše:Je to jenom, z mého pohledu, velmi drahá začátečnická kytara. Zpracování bude stejné jako u kytar o pár tisíc levnějších. Stejně se časem nevyhneš výměně snímačů a hardwaru.
Jasně, někomu stačí obyčejné snímače - extra rozdíl ve zvuku pak moc slyšet nejde. Jenže jde taky o pocit, žejo.
S tím, že jedna je lepší, druhá horší - to jsem přesně myslel.
Jak jsem psal s tím Harley Benton. Jsou to kytary ještě o polovinu levnějš jak tady u nás ty nejlevnější a ty Bentonky všechny převálcujou.
S tím, že jedna je lepší, druhá horší - to jsem přesně myslel.
Jak jsem psal s tím Harley Benton. Jsou to kytary ještě o polovinu levnějš jak tady u nás ty nejlevnější a ty Bentonky všechny převálcujou.
Vintage V100 mám. Po koupi bylo nutné začistit pražce, povolit výztuhu. Tohle štelování mi dělal pan P.J., ještě v Jílovém. Pak jsem si tam sám vyměnil kobylkový snímač za SH4 a přepájel zapojení poťáků. Od té doby jsem s ní naprosto spokojený. Zválcovala ji zatím jediná kytara - Les Paul Custom handmade Jurkovič (vlastní ji kamarád). Harley Benton neznám, ale v každém případě přeji hodně štěstí.
Mám doma Vintage TC200, v podstatě jejich nejlevnější kopie telete. Po čtyřech letech můžu s klidem říct, že hardware na té kytaře je naprosto v pohodě. Dobré ladicí mechaniky, slušné snímače, bezproblémová kobylka, pražce se nijak "nevymlely", potenciometry nechrastí. Ve srovnání třeba s Fokuskou kterou mám taky doma je to naprosto jiná (vyšší) liga. Dílenský zpracování odpovídá ceně, sem by se něco dalo vylepšit, ale podstatné věci jsou OK. V kategorii levných kytar je podle mě Vintage dost dobrá volba. Na V100 jsem hrál taky - kytara naprosto v pohodě.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- whiteplayer3d
Nevíte jestli Hudební ráj k této kytaře přibaluje i to pouzdro pod popisem zboží?
V základním balení by být nemělo...
http://www.hudebniraj.cz/kytary/elektri ... age-v100it
http://www.hudebniraj.cz/inshop/catalog ... 0IT-02.jpg
V základním balení by být nemělo...
http://www.hudebniraj.cz/kytary/elektri ... age-v100it
http://www.hudebniraj.cz/inshop/catalog ... 0IT-02.jpg
ne. to tam mají jen jako tip, co by sis k tomu měl dokoupit. já to dostal ve wilkinson vintage krabici.
Jinak na tu v100IT jsem hrál taky, byla ještě těžší, než v100Icon Tobacco... IT vážila 4.8kg, Icon 4,2kg. Chce to pořádnej řemen.
Jinak na tu v100IT jsem hrál taky, byla ještě těžší, než v100Icon Tobacco... IT vážila 4.8kg, Icon 4,2kg. Chce to pořádnej řemen.
- whiteplayer3d
To je škoda, jen mě trošku zmátlo že je na místě kde by měli být fotky vybrané kytary a není u něj žádná cena ani popis.
Tak mi dneska dorazila, můj první dojem je skvělý, jen mě na první pohled trošku zarazily ty výrazně zelené ladící kolíky
Tak mi dneska dorazila, můj první dojem je skvělý, jen mě na první pohled trošku zarazily ty výrazně zelené ladící kolíky
Já si teda taky vubec nemyslím že by značka Vintage byla špatná ba naopak... Všude jen samá chvála a to i v recenzich zkusenych kytararu... Taky mám jeden model jedná se o V100IT a mužu s klidem říct že je to bezproblémová a super kytara, jediná úprava byla výměna snímačů za SH4/SH1 ( neni to ale však investice nutná protože ty wilkinson snímače nehrály vůbec špatně )ta moje by měla být údajně stará 15-20 let ( bazarová koupě ) a vše drží jak má, stále suprově ladí vše je OK... Za mě nadměrná spokojenost... jinak s tou kvalitou jeden lepší kus a jeden horší je to všude stejný.... to je uplně u každý značky, dycky se za stejnou cenu najde lepší a horší kousek.
Tak mi to nedalo a po nějaký době sem upravil zapojení tonový clony podle schematu - http://www.kvglabs.com/graphics/lespaulfig.gif
a musim říct že sem takovou změnu rozhodně nečekal... příde mi že charakteristika snímaču se uplně změnila... k mnohem lepšímu teda.. použil sem kondenzátory Orange drop. Ještě sem přemejšlel o Mallorech ale zvukové porovnání mi dávalo dojem že orange sou takový konkrétnější. Ta SH4 co tam ted je to je teprve neco... super zvouček..
a i samotný zapojení vypadá v kytaře mnohem líp posudte sami
P.S, ten zelenej kabl je jen ve smičce je delší a radši sem ho tak nechal než abych ho musel někdy tahat znovu. i když to tak nevypada de rovnou na volume poták.
a musim říct že sem takovou změnu rozhodně nečekal... příde mi že charakteristika snímaču se uplně změnila... k mnohem lepšímu teda.. použil sem kondenzátory Orange drop. Ještě sem přemejšlel o Mallorech ale zvukové porovnání mi dávalo dojem že orange sou takový konkrétnější. Ta SH4 co tam ted je to je teprve neco... super zvouček..
P.S, ten zelenej kabl je jen ve smičce je delší a radši sem ho tak nechal než abych ho musel někdy tahat znovu. i když to tak nevypada de rovnou na volume poták.
Mohl bys popsat, jak se změnila charakteristika? mám epi LP a mám pocit, že zní, jako bych měl tónovou napůl staženou. Tak mne napadlo zkusit vyměnit kondík v tónové cloně, jestli by to nemohlo být tím.
Myslim ze hlavni rozdil ve zvuku u me je diky jinému zapojení... protoze vintage ma standartne zapojení jinak i volume pot. Reaguje jinak nez na origo LP. Zvuk se mi jevi daleko konkretnejsi predevsim pri hrani akordů, kdy zni vic nebo vsechny struny. Samozrejme bude rozdil i frekvencni ten ale nebyl na prvni ucho tak rozdilnej.. jinak pokud bys chtel mit zvuk jakobys mel tonovou clonu vice otevrenou tak by mela stacit vymena kondiku za jinou kapacitu je to obycejnej frekvencni filtr... davaj se vetsinou 22n ty mam i ja a pak sem videl tusim i 47n. Zajimavy je ze na kobylkovym sh4 se projevila zmena mnohem vic nez na krkovim sh1
edit: to nejspíše kuli rozdilne impedanci kazdeho snímače. ..
edit: to nejspíše kuli rozdilne impedanci kazdeho snímače. ..
Ok, dík. A nemůže nic, než následovat otázka - zvětšit tedy kapacitu na 47, či více?:-)
tronic: já to vidím tak, že se v zapojení změnilo strašně málo. Když máš volume i tone naplno, není v těch dvou zapojeních žádný rozdíl. V mezipoloze to reaguje jinak na kroucení volume, to jo. Kondík stejné hodnoty nezmění skoro nic.
Jeníčku, nech 22n, nebo ho vyhoď úplně.
Jeníčku, nech 22n, nebo ho vyhoď úplně.
kmensik: je to možný ale nechtělo se mi věřit že by takovou změnu udělaly jiný kondíky.. na druhou stranu ty co tam byli nevypadali nejak extra tak nevim no (2A473j ? ).. ale je fak že zapojeni co bylo před tim bylo zbytečně složitý oproti tomuhle... a myslím že hlavní rozdíl bude v propojení tech potáku kondíkem kdežto u starý verze byl kondenzátor zapojen z vývodu potu na kostru. Každopádně u mě se zvuk změnil víc než bych čekal.
EDIT: Jenyceq - https://www.youtube.com/watch?v=drpL0pacXBw
EDIT: Jenyceq - https://www.youtube.com/watch?v=drpL0pacXBw