Výrobce Jay Turser?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Výrobce Jay Turser?

Příspěvek od hyenik »

znamy si koupil tohle http://kytary.cz/jay-turser-jt-ltcustom ... /HN123183/
tak jsem to trochu prehraval, a nemel jsem tomu co vytknout (byla to jeste nejaka akce za 3,5 nebo co)
jak se to zachova casem (HW, dosychani dreva) je samozrejme otazka, ale kdybychom pred 30lety my meli moznost porizeni takovych nastroju za 3 az 5 stovek ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
wp_thunder

Příspěvek od wp_thunder »

Mám od Jay Turser Les Paula - JT-220D http://kytary.cz/jay-turser-jt-220d-ts/HN132923/ něco málo postřehů jsem dával do vlákna elektricke-kytary/lp-do-6500-t38257-20.html, snad to někomu pomůže. Drobnosti se našly, ale kdybych si měl vybírat znovu - volil bych stejně.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Tak po necelém měsíci bych rád napsal další resumé. Myslím si, že jsem se s kytarou již seznámil. Tak jestli by to někoho zajímalo...

Jelikož mě první dva, tři dny bolela strašně záda z toho, jak jsem byl pořád nad kytarou shrbený, vzal jsem ji na popruh. Po pár hodinách hraní jsem její tíhu ani nevnímal a doteď s ní nemám žádný problém, co se týče váhy. I blbosti se s ní pokouším dělat.
Jako skoro u všech levných kytar jsou i zde mínusem snímače. Bohužel při větším, metalovém zkreslení jsou nečitelné, na rock typu AC/DC paráda, clean taky pokulhává (vybrnkávání zas tak na tom špatně není).
V prvních pár dnech jsem měl také problém s drnčící kobylou. Teď nic neslyším. Možná to bude tím, že do té kytary opravdu řežu.
Hmatník je super. Pořád si myslím, že je to eben, protože co mám na westernovce palisandr, tak je o dost světlejší. Každopádně pěkně klouže.
Už delší dobou mám období, že mě za chvíli něco přestane bavit nebo líbit. To samé platí i tady. Je to tvar. Den co den si říkám, jestli je to vůbec LPčko. Zdá se mi, že má rozpláclejší tvar než Epiphone/Gibson. Nakonec mě už i barva omrzela. Možná půjde dolů a jelikož je tam top, tak ho možná namořím do tmavých barev.
Toť snad vše, co mě štve. Kdybych si ještě na něco vzpomněl, tak to sem napíšu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

speed8 píše: Hmatník je super. Pořád si myslím, že je to eben, protože co mám na westernovce palisandr, tak je o dost světlejší.
Barva sama o sobě nic moc neznamená. Dnes koupíš kytary s javorovým hmatníkem, co bude tmavší než palisandr na slušných nástrojích.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wokie

Příspěvek od wokie »

Taky přemýšlím o zakoupení kytary téhle značky. Nevíte náhodou někdo, v čem konkrétně je rozdíl mezi modely JAY TURSER JT-220 a JAY TURSER JT-220D? Podle parametrů výrobce vypadají (kromě barevných variací) totožně.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Rozdíl je takový, že Dčko má javorový top. Což je zde dá se říct jen vizuelní rozdíl.
Hlavně tu kytaru nekupuj naslepo.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Takže po nějaké době tu zase přispěji.

Elektroniku jsem vykuchal, protože při oddělávání plechového krytu krkového snímače mi ten snímač přestal hrát - při zkreslení jako bych měl stažené volume na 1-2 a při cleanu nehrál vůbec. Nakonec jsem si řekl, že nechám jen kobylu bez clony jen s volume.
Jelikož jsem EMG H4 osadil Včko, na LP zbyl EMG H4A - což je krkový snímač. Jelikož jsem ale rozdíl mezi snímači na Včku moc nezaregistroval, půjde i kobylkový do LPčka.

Kytara maličko ožila a teď už je konečně čitelná v Cčku při zkreslení. Myslím si, že se investice pár stokorun vyplatila.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

hyenik píše:znamy si koupil tohle http://kytary.cz/jay-turser-jt-ltcustom ... /HN123183/
tak jsem to trochu prehraval, a nemel jsem tomu co vytknout (byla to jeste nejaka akce za 3,5 nebo co)
jak se to zachova casem (HW, dosychani dreva) je samozrejme otazka, ale kdybychom pred 30lety my meli moznost porizeni takovych nastroju za 3 az 5 stovek ;)
doplneni po dvou letech, takze cena se projevila, uz ma vymene snimace, musel udelat celkovou udrzbu, serizeni atd, krk je mirne zvlneny.... ale na kytaru hraje a je spokojen.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

Jsem příznivce levných kopií, ale JT ve mě nebudí nějak důvěru. Přijde mi, že je to spolu s Tenson a Stagg ten opravdu spodní low end. A hlavně - známej basák má jejich Jazz Bass a je to zvukově děsný bláto. To moje Dimavery JB je zlatá. Ale čtu tady dobrý zkušenosti s Lespaulama. Takže berte to s rezervou. Můj šálek to prostě není.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Chtěl jsem tu napsat hned potom, co tu příspěvek vložil hyenik.
Pořád si stojím za tím, že zpracování je za tu cenu špičkové. Jediné mínus jsou snímače a elektronika vůbec. Kunec může potvrdit, že skoro všecko šlo do prdele + stínění je hrozné. Zkoušel jsem už všecko, ale kytara furt brumí. Jestli je upadený drátek od kobylky, nevím, dnes se na to podívám. Nakonec jsem zůstal u snímačů Dimarzio D-Activator, což je paráda. Kytara hraje opravdu tvrdě.
Když ji srovnám s Epi STD, co mám, tak EPI je větší a těžší. Více mi vyhovuje Jay Turser. Zpracování Epi není nejhorší, má lepší mechaniky - Grover, ale ty číny na JT mě fakt překvapily. Hmatník je u Epi horší a má tlustší krk. Mám v ní EMG, takže zvukově nesrovnatelné. Už rozumím "sterilnímu" zvuku, tudíž kdybych mohl, tak ty aktivy vyměním za pasivní EMG.

Kytara mi nešla dobře seřídit v Cčku s hodně tlustými strunami. Nakonec jsem zůstal v Ečku s 9-46, což mi vyhovuje jelikož jsou struny měkčí, krásně se s nimi dají dělat dozvuky ve vyšších polohách a taky nějaké kraviny.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tak ono je vůbec vtipné od kytary za takové peníze chtít, aby vydržela a fungovala tolik let, no ne? :)
K Tensonu a Staggu. Tensona jsem měl, teď ho má kámoš, co jej ode mě koupil. Ta kytara má 8 let od toho co jsem si jako novou koupil já. Pořád se na ni dá hrát, před pár týdny jsem mu ji sešteloval, dali jsme nové struny, kameny a oktávy seřídili, a kytara je pořád vpohodě pro začátečníka. Krk se nijak znatelně nepohnul nebo nestočil do vrtule. Drnčí akceptovatelně, tak jako tenkrát. Po 8 letech na Tensona, klobouk dolů! Co to znamená? Že Stagg (má jinej kámoš, taky ještě žije...) a Tenson jsou sice bahno a low-end, ale aspoň takový, který to dotáhnul do hudebnin, kde se prodával, a který těch 8 let ve vzjímečných kusech přežije :D (Asi ne obecně, takový optimista a snílek nejsem, tu kytaru jsem vybíral z více kusů a některé byly hodně nahovno, ne že ne...). Protože pak ještě existuje takový Low-end, který se bojí prodávat někdy i v hudebninách. Veškeré značky, o kterých jste nikdy neslyšeli atd, kytary, které se známým po 2 letech opravdu doslova rozpadly jako Cruiser By Crafter (lisovaný hajzlpapír, doslova, no kidding), Fire by LM, nebo jak to bylo, a další. Tím jsem chtěl říct, existuje i větší bahno než Tenson a Stagg.
Tyhle Jay Turser kytary jsem viděl, v ruce držel, a na jednu zahrál. Bylo to OK za tu cenu. A zpracování se mi zdálo lepší než na tehdejších Tensonech a Stagg kouscích. Což je dle mého fajn :) Když se i podaří, aby některá vydržela 8 let, no tak tím líp. Ale zase za ty prachy? Když už hraju 2 roky a neflákám to, tak si jako koupím něco lepšího než bláto za 4 litry ne? Nebudu čekat, že na JT budu hrát do důchodu :wink:

Takže je pdle mě nesmysl těm kytarám vyčítat, že nevydrží 5 let. Když ano, je to na oslavu a jít to zapít, když ne, čert to vem, stejně službu splnila, a ještě i dobře vypadala 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
torst

Příspěvek od torst »

Co se s levnou kytarou stane po 5 - 8mi letech? Rozpadne se? Vypadají pražce. V jedný zastavárně je Strat Behringer, taky šunka, ale krásně ohranej, relic. Nemyslím si, že je horší než na začátku. A nemusí hrát zle. Ale prostě Tenson, JT a Stagg co jsem měl v ruce mě nenadchly. naopak mám slabost pro SX, Cort, Squier, Bach, Fokus a další.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
stepanb

Příspěvek od stepanb »

Divim se že sem ještě nereagoval, napíšu svoje zkušenosti. Mám HSS strata kupovanýho před dvouma rokama v akci za 1800. Zpracování je velice pěkný, kytara se nerozlaďuje, což u mnoha jiných nelze říct. Mínus je určitě elektronika (jack mi začal blbnout po půl roce) a tremolo, který se po roce naprosto vykvedlalo (pravidelná údržba a mazání je nutností). Drží ladění i v Drop C.

Na kytaru za 1800 myslim velmi slušné.
hOI!!!
prowmen

Příspěvek od prowmen »

Tak si říkám že bych taky přispěl něco k tomuto (málo obsáhlému) tématu a třeba tím někomu pomoci při rozhodování. Před půl rokem jsem pořídil JT 220D. Chtěl jsem klasické LPéčko pro svoje dnes už "občasné" hraní, neměl v plánu za ni vysolit více jak 10 tis. Jay Turser pro mě byla absolutně nezajímavá značka stejně jako stagg, tenson...známe. Moje představa standartu značky byla nějaká Epi, protože mám pro ni slabost a kytary od Epi na které jsem hrál, nebo mám, mě nikdy ničím nezklamaly. Nakonec mě nějak zaujal JT, vzhledem a hlavně i cenou a hudebniny v okolí tuhle značku nevedly, ale všeobecné zkušenosti byly celkem dobré. Rozhodl jsem se ji prostě naslepo objednat a přinejhorším ji poslat zpátky. Kytara byla hezky zpracovaná a opravdu pěkná bez vady na kráse. Byla podle mě netknutá z výroby což soudím podle ještě zabalených strun v papíru, nicméně jsem do ní doteď vůbec nemusel rýpat a byla slušně seřízená, zmíním jen vyklající se knoby které nevzhledně nedoléhali na tělo kytary a musel jsem je předělat. ladění začalo po měsíci držet a i celkově kytara "jakš takš" ladí, ale v otevřených akordech to není žádná sláva. Bohužel snímače mi přijdou docela nečitelné, ale jejich upgrade za tuto cenu kytary mi příjdou zbytečnou investicí vzhledem k nejisté životnosti celku. Kytara mě ale uspokojila a na moje domácí hraní (slow blues, jazz....) v kombinaci s amp. Vox a žádným higainovým divočením mi to prostě stačí i s těma "slabšíma" snímačema. Za ty peníze je to i tak, silný nadstandart...
keeDonald

Příspěvek od keeDonald »

Já jsem si asi před rokem a půl koupil Jay Turser JT-220-GT čili zlatou LP bez javorovýho topu. Je to moje první elektrická kytara, takže nemám moc vzorků ke srovnání, ani nemám zkušenosti a nejsem objektivní z pohledu toho, že přece moje první kytara je nejhustší kytara na světě. Ale co můžu říct je, že jsem si jí sám seřídil, protože struny na hmatníku občas drnčely. I po tom, co jsem si krk správně prohnul mi, ale drnčelo B na kamínku před kobylkou, ale to časem přestalo. Měnil jsem switch, ale to protože mi spadla na zem, ale hlavně jsem měnil snímače. Koupil jsem Gibson 490R a 490T, který jsem si sám namontoval a je fakt, že kytara ožila. Když to mám shrnout: Sem tam se vyskytne estetická vada a snímače stáhli za prd, ale s tou kytarou jsem maximálně spokojenej a myslím, že za ty peníze bych nic lepšího nesehnal.
VANDALISM: BEAUTIFUL AS A ROCK IN A COP'S FACE
prowmen

Příspěvek od prowmen »

Na kolik tě tento upgrade vyšel? Stál opravdu zato?
keeDonald

Příspěvek od keeDonald »

No snímače mě stáli asi 1800,- z bazaru a pak to bylo několik hodin dřiny, slz a potu. Odborník by tu výměnu měl sice hotovou tak do hodinky, ale tím, že kytara je odněkud z Asie a snímače z ameriky, tak se vyskytovali problémy, jakože šroub z rámečku snímače neseděl do uchycení snímače a tak jsem musel udělat několik technických úprav za které by mě tady asi někdo popravil, ale s velkým oddychem jsem nakonec zjistil, že snímače hrajou a dokonce líp :D Zvuk se vyčistil, ale na tom mým kombu toho zase tolik poznat nebude, spíš to byla investice do budoucna až se s tím dostanu k nějáký celolampě ;) (PS: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/g ... 41420.html)
VANDALISM: BEAUTIFUL AS A ROCK IN A COP'S FACE
prowmen

Příspěvek od prowmen »

Asi to taky nakonec vyměním. Potřebuju jen natrefit na kvalitní snímače za slušnou cenu. Ve tvojem případě to rozhodně dobrej kauf byl.
MIran

Příspěvek od MIran »

prowmen píše:Asi to taky nakonec vyměním. Potřebuju jen natrefit na kvalitní snímače za slušnou cenu. Ve tvojem případě to rozhodně dobrej kauf byl.

tumapickups a nebo RM pickups.........tím nic nezkazíš
prowmen

Příspěvek od prowmen »

Budu chvíli sledovat bazar, ale jinak jsem rozhodnutý pro R.M. Hot Air ke krku, ale co dát ke kobyle zatím váhám. Docela mě mrzí hodně vysoká cena chrom krytů od R.M. ale obávám se že když zachovám originál china kryty tak mi to kvalitu zvuku zprzní.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“